Snowshoe - motanul incaltat

Snowshoe este un hibrid provenit din Siameza. Aparitia acestei pisici poate fi plasata undeva in jurul anului 1960, cand Dorothy Hinds Daugherty din Philadelphia, SUA, a gasit...

Snowshoe este un hibrid provenit din Siameza. Aparitia acestei pisici poate fi plasata undeva in jurul anului 1960, cand Dorothy Hinds Daugherty din Philadelphia, SUA, a gasit trei pisoi cu "sosete" albe, intr-un cuib de Siameza.

\Desi varietatea nu a reaparut, lui Dorothy i-a placut contrastul dintre culoarea point si albul stralucitor si a creat prima linie de Snowshoe, prin imperecherea unei Siameze cu un exemplar bicolor de American Shorthair.

Incrucisarile ulterioare au dus la aparitia celebrului tipar de forma unui V intors, prezent pe chipul animalului.

Pisica activa si foarte curioasa, Snowshoe va va incanta cu personalitatea ei deosebita.

Snowshoe este o pisicuta care combina conformatia robusta si indesata specifica exemplarelor de American Shorthair cu aspectul longilin mostenit de la Siameza. Rezultatul este o pisica de marime medie, agila si puternica.

Snowshoe este o pisica cu blana scurta, cu marcaje albe la picioare, care au dat si numele rasei (snow = zapada, shoe = pantof), si cu un tipar de forma literei V intors, care incepe in centrul fruntii si coboara spre bot.

Blana poate prezenta mai multe nuante, cele mai frecvente fiind seal point si blue point, ambele in combinatie cu alb.
Bine proportionata, nici prea mica, nici prea mare, Snowshoe este o pisica puternica, avand un sistem muscular ferm si bine dezvoltat.

Datorita caracteristicilor sale, pisica are mai mult un aspect de atlet decat unul de concurent la ridicarea greutatilor. Desi nu pare masiva, are o greutate considerabila. Combinatia unica de point-uri intunecate (coloratia tipica Siamezei), tipare albe ("manusi" si "sosete"), parul scurt si corpul de marime medie confera acestei rase o nota distinctiva.

Ochii pisicilor Snowshoe sunt expresivi, de un albastru stralucitor, complementar culorii blanii.
Au forma ovala sau de aluna si sunt usor orientati spre urechi, care sunt late la baza si rotunjite la varfuri. Si, asa cum va va spune orice proprietar de Snowshoe, ochii acestei pisici stralucesc de inteligenta si de afectiune.

Caracteristici si temperament

Este o pisica afectuoasa, care adora viata de apartament. Personalitatea ei variaza de la un exemplar la altul, dar in general Snowshoe este un animal prietenos, ale carui principale trasaturi sunt inteligenta si aerul mistic de detasare, cel din urma fiind o caracteristica orientala.
Este o pisica destul de comunicativa, care se simte foarte bine si in compania oamenilor, dar si a semenelor sale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dragos pe 8 Iun 2010, 22:55
    Ne dorim un motanel asemanator

    Ne dorim f. mult un pui din aceasta rasa, poate fi si metis. Am avut un motanel ca cel din poza, l-am crescut de mic si dupa 2 ani l-a lovit o masina. Disparitia lui ne-a lasat un gol imens. Dorim sa luam legatura cu persoanele care au pisoi asemanatori. Multumim! 0722760235; 0726121895

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod