O altfel de Abisiniana?!?

La prima vedere, oricine ar intalni o Singapura s-ar gandi sa are de-a face cu o noua varietate de Abisiniana. Tiparul blanii este aproximativ identic, dar, la o examinare mai atenta, se poate observa ca cele doua rase se aseamana doar in privinta urechilor, care sunt mari, restul fiind total diferit.

Singapura este o pisica alerta, sanatoasa, cu un corp elegant, ce are o structura osoasa puternica, dar uimeste prin dimensiunile corporale reduse. In Cartea Recordurilor Guinness, Singapura este considerata etalonul pentru cea mai mica pisica domestica.
Cei mai multi dintre medicii veterinari ar fi tentati sa creada ca este ceva in neregula cu aceasta felina, avand in vedere faptul ca are un corp atat de mic, creand impresia ca ar fi insuficient dezvoltata (femelele cantaresc intre 1,8 si 2 kg, in timp ce masculii nu depasesc 3 kg in greutate). Pe nas trebuie sa existe semne puternice de pigmentare cu o culoare inchisa. Linii de "Cheetah" (pisica salbatica africana) pornesc din colturile interioare ale ochilor si merg paralel cu nasul, oprindu-se inainte de inceperea zonei de crestere a mustatilor.
Pe frunte are desenat semnul "M", caracteristic pisicilor tigrate.

Experta in "relatii publice"...
Lumea pisoilor
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod