Sensibilitate

15 lucruri pe care doar persoanele extrem de sensibile le fac. Tu eşti una dintre ele?

Eşti o persoană extrem de sensibilă? Gândeşte-te dacă te regăseşti în situaţii precum cele de mai jos şi află acum răspunsul!
Recent, tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de subiecte precum introversiune sau personalitatea persoanelor sensibile.

Ideaspots ne prezintă câteva lucruri pe care doar persoanele sensibile le fac, pe baza unor studii şi cărţi ale unor experţi în domeniu:

1. Iau totul personal


La o primă vedere, poate fi un lucru rău, însă nu e deloc aşa. Oamenii extrem de sensibili tind să îi înţeleagă mult mai uşor şi mai bine pe cei din jurul lor şi le pot fi de mare ajutor.

2. Evită sporturile colective


Persoanele extrem de sensibile preferă să facă sport de unii singuri, pentru că nu vor să le fie analizată fiecare mişcare. Ei aleg sporturile individuale, cum ar fi mersul pe bicicletă, alergarea sau drumeţiile.

3. Au sentimente profunde


Aceste persoane sunt mult mai profunde decât altele şi au sentimente mult mai intense. Ele sapă destul de adânc pentru a încerca să înţeleagă unele lucruri.

4. Au reacţii mai vizibile în situaţii dificile


Aceste persoane sunt foarte receptive şi devin empatice atunci când ascultă problemele celor din jur, spre exemplu.

5. Nu sunt prea spontani


Persoanele extrem de sensibile au nevoie de timp de gândire mai ales atunci când trebuie să ia o decizie. Acest lucru se întâmplă din dorinţa de a verifica orice detaliu în amănunt şi de a evita să facă greşeli!

6. Se enervează când iau decizii greşite


Aceste persoane se supără foarte rău pe ele însele atunci când îşi dau seama că deciziile lor au fost greşite.

7. Sunt foarte atenţi la detalii


Persoanele extrem de sensibile observă orice mic detaliu dintr-o cameră din momentul în care au păşit în ea!

8. Lumea îi consideră introvertiţi, dar nu toţi sunt aşa


Se pare că doar 30 % dintre persoanele extrem de sensibile sunt extrovertite. Ce este de reţinut este faptul că aceşti oameni au avut şansa de a creşte într-o comunitate unită şi au putut interacţiona cu cei din jurul lor.


9. Ei pot coopera foarte uşor


Datorită faptului că sunt foarte atente şi urmăresc fiecare detaliu, aceste persoane sunt angajaţii perfecţi. Ei iau decizii bune, îşi asumă responsabilităţi şi gândesc foarte corect.

10. Din păcate, mulţi dintre ei suferă de anxietate sau chiar depresie


Acest lucru este valabil doar pentru acele persoane care au trecut prin ceva extrem de neplăcut sau rău, trist sau tragic. Cu ajutorul familiei sau al prietenilor, oamenii cu o sensibilitate mare pot trece peste evenimentele amintite mai sus şi pot face faţă mai uşor anxietăţii sau temerilor.

11. Se supără mai uşor


Aceste persoane se supără chiar şi de la un simplu sunet enervant. Toată lumea urăşte aceste zgomote, însă oamenii extrem de sensibili sunt mult mai fragili şi astfel deranjaţi de ele.
Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sunt copleşiţi de prea multe activităţi.

12. Urăsc filmele violente sau de groază


Cu toţii avem un prieten care ne spune mereu să schimbăm filmul pentru că nu va mai putea dormi la noapte. Dacă noi l-am cataloga drept fricos, cu siguranţă acesta are doar emoţii mult mai puternice decât noi!

13. Plâng mai des


Persoanele extrem de sensibile nu se pun în situaţia de a se simţi jenate că plâng cu uşurinţă. De aceea, prietenii şi familia trebuie să înţeleagă cp plândul nu este un semn de slăbiciune, ci o formă de exprimare. Aceste persoane dau totul afară, pentru că plânsul te face mai puternic şi te scapă de ce te-a făcut să te simţi rău, şi ele ştiu foarte bine asta!

14. Sunt foarte amabili


Aceste persoane sunt extrem de atente şi educate. Deasemenea, observă imediat când cineva din jurul lor nu este aşa şi îl dezaprobă.

15. Pot fi foarte afectaţi de critică


Reacţiile acestor persoane sunt mult mai intense la critică cele ale oamenilor mai puţin sensibili. De aceea ei încearcă să evite critica cu totul!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod