cutremur

Un copil de 11 ani, al şaselea român ucis de cutremurul din Italia

Un copil de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat, vineri, decesul, în urma cutremurelor, micuţul fiind găsit, joi seara, sub dărâmături, în timp ce mama lui, găsită mai devreme, a fost operată într-un spital din Rieti, declară preotul Bogdan Gheorghică.
Preotul Bogdan Gheorghică de la Parohia Ortodoxă "Sfântul Proroc Elisei" din Fermo a declarat, vineri, pentru Mediafax, că micuţul de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia MAE a confirmat decesul, în urma cutremurelor din centrul Italiei.

Copilul a fost găsit mort, joi seara, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur.

Potrivit sursei citate, mama copilului, rănită în urma cutremurului, a fost găsită după circa şapte ore.

"Copilul era sub ruine din noaptea de marţi spre miercuri.
Mama lui a fost găsită după circa şapte ore, rănită. Ne-a spus că în cele şapte ore cât a stat sub ruine nu a auzit eventuale strigăte ale copilului ei, care în momentul cutremurului se afla în camera sa"
, a spus preotul Bogdan Gheorghică.

Acesta a mai spus că mama copilului a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă. Întrebat despre tatăl copilului, preotul a afirmat că deocamdată nu există informaţii despre acesta.

MAE a informat că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

De asemenea, continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetăţeni români daţi dispăruţi.
Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de site-ul affaritaliani.it.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod