E iarna! Ai grija de animalul tau de companie!

Protejarea labutelor animalelor de companie pe timpul iernii


Majoritatea cainilor adora sa alerge prin zapada. Cu toate acestea, bucatile de gheata, sarea si nisipul folosite pentru topirea zapezii le pot provoca taieturi fine la nivelul labutelor sau crapaturi intre degete.

Chiar si ranile la inceput nesemnificative pot deveni foarte dureroase pentru animale. In plus, cainii isi ling deseori labutele dupa plimbare, iar sarea industriala le poate provoca iritatii digestive sau chiar boli.

In aceste conditii, Vier Pfoten recomanda urmatoarele masuri de precautie:

  • Daca este posibil, evita drumurile pe care au fost folosite pentru topirea zapezii sare sau nisip;
  • Foloseste vaselina sau o crema de protectie a labutelor cainelui inainte sa il scoti afara.
    Evita produse cu ulei provenit de la arborii de ceai, intrucat este toxic;
  • Taie blana mai lunga dintre degetele animalului pentru a evita strangerea ghetii in acea zona. Ca masura alternativa, indeparteaza zapada si gheata de pe labutele cainelui, chiar in timpul plimbarii;
  • Daca labutele cainelui tau s-au ranit in ciuda acestor precautii, foloseste un unguent dezinfectant si cicatrizant, aplicat in cantitati mici, pe toata durata iernii. Pentru a evita ca animalul sa linga crema, imediat dupa aplicare da-i sa manance cativa biscuiti pentru caini.

 

Animalele de companie nu sunt cadouri


Multi copii isi doresc un animal de companie de Craciun... Daca te gandesti sa ii indeplinesti micutului tau aceasta dorinta, gandeste-te si planuieste cu grija acest pas, pentru a nu actiona sub imboldul tentatiei de a cumpara in graba un animal de companie cu ocazia Craciunului.

Detinerea unui animal de companie ofera multe bucurii, dar inseamna si responsabilitati suplimentare si investitii substantiale.

De aceea, in calitate de noi proprietari, trebuie sa te informezi in legatura cu cerintele si modul de comportament al animalului de companie pe care intentionezi sa-l achizitionezi, pentru a vedea daca acel animal se potriveste cu stilul propriu de viata.

Vor toti membrii familiei un animal de companie? Exista suficient timp pentru a avea grija de acesta in mod corespunzator? Cine va ingriji animalul pe durata vacantei? Este familia pregatita sa accepte murdaria, mirosul sau mobila zgariata sau roasa? Aceastea sunt doar cateva dintre intrebarile la care trebuie sa se raspunda cu sinceritate inainte de a lua un animal de companie.

Animalele au nevoie de pace, rabdare si intelegere, pentru a se obisnui cu imprejurimile, iar perioada agitata a Craciunului nu le ofera un mediu relaxat pentru a incepe formarea unei relatii cu noul proprietar.
Acest stres le poate determina sa se comporte deseori intr-un mod neasteptat, caruia noii proprietari nu ii pot face fata. Ca urmare, din nefericire, multe dintre animalele daruite de Craciun ajung in ianuarie in adaposturile deja arhipline sau in strada.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geanna pe 17 Sep 2009, 18:13
    catei

    ieu iubesc foarte mult cateii si parerea mea este ca cine nu iubeste animalele si florile nu iubeste oameni.

    0
    0

  • anonima pe 17 Dec 2008, 20:19
    animalele sunt importante

    iti iei un animal shi nu ai grija de el che om ejti?..pt ati lua un caine sau orice animal trb sa te asiguri k ii poti oferi siguranta shi protectie shi k vei fi tot timpul k el.........nu-ti lasa animalul singur shi nul folosi pt distractie ...iubestel shi ai multa grija de el orice animalut merita :X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod