Pepene rosu

Cum recunoşti un pepene roşu injectat?

Există multe poveşti despre trucurile aplicate pentru a face pepenele mai dulce. O fi un sâmbure de adevăr? Cum recunoşti un pepene roşu injectat?
Pepenele roşu se numără printre fructele preferate în lunile de vară, deoarece te răcoreşte, este hidratant şi potoleşte pofta de dulce. După o zi călduroasă visezi la o felie de pepene zemos, dulce şi crocant, însă nu de fiecare dată reuşeşti să alegi cel mai bun pepene.

La fel cum se întâmplă şi în cazul celorlalte fructe şi legume, mulţi producători aleg să apeleze la diverse substanţe şi trucuri pentru a se asigura că pepenii sunt dulci şi zemoşi. Aceste substanţe accelerează creşterea şi coacerea pepenilor.

Ca să te asiguri cu nu alegi pepenii injectaţi trebuie să-l cumperi din surse sigure, iar dacă nu se poate acest lucru, măcar să alegi acelaşi comerciant pe care deja l-ai testat.
Un pepene bun trebuie să fie roşu în interior, zemos, dulce şi să aibă seminţele foarte închise la culoare.


Cum recunoşti un pepene roşu injectat?


Atunci când sunt culeşi prea devreme, mulţi producători folosesc anumite substanţe pe care le injectează în pepene pentru a-i grăbi coacerea. Un pepene roşu injectat are seminţele albe, necoapte, acesta fiind un prim indiciu la care trebuie să fii atentă.


Forchlorfenuron, o substanţă folosită pentru a accelera coacerea pepenilor


Se pare că această substanţă este interzisă în Europa, iar atunci când a fost testată pe şoareci în Statele Unite ale Americii s-a observat că la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia, scrie ziarul Gândul. Substanţa este folosită în continuare în SUA pentru a obţine struguri şi kiwi, deoarece nu s-a constatat că ar avea un efect cancerigen şi nici neurotoxic, după cum arată un raport oferit de United States Environmental Protection Agency.



Nu orice sămânţă albă e semn că pepenele a fost injectat


Producătorii avertizează însă că din cauza condiţiilor meteo este posibil ca unele dintre seminţe să rămână albe, necoapte, însă acest lucru nu înseamnă că pepenii au fost injectaţi. "Pepenii care nu au fost injectaţi mai au printre seminţe şi unele albe, necoapte cum le spunem noi, dar asta nu înseamnă că i-am injectat cu ceva, pur şi simplu acea sămânţă este sterilă, stearpă. Mai rămân în pepene câteva seminţe care nu au timp suficient să se coacă", explică Daniela Iancu, producător de pepeni din localitatea Dăbuleni, citată de agrointel.ro


O metodă ca să verifici dacă pepenele conţine coloranţi


Pune o bucată de pepene roşu într-un pahar cu apă amestecată cu o lingură de oţet, iar dacă aceasta se va colora înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranţi. În schimb, dacă apa rămâne la fel sau uşor tulbure înseamnă că pepenele este bun şi nu conţine coloranţi.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • betti pe 14 Aug 2021, 09:54
    textul cu otetul

    textul cu paharul si otetul e bun,numai ca pentru asta trebuie taiat.Iar daca lichidul se coloreaza,ce faci cu pepenele,il arunci,dupa ce ai dat bani pe el?

    0
    0

  • eu eu pe 28 Aug 2016, 00:18
    mda

    sa nu poti face diferenta intre pepene si biscuit... woow!

    1
    0

  • Mircea pe 28 Aug 2016, 00:01
    Certitudine

    Vad ca nu scrieti nimic despre cum pot fi recunoscuti pe dinafara pepenii injectati, ci oferiti tot felul de indicii care se pot observa abia dupa taierea pepenilor. Voi insa sunteti sigur "injectati", se vede de la distanta : " iar atunci când a fost testată pe şoareci în Statele Unite ale Americii s-a observat că la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia... " Cum 400gr./ kg corp , mai "injectatilor" ?!?!?!

    1
    0

  • Injectatu' pe 27 Aug 2016, 15:03
    Pepene rosu dulceago-crocant

    Am vrut sa subliniez si eu aceeasi insusire neadecvata a pepenilor de orice generatie si de pretutindeni de a NU fi crocanti, dar nicu a fost mult mai rapid ca reactie. Cat despre cei ce redacteaza articolele, cand ati fost la magazin sau in piata si ati ales un pepene pe criteriul de a fi mai crocant sau nu?

    2
    1

  • nicu pe 27 Aug 2016, 11:08
    pepenele

    pepenele nu poate fi crocant -desteptilor

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod