E iarna! Ai grija de animalul tau de companie!

De asemenea, ciocolata si dulciurile nu sunt recomandate pentru animale. Ciocolata contine teobromina (alcaloid prezent in cacao), o substanta deloc indicata pentru caini si pisici.

Anul Nou poate fi un eveniment stresant pentru animale


Pentru multe persoane, pocnitorile, rachetele si artificiile sunt o parte esentiala a Anului Nou. Cu toate acestea, zgomotul si luminile sunt foarte suparatoare, creand panica pentru animale. Iata cateva recomandari facute de Vier Pfoten, astfel incat Anul Nou sa fie trecut cu bine si de catre animalele de companie.

In zilele dinaintea Revelionului, cainii n-ar trebui plimbati fara lesa.

Petardele aruncate din greseala langa ei ii pot face sa intre in panica si sa fuga.

Martina Schnell, expert Vier Pfoten in animale de companie, declara: "De Revelion, pisicile si cainii nu ar trebui lasati nesupravegheati in afara casei. Animalele mici, pisicile si pasarile sunt protejate cel mai bine daca sunt tinute intr-o camera linistita, cu ferestre inchise si acoperite. Cel mai responsabil lucru este ca animalul sa nu ramana singur acasa de Revelion."

Cainii sunt cei mai fericiti in apropierea stapanului.
Cu toatea acestea, nu ar trebui sa fie lasati afara in timpul focurilor de artificii si, in niciun caz, luati in pietele publice pentru a le urmari. Pentru ei, zgomotul continuu si agitatia sunt o povara prea mare. In plus, fumul sulfuros eliberat de artificii poate irita mucoasa nazala si conjunctivala.

Cainii speriati nu ar trebui linistiti, intrucat aceasta confirma sentimentul lor de insecuritate. Proprietarii care raman calmi si isi pastreaza sangele rece, ignorand teama cainelui, emana siguranta necesara.
Animalelor care sunt deosebit de sensibile li se poate administra un sedativ slab, dar numai la recomandarea medicului veterinar.

Un articol de Nicoleta Tarantus

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geanna pe 17 Sep 2009, 18:13
    catei

    ieu iubesc foarte mult cateii si parerea mea este ca cine nu iubeste animalele si florile nu iubeste oameni.

    0
    0

  • anonima pe 17 Dec 2008, 20:19
    animalele sunt importante

    iti iei un animal shi nu ai grija de el che om ejti?..pt ati lua un caine sau orice animal trb sa te asiguri k ii poti oferi siguranta shi protectie shi k vei fi tot timpul k el.........nu-ti lasa animalul singur shi nul folosi pt distractie ...iubestel shi ai multa grija de el orice animalut merita :X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod