Experta in "relatii publice"...

Singapura nu prea pare sa se considere pisica, ci mai curand unul dintre membrii familiei dumneavoastra si poate fi un prieten sincer si afectuos. Vocea ei este calda, delicata si exprima de regula aprecierea deosebita a felinei fata de compania stapanilor ei. Atenta la amanunte, Singapura reuseste sa identifice foarte repede obiceiurile sau pasiunile persoanelor alaturi de care isi duce viata, mai mult chiar, se amuza pe seama lor imitandu-le.

Tommy Meadow povestea despre una dintre pisicile sale ca invatase sa porneasca televizorul, dar ca nu urmarea decat emisiunile in care apareau caini sau pisici.
S-ar putea spune ca Singapura ar avea ceva din caracterul cainilor, deoarece este foarte usor de dresat, mai ales cand este vorba sa-si insoteasca stapanul la plimbare. Cel mai important aspect al caracterului ei este reprezentat insa de usurinta cu care isi face noi prieteni nu doar din randul altor animale, ci chiar dintre persoanele care viziteaza casa stapanilor, din acest punct de vedere fiind o adevarata experta.

Miscarea pe care pisica o efectueaza in timp ce se joaca o ajuta la dezvoltarea fizica.
Un mare avantaj al rasei este acela ca masculii aflati in perioada de imperechere nu-si marcheaza teritoriul nici in casa, nici in jurul acesteia. Alt mare avantaj este acela ca, desi Singapura este o pisica vivace, ea nu este absolut deloc zgomotoasa. Astfel, in perioada de calduri, femela nu "urla" precum surata ei asiatica, ci, mai curand, murmura, permitand proprietarului sa doarma linistit noaptea. "Vocabularul" acestei pisici se bazeaza mai mult pe gesturi si mai putin pe actiuni, ea exprimandu-se prin intermediul privirilor sau al miscarii labelor.
Uneori isi loveste usor stapanul, in semn de mangaiere, ba chiar il musca delicat, ceea ce nu intotdeuna este nedureros.

Despre aceasta pisica crescatorii spun ca s-ar asemana, in privinta comportamentului, cu niste cazane cu apa aflate sub presiune pentru ca este mereu in miscare, este agitata si debordeaza de vitalitate. Cu toate acestea, ea este in stare sa stea ore in sir pe pieptul unei persoane bolnave, veghind la insanatosirea sa. Este, de asemenea, foarte ingenioasa, vrea sa afle totul si sa patrunda oriunde, in special acolo unde i se interzice accesul, dar acest aspect face parte din sarmul sau.
Durata medie de viata a unei astfel de pisici este de 15 ani.

O altfel de Abisiniana?!?
Lumea pisoilor
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod