Tocilari

Ești un geniu dacă faci oricare dintre aceste 6 lucruri

Chiar dacă nu te simţi superior intelectual, ai putea avea multe lucruri în comun cu geniile. Tu în care dintre cele 6 caracteristici te regăseşti?
Cu siguranţă nu eşti conştient de capacităţile tale intelectuale şi nici nu te consideri vreun geniu, însă ai putea fi surprins să afli că eşti mai deştept decât credeai.

Ideaspots ne prezintă 6 lucruri pe care doar oamenii deştepţi le fac:

1. Eşti extrem de curios


Citeşti în continuu despre orice subiect, pe bloguri şi cauţi frecvent răspunsuri pe internet la întrebările care îţi trec prin cap? Faci mici experimente doar pentru a vedea ce se întâmplă, chiar dacă e vorba de ceva banal? Geniile sunt persoane curioase care îşi pun în permanenţă întrebări şi apoi caută răspunsuri!

2. Vorbeşti cu tine


Nu te îngrijora dacă te trezeşti că vorbeşti cu tine, acesta poate fi un semn că eşti extrem de inteligent. Când mintea ta lucrează tot timpul şi acest proces este tot mai intens, cu atât şansa de a te trezi vorbind singură e mai mare.

3. Citeşti constant


Multă lume se bucură când citeşte, dar geniile sunt obsedate de asta. Indiferent de ce alegi să lecturezi, important e să ai rafturile pline de cărţi şi să o faci constant!

4. Îţi plac provocările care îţi pun mintea la contribuţie


Dacă îţi place să îţi testezi mintea cu jocuri logice, de cuvinte sau trivia, atunci ai deja un lucru în comun cu oamenii extrem de inteligenţi. Multe genii rezolvă sudoku sau puzzle-uri impulsiv, la fel de des cum alţii îşi verifică pagina de Facebook.

5. Eşti uituc


Dacă firea ta este una destul de absentă şi gândul îţi zboară mereu la altceva sau ai alte preocupări decât realitatea, atunci e posibil să fii mai deştept decât credeai. Acesta e motivul pentru care geniile intră uneori într-o cameră şi uită de ce sunt acolo.
Deasemena, oamenii deştepţi îşi pierd frecvent lucruri sau uită ce au programat.

6. Te îngrijorezi prea mult


Te-ai gândi că oamenii extrem de inteligenţi sunt plini de încredere în ei, dar de fapt ei au o mulţime de îndoieli. Ei ştiu că nu există doar alb şi negru, şi că adevărul şi cunoaşterea evoluează şi creşte în continuu. Din păcate, acest lucru te poate face neîncrezător şi îţi poate născoci o mulţime de gânduri nepotrivite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod