Adauga culoare livingului tau!

Cand vine vorba despre decorarea casei, nu toata lumea are timpul si banii necesari pentru a demara exact proiectele pe care si le-a propus. Insa nu este neaparat nevoie sa iti consumi tot timpul din lume si toate finantele pentru a avea in living un aspect curat, ingrijit, adecvat stilului pe care vrei sa il imprimi locuintei tale. Noi iti oferim 10 sfaturi pentru un look proaspat si viu, o noua culoare pentru livingul tau!

1. Varuieste un perete

Vei descoperi ca poti adauga culoare si valoare uneia dintre cele mai importante incaperi ale locuintei tale varuind doar un singur perete din camera. Acest lucru va schimba punctul focal (de interes) al incaperii fara sa fie necesar un proiect decorativ sau de design de amploare.

Daca livingul tau are o nisa in perete, atunci acesta este locul perfect pentru un plus de culoare. Poti alege o nuanta indrazneata, contrastanta cu tonul intregii incaperi. Daca preferi o nuanta ceva mai subtila, insa mai inchisa decat culoarea in care au fost varuiti ceilalti pereti, poti opta si pentru aceasta varianta. Oricum, tine minte: orice schimbare de culoare va aduce un plus de viata incaperii tale si o va face mult mai interesanta!

2. Cateva pernute de decor, aruncate la intamplare... un detaliu viu!

Nimic nu ofera un plus de culoare decat pernutele decorative amplasate strategic pe elementele de mobilier.
Fie ca alegi materiale uni pentru o sofa sau un fotoliu cu tapiterie cu motive florale, fie ca optezi pentru pernute colorate, cu un anumit model, pentru o canapea sau un scaun cu o tapiterie uni, compacta, aceste detalii conteaza foarte mult pentru aspectul incaperii. Vei vedea cum, dintr-o data, livingul tau pare mult mai confortabil si respira... culoare!

3. Florile... viata in cea mai pura forma!

Plantele de apartament, verzi sau inflorite, adauga parfum, culoare, personalitate si o senzatie de optimism camerei in care iti petreci o mare parte a timpului liber, alaturi de cei dragi. Florile au darul minunat de a ne lumina viata, astfel incat nu ai cum sa dai gres!

Daca nu te pricepi nici cat negru sub unghie la astfel de lucruri, cu siguranta vei primi sfaturi specializate de la o florarie aflata in apropierea casei tale. Te sfatuim sa alegi plante mai putin pretentioase, care nu necesita conditii deosebite de ingrijire, aceasta in special daca nu ai foarte multe momente libere.

Daca acasa inseamna pentru tine locul in care revii din numeroasele tale calatorii, atunci poti alege plantele sau florile artificiale, pe care le poti gasi in abundenta pe piata. Poti gasi exemplare artificiale ale unor plante extrem de frumoase si aspectuoase, care par cu adevarat vii. Nu va trebui decat sa le stergi de praf si ele iti vor oferi mereu senzatia de prospetime...
Bineinteles, este preferabil sa optezi pentru plantele sau florile vii, dar nu exclude si aceasta posibilitate. In anumite situatii si contexte, se dovedeste a fi o optiune viabila.

4. O lampa colorata e tot ce ai nevoie

Chiar daca livingul tau este traditional sau clasic, poti crea un aer interesant cu un singur element - o lampa sau o veioza colorata sau in nuante... capricioase. Ce zici insa de transformarea in... lampa a unei sculpturi sau a unui vas cu forme ciudate?... Este o solutie inedita si de efect. Instalatia electrica poate fi foarte usor atasata acestui accesoriu la un magazin specializat, platind un pret rezonabil.

Dupa aceasta operatiune, poti atasa noii tale lampi un abajur cu o forma interesanta, pe care lipesti, la ambele capete, diferite "podoabe": margele, panglici sau fundite, franjuri. Daca nici acest detaliu nu da culoare incaperii, nu stim ce sa mai spunem!...

5. O podea mai... vie!

Am insistat de-a lungul timpului asupra ideii de covor care nu acopera intreaga suprafata a podelei. Vom face acest lucru in continuare: un covor de dimensiuni mai mici, colorat si amplasat strategic in fata unui scaun, a unui fotoliu sau sub masuta de cafea iti transforma livingul intr-o altfel de camera. In plus, incaperea pare mult mai spatioasa si mai aerisita.

Un covor de acest tip poate fi asezat pe orice fel de podea - fie ca este din lemn masiv, pictata sau chiar daca ai deja un covor care acopera intreaga suprafata a podelei sau o mare parte din aceasta.


Te sfatuim sa alegi un material intr-o culoare contrastanta, asemanator cu materialele pe care le-ai folosit deja in living, sau poti alege un covor cu un model interesant, care completeaza tema camerei tale.

6. O noua pernuta pentru scaunul tau

Daca ai un scaun de dimensiuni mai mici, cum ar fi un scaun de birou sau unul amplasat intr-unul din colturile livingului, este o idee buna sa reconditionezi pernuta acestui element de mobilier. O culoare proaspata va inveseli acest colt al incaperii care ti se parea de mult timp prea intunecat.

7. Reflecta culoarea!

Asaza o oglinda mare pe un perete gol si plictisitor. Alege-i o rama interesanta sau decoreaz-o pe cea existenta cu un snur sau o impletitura. Daca ai o rama preferata, dar mai veche, ia in considerare si varianta revopsirii acesteia intr-o culoare mai vie.

Oglinda va reflecta culoarea din intreaga incapere, va aduce mai multa lumina si va da senzatia de mai mult spatiu.

8. Fii artista!

Obiectele de arta pline de culoare amplasate in living dau dovada simtului tau estetic si artistic, decorand incaperea, dar, de asemenea, fac uz de culori si forme pe care nu le-ai putea utiliza in alte spatii. Daca aceasta idee ti se pare prea pretentioasa sau nu ai foarte multe obiecte de arta decorative, exista si varianta inramarii unor fotografii simple in rame cu un aspect inedit, pe care le asezi in rafturi, pe bucati de material colorat.


9. Picteaza partea din spate a unui raft

Mai multa culoare poate fi obtinuta pictand un raft de carti in doua sau, de ce nu, mai multe culori. Picteaza marginea si partea exterioara intr-o anumita culoare, iar partea interioara a piesei de mobilier picteaz-o intr-o nuanta contrastanta.

Poti alege nuante diferite pentru fiecare raft in parte al bibliotecii, daca vrei cu adevarat sa creezi un efect deosebit, care sa atraga privirea. Noua culoare va ajuta cu adevarat rafturile sa "sara" din biblioteca si sa para mult mai importante in designul intregii camere.

10. Un pled pufos... si confortul este asigurat!

O patura confectionata manual, un pled pufos si calduros sau o esarfa colorata, din lana, atrag atentia si creeaza un aer boem in incapere, mai ales daca sunt aruncate parca la intamplare, pe spatarul unui scaun, al unui fotoliu sau al unei canapele cu tapiterie uni. Alege o culoare care sa accentueze si mai mult alte elemente prezente in living. Nu mai punem la socoteala ca aceste obiecte iti vor fi extrem de utile in timp ce te uiti la televizor sau citesti o carte buna, in faptul serii...
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cosmina pe 9 Iul 2009, 12:59
    aici

    nu e cinestie ce dar merge

    0
    0

  • andreea pe 6 Aug 2008, 18:45
    helppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    vreau un sfat!vreau sa-mi redecorez camea(dormitorul)in care am doar un birou marisor,un sifonier micut si o canapea ce se strane!culorile din camera sunt maro deschis de la parchet,gri inchis biroul,patul e ca parchetul cu putin glben iar sifonierul e putin mai inchis la culoare decat parchetul,iar covorul e un albastru mai incis cu niste linii rosii ,galbene maro si o nuanta mai rece de verde.Acum pereti mei au o culoarea bleo' pe care vrao so schimb; vreau ceva mai ciudat si putin iesit din comun sa-mi fac pe perete dar nu stiu exxact ce ?dar vrau si 2 culori,caci vrau ca 2 pereti sa aiba o culoare diferita de ceilalt!va rog dati-mi si mie un sfat sau o idee dak puteti sami si aratati prin niste poze!!!bay bay si merci anticipat.astept un rasp la adresa d mail andreea_bad_luck@yahoo.com(idu nu e valabil si pt messenger)

    0
    0

  • andreea pe 6 Aug 2008, 18:41
    ?

    vreau un sfat!vreau sa-mi redecorez camea(dormitorul)in care am doar un birou marisor,un sifonier micut si o canapea ce se strane!culorile din camera sunt maro deschis de la parchet,gri inchis biroul,patul e ca parchetul cu putin glben iar sifonierul e putin mai inchis la culoare decat parchetul,iar covorul e un albastru mai incis cu niste linii rosii ,galbene maro si o nuanta mai rece de verde.Acum pereti mei au o culoarea bleo' pe care vrao so schimb; vreau ceva mai ciudat si putin iesit din comun sa-mi fac pe perete dar nu stiu exxact ce ?dar vrau si 2 culori,caci vrau ca 2 pereti sa aiba o culoare diferita de ceilalt!va rog dati-mi si mie un sfat sau o idee dak puteti sami si aratati prin niste poze!!!bay bay si merci anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod