Energia punctelor cardinale

Punctele cardinale ne pot aduce energii bune sau rele. Fengshui ne ajuta sa aflam care sunt, sa le folosim pe cele bune si sa le evitam pe cele nefavorabile.

Punctele cardinale ne pot aduce energii bune sau rele. Fengshui ne ajuta sa aflam care sunt, sa le folosim pe cele bune si sa le evitam pe cele nefavorabile.

Daca v-ati calculat trigrama personala (Ming Gua), acum e timpul sa trecem la nivelul urmator. Vom afla care sunt cele patru directii pozitive si cele patru negative in functie de trigrama. Dupa cum stiti deja, trigramele sunt: Kan (apa), Li (focul), Zhen (tunetul), Dui (mlastina sau lacul), Kun (pamantul), Gen (muntele), Xun (vantul), Qian (cerul).

Energia punctelor cardinale: favorabile si nefavorabile

In tabelul de mai jos gasiti corespondentele dintre trigrame si punctele cardinale favorabile si nefavorabile.




In articolul anterior veti regasi calitatile inerente fiecarei directii(din prima coloana), pe care le puteti folosi pentru a obtine rezultatele dorite.

Elemente de sub fiecare trigrama din tabel reprezinta faza energiei care corespunde trigramei respective. De exemplu, trigramei Qian(cerul) ii corespunde elementul metal.

Orientare casa puncte cardinale

Pentru a intelege cum se foloseste tabelul de mai sus, voi continua exemplul dat in articolul precedent. Pentru o femeie nascuta in anul 1961,am vazut ca trigrama personala este Zhen (3). Zhen este prima trigrama din grupa de est. Directiile pozitive pentru persoana in cauza sunt sud,sud-est, nord si est, iar cele nefavorabile sunt sud-vest, nord-est,nord-vest si vest.

Deci persoana se va orienta cu fata (sau isi va aranjabiroul sau capul patului) catre directiile pozitive, si le va evita pecele negative.

Directiile in actiune - pe scurt
Pentru activitati care necesita energie din belsug, folositi ShengQi. Pentru un somn odihnitor, se recomanda Fu Wei. Vindecarea vine din directia Tian Yi. Armonia in relatiile de cuplu o veti spori captand energia venind dinspre directia Yan Nian.

Suntem compatibile cu persoana iubita?
Dupa cum am vazut in tabelul anterior, cele opt trigrame sunt aranjate astfel: patru trigrame apartin grupei de est, iar celelalte patru celei de vest.
Grupa de est cuprinde trigramele Zhen, Xun, Kan si Li,iar grupa de vest trigramele Qian, Kun, Gen si Dui.

Persoanele care apartin aceleiasi grupe sunt in general compatibile, iar cele din grupe opuse nu se inteleg prea bine. Ca exercitiu pentru a va familiariza cu formulele de calculare a trigramei personale, aflati care este trigrama persoanei iubite si vedeti daca sunteti compatibili. Puteti face acelasi lucru si cu persoanele care nu va plac prea mult. Cine stie, poate ca fac parte din cealalta grupa si astfel va puteti explica de ce aveti o relatie mai putin buna cu persoanele respective!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod