E iarna! Ai grija de animalul tau de companie!

"Daca doriti sa faceti o surpriza de Craciun iubitorilor de animale, oferiti-le o carte scrisa de specialisti despre animalul dorit. Astfel, destinatarul are suficient timp sa descopere toate raspunsurile la intrebarile pe care le-ar putea avea si sa hotarasca daca poate sa intruneasca toate conditiile pe care intretinerea unui animal le presupune. Daca animalul se muta cu un proprietar bine informat si pregatit, ambele parti au de castigat.", ne mai declara Martina Schnell, specialist in animale de companie.


Reguli pentru siguranta animalelor de companie in perioada sarbatorilor de iarna

 

  • Sarbatorile de Craciun cu brazi, decoratii sclipitoare si mese festive sunt speciale pentru oameni, insa nu poate fi vorba de acelasi lucru in cazul animalelor. Ornamentele colorate sunt ca un magnet pentru multe animale de companie, in special pentru caini, pisici si pasari.
    De multe ori, acestea le mesteca pentru a le examina si le inghit accidental, lucru care poate reprezenta un risc pentru animale. De aceea trebuie sa fii foarte atenta la alegerea decoratiilor de Craciun, verificand daca acestea pot fi daunatoare pentru animale.


Pisicile si chiar unii caini sunt atrasi de bradul de Craciun, fiind tentati sa sara in ramurile acestuia. De aceea, este foarte important ca bradul de Craciun sa fie bine fixat si intr-un loc ferit.

Globuletele si beteala care contin plumb nu sunt indicate pentru cei care detin animale de companie.

Decoratiile confectionate din materiale naturale, precum lemn sau pai, sunt o alternativa, daca acestea nu au agatatori metalice.

Lumanarile sunt un alt element de decor pe care detinatorii de animale trebuie sa le foloseasca cu atentie, pentru a evita producerea de incendii. Instalatia electrica este o buna alternativa si confera mai multa siguranta atat oamenilor cat si animalelor. Chiar si in aceste conditii, animalele de companie nu trebuie sa fie lasate nesupravegheate in preajma bradului de Craciun, fiind de multe ori tentate sa roada firele electrice.

  • Desi ar putea parea inofensive, spray-urile pentru curatat ferestre si improspatat aerul pot fi un pericol pentru animalele de companie, cainii mai ales fiind tentati sa le linga sau sa le roada.
    Cel mai frecvent acestea contin substante toxice, de aceea acestea trebuie sa fie depozitate in locuri in care animalul tau de companie nu are acces.

 

  • Si anumite plante de sezon pot fi periculoase pentru animalele de companie. Vascul, de exemplu este otravitor.

 

  • Uneori, animalele de companie sunt luate de catre stapani la petrecerile de Craciun. Este foarte important ca resturile de mancare (oasele de pui sau peste) sa fie puse intr-un loc inchis, astfel incat animalele sa nu aiba acces la ele.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geanna pe 17 Sep 2009, 18:13
    catei

    ieu iubesc foarte mult cateii si parerea mea este ca cine nu iubeste animalele si florile nu iubeste oameni.

    0
    0

  • anonima pe 17 Dec 2008, 20:19
    animalele sunt importante

    iti iei un animal shi nu ai grija de el che om ejti?..pt ati lua un caine sau orice animal trb sa te asiguri k ii poti oferi siguranta shi protectie shi k vei fi tot timpul k el.........nu-ti lasa animalul singur shi nul folosi pt distractie ...iubestel shi ai multa grija de el orice animalut merita :X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod