Alimentatie

Aspectul robust, plin de rotunjimi al pisicii tradeaza placerea acesteia de a manca. Este, prin urmare, indicat sa supravegheati cu atentie cantitatea si calitatea alimentatiei pe care animalul o consuma, deoarece altfel, in scurt timp, va veti alege cu o pisica obeza. Crescatorii cu traditie recomanda ca hrana pentru aceasta rasa crochetele de cea mai buna calitate. Pisica nu trebuie sa se ingrase, deoarece speranta ei de viata va scadea considerabil.

Pisicile cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani au tendinte puternice spre ingrasare si, pentru a le ajuta sa-si mentina "silueta", este indicat sa le oferiti diete sarace in calorii.
De asemenea, este bine ca frecventa de administrare a hranei sa nu depaseasca doua mese pe zi, administrate la ore fixe. Daca, insa, observati ca animalul ia serios in greutate, cu toate ca ati respectat cu strictete programul de nutritie, apelati la un medic veterinar pentru sfaturi suplimentare.

Ingrijire
Blana deasa a pisicilor British nu necesita o ingrijire deosebita, este indeajuns sa o periati de doua ori pe saptamana pentru indepartarea firelor moarte.

Aspect general
Comportament
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod