Comportament

Cu privirea sa calda, limpede si profunda, care patrunde adanc in inimile celor care o privesc, pisica British Shorthair reuseste sa le trezeasca simpatia, respectul si afectiunea. Calma si flegmatica, niciodata furioasa, nu este nici pe departe apatica. Despre ea se spune ca poseda dragalasenia Persanelor si inteligenta Europenelor. Plina de mandrie, British-ul este o pisica independenta, curajoasa, foarte loiala, deosebit de isteata si afectuoasa. Are obiceiul sa-si urmeze tacuta stapanul dintr-o camera in alta, pana ce acesta se va aseza undeva, iar ea isi va gasi locul alaturi de el.


Dotate cu incredere oarba si o rabdare fara limite, pisicile British Shorthair se inteleg bine cu copiii, dar si cu cainii sau cu pasarile. Nu sunt animale foarte active, dar nici lenese, ci mai curand placide si silentioase. Nu vor distruge niciodata lucrurile din casa si se adapteaza repede la orice fel de conditii. Sunt jucause, dar nu insistente. Aceste pisici acorda atentie si afectiune tuturor membrilor familiei, crescatorii afirmand chiar ca ele sunt atat de afectuoase incat nu le deranjeaza cu nimic sa daruiasca iubire mai multor persoane.

Pisicile British sunt foarte docile si usor de instruit sau dresat, in ultimii ani, multe exemplare British Shorthair aparand atat in filme la Hollywood cat si in reclame difuzate pe micile ecrane.
Desi pisicile British sunt foarte atasate de stapanii lor, ele stiu sa pastreze distanta, atunci cand simt ca este cazul. Au adesea o atitudine aristocratica, rezervata si se poate spune, fara a gresi, ca temperamentul lor este tipic britanic.
Nu sunt deloc pisici somnoroase, nu se lasa alintate la comanda, iar uneori devin mai incapatanate decat catarii.

Pisicile British argintii sunt mai temperamentale si mai agitate, in timp ce varietatile coloristice diluate, cum ar fi crem si albastre, au un temperament mai calm si mai afectuos. Reprezentantele rasei sunt recunoscute pentru gradul ridicat de inteligenta, precum si pentru capacitatea deosebita de a inmagazina informatii, avand o memorie excelenta.
Odata ce au invatat sa deschida o anumita usa, nu vor uita niciodata metoda respectiva. De asemenea, aceasta pisica este tipicara si se va adapta imediat la regulile zilnice ale casei.

Pisica British miauna rar si discret, doar atunci cand doreste neaparat ceva si atunci cand gaseste momentul oportun pentru a se exprima (ii este foame sau simte vreo primejdie, de exemplu). Ea nu pare sa fie deranjata de strainii care ii viziteaza locuinta, atat timp cat acestia o admira de la distanta si nu incearca sa o atinga. Deci nu se va refugia sub pat daca in casa isi face aparitia un necunoscut, ci se va comporta ca de obicei, tratand persoana nou venita cu raceala si indiferenta.


Aspect general
Alimentatie & Ingrijire
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod