Lumea pisoilor

Femelele intra pentru prima data in calduri intre 9 si 12 luni, in timp ce masculii ating maturitatea sexuala in jurul varstei de 13-14 luni. Gestatia dureaza in jur de 68 de zile si reprezinta o etapa care nu pune prea multe probleme de sanatate femelei.

La nastere, greutatea puilor este de circa 80 de grame, dar aceasta va creste rapid datorita voracitatii micilor feline, chiar cu 15 grame pe zi. Femela reuseste sa produca indeajuns de mult lapte pentru a hrani toti puii pe saturate.
Dupa aproximativ 7 zile de la nastere, ochii puilor se vor deschide. Se pare ca singura problema o reprezinta faptul ca mama este exagerat de protectoare si nu-si abandoneaza niciodata puii, de grija lor uitand chiar sa mai manance. Din acest motiv, ar fi bine sa va asigurati ca proaspata mama primeste o hrana completa si chiar sa-i stimulati apetitul, oferindu-i cat mai multe delicii culinare.

Intretinere usoara, fara probleme
La fel ca in cazul tuturor pisicilor cu blana scurta, intretinerea unei pisici Singapura este deosebit de simpla.
Este indicata perierea regulata, dar nu la intervale de timp prea dese, si imbaierea de cel putin 2 ori pe luna. Mangaierea delicata a parului cu o piele de antilopa are darul de a conferi blanii un aspect lucios si matasos, ajutand totodata la mentinerea sanatatii pielii si firelor. Ochii foarte mari ai Singapurei au tendinta de a lacrima, motiv pentru care trebuie curatati zilnic de impuritatI, cu ajutorul produselor speciale. Urechile, care sunt de asemenea foarte mari si atrag cantitati insemnate de praf, trebuie curatate cu delicatete, cel putin o data pe saptamana.


Degusta sau... devoreaza?
Singapura nu este o pisica vorace si nici pretentioasa. Ea consuma aproape tot ceea ce i se serveste. Dieta zilnica a unei pisici adulte ar trebui sa fie formata din aproximativ 70 de grame de crochete sau 200 de grame de hrana umeda.

O altfel de Abisiniana?!?
Experta in "relatii publice"...
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod