Reguli pentru o curatenie desavarsita

O zi obisnuita de munca presupune, de regula, numeroase activitati: serviciu, cu responsabilitatile sale si nervii aferenti, facturi de platit, drumuri de facut, de luat copilul...

O zi obisnuita de munca presupune, de regula, numeroase activitati: serviciu, cu responsabilitatile sale si nervii aferenti, facturi de platit, drumuri de facut, de luat copilul de la cresa, gradinita sau scoala, dupa caz, de pus la punct treburile gospodaresti, de ajutat micutul la lectii, de mers la petrecerile, serbarile sau evenimentele sportive ale acestuia...

Si lista poate continua... Cand mai ai timp si de curatenie in toata aceasta nebunie? Probabil ca doar in week-end, singurele tale zile libere... Ei bine, pentru a termina cat mai repede si cu aceasta "corvoada", trebuie sa ai in vedere cateva reguli de baza. In cel mai scurt timp, vei avea o locuinta curata, ordonata si ingrijita!

1. Curat in toata casa, dar... o singura data!

Fiecare miscare pe care o faci trebuie sa conteze. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa revii asupra aceluiasi loc de mai multe ori - daca dai cu aspiratorul in living, fa acest lucru cat mai bine si totul va fi in regula.

Lasa cuta aceea a covorului, care nu ti se pare perfecta - important este sa fie curat! Astfel te vei scuti de nervi si vei avea mai mult timp la dispozitie!

In plus, asta inseamna si ca trebuie sa "cari" cu tine, peste tot pe unde mergi in traseul tau gospodaresc, toate ustensilele necesare curateniei - in acest fel, nu vei mai pierde o gramada de timp intorcandu-te dupa ele peste tot pe unde le-ai lasat.

2. Foloseste produsele si ustensilele potrivite activitatii pe care o intreprinzi

Cu siguranta, acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care as fi putut sa ti-l dau. O data ce il vei pune in aplicare, vei vedea ca te-ai scutit de o mare bataie de cap si ca ti-ai salvat o mare parte din timpul si asa masurat. Vei avea nevoie de un "echipament" cu adevarat eficient in lupta ta impotriva dezordinii!

In primul si in primul rand, iti va fi necesar un spatiu de depozitare - un suport, un raft si/sau o debara in care sa iti asezi toate ustensilele, carpele de praf, spray-urile si produsele pentru curatarea mobilei, a gresiei si a faiantei etc., precum si rezervele de orice tip.


Iti va fi util si iti va salva cu adevarat timpul un astfel de suport, dar mobil, un cosulet sau ceva asemanator, pe care sa il poti purta cu tine in timp ce faci curatenie in toata casa - in acest fel, nu va fi necesar sa te intorci de fiecare data la locul de depozitare pentru a lua carpa de praf, spray-ul pentru mobila etc. O data ce te vei obisnui cu noul (dar eficientul!) sistem, te vei intreba cum ai rezistat pana acum fara acest ajutor considerabil...

3. Sterge praful de sus in jos...

Sa nu crezi ca legea gravitatiei nu se aplica si particulelor de praf... Pentru ca vei descoperi ca nu puteai sa te inseli mai rau de atat. Daca incepi sa stergi praful de pe rafturile superioare ale mobilei, ajungand treptat la cele inferioare, vei vedea cat de mult ti se usureaza munca.

Daca incepi de jos in sus, in permanenta exista praf cazut de pe raftul superior care se depune imediat pe raftul pe care tocmai l-ai curatat.
Si nu cred ca vrei sa muncesti ca Sisif de fiecare data, nu?...

4. Daca nu este murdar, nu pierde timpul curatand!

Spre exemplu, suprafetele verticale nu sunt, de regula, atat de murdare ca cele orizontale. Pe rafturile superioare nu se depune atat de mult praf cat se depune pe cele aflate la o mai mica distanta de podea. Murdaria prezenta pe astfel de suporturi si suprafete este alcatuita, de obicei, din cateva amprente. Nu este necesar sa cureti cu strasnicie toata zona respectiva, ci doar petele pe care le observi.

5. Nu clati sau sterge o suprafata inainte de a fi complet curata!

Daca vei proceda contrar acestui sfat, nu vei avea altceva de facut decat sa o iei de la capat - in loc sa cureti, de fapt "ascunzi" murdaria... Curata bine, in prealabil, si apoi, ca un detaliu final, clateste sau sterge o singura data.


Atunci cand te apuci de curatenie, nu incepe sa stergi sau sa clatesti o suprafata doar ca sa vezi daca este cu adevarat murdara sau nu. Daca te-ai inselat si suprafata nu este curata, nu ai facut altceva decat sa pierzi timpul degeaba si sa imprastii praful, cand ai fi putut sa faci o treaba buna de la inceput.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 11 Nov 2016, 11:57
    produse de curatenie

    Cred ca daca incerci produse de curatenie potrivite, totul este mult mai usor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod