Femeie însărcinată

Experţii au descoperit că ţânţarii sunt atraşi de patru tipuri de oameni. Care sunt acelea?

Femeile însărcinate sunt o ţintă sigură a ţânţarilor din cauză că acestea produc mai mult dioxid de carbon, iar aceştia sunt extrem de atraşi de asta!
Cu toţii ştim pe cineva care pare a fi ţinta preferată a ţânţarilor. Din motive misterioase, acestea atrag acele creaturi mici mai mult decât oricine altcineva.

Brightside ne prezintă explicaţiile unor experţi în sănătate şi motivele sau factorii care îi fac pe ţânţari să fie mai atraşi de anumite persoane:

1. Sarcina


Ţânţarii sunt atraşi de dioxidul de carbon pe care oamenii îl produc atunci când respiră. Femeile însărcinate produc mai mult dioxid de carbon, astfel fiind o ţintă sigură a acestor mici creaturi.


2. Exerciţiile fizice


Nu trebuie să fii surprins să afli că ţânţarii te vor ataca imediat după ce ai terminat de alergat sau orice astfel de activitate fizică. Ei sunt atraşi de acidul lactic, care este produs în cantităţi mari în muşchi atunci când aceştia sunt solicitaţi.

3. Consumul de alcool


Specialiştii au constatat că băuturile producătoare de căldură ne fac mult mai atractivi pentru ţânţari. Alcoolul creşte temperatura corpului nostru şi astfel suntem ţinta sigură a micilor creaturi.


4. Grupa de sânge


Cercetările indică faptul că probabilitatea unui ţânţar de a muşca pe cineva cu grupa de sânge de tip O este de 83%. În timp ce oamenii cu grupa A au cele mai puţine şanse de a fi atacaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod