Ce energii ne influenteaza casa

Pentru a vedea care energii ne influenteaza casa, sa ne gandim pe unde intra energia in cantitati mari. In multe cazuri, in functie de cat de des este folosita usa...
De aceasta data vom experimenta din nou modul in care simtim energia. Pana acum, daca ati urmat cele cateva indicatii din articolele anterioare, ati invatat sa va familiarizati cu energia.

Pentru a vedea care energii ne influenteaza casa, sa ne gandim pe unde intra energia in cantitati mari. In multe cazuri, in functie de cat de des este folosita usa, energia principala a casei vine prin aceasta "poarta a energiei". Ca sa vezi ce calitati are aceasta, imagineaza-ti ce fel de priveliste te intampina cand te apropii de casa sau apartamentul in care locuiesti. Este mult mai eficient daca faci acest lucru atunci cand esti in fata usii.

Intrarea
Imagineaza-ti ca lumina de pe scara blocului unde locuiesti nu functioneaza. Este usa apartamentului luminata sau trebuie sa cauti pe intuneric gaura cheii? Daca stai la curte, cum te simti cand intri pe poarta si te apropii de usa de intrare? Curtea este bine ingrijita sau ar fi cazul sa faci curatenie generala printre frunzele si buruienile care au napadit gradina?

Imagineaza-ti ca energia este ca omul: ii place curatenia, ordinea si frumusetea.
Daca da peste un loc plin de gunoaie sau de dezordine, "face stanga-imprejur" si se duce la vecini, care au avut grija sa ii faca o primire mai buna.

Daca este cazul, instaleaza un mic bec la intrarea in locuinta pentru a lumina drumul pentru energia care vine spre casa ta. Astfel, aceasta va fi atrasa spre casa ta, in loc sa se duca la vecinul din exemplul de mai sus. Dupa ce te-ai familiarizat cu locul din fata intrarii (si l-ai si amenajat cat mai bine, daca este posibil), treci la analizarea spatiului de dupa usa.

In interiorul casei
Ce te intampina in holul de la intrare? Un intuneric total (cum am avut surpriza sa "vad" in cateva case pe care le-am vizitat), completat poate si de dezordine, sau o atmosfera luminoasa si ordonata? Spatiul este stramt, usile stau inchise, sau energia poate intra nestingherita in casa, aducand prospetime si bucurie celor care locuiesc acolo?

Iti reamintesc faptul ca ca energia este vie.
Ea are nevoie de spatiu unde sa se manifeste. Daca de cum intra in casa este sufocata intr-un hol stramt si intunecos, nu va ezita sa fuga din acea locuinta cu prima ocazie cand usa de la intrare se va deschide.

Remedii Fengshui
Te rog sa nu te descurajezi daca situatia din casa ta se potriveste cu exemplele anterioare mai putin fericite. Esti pe drumul cel bun! Ti-ai dat seama unde este problema. Urmatorul (mic) pas inainte este sa faci o primire cat mai buna acestui oaspete de seama care este energia.

Aranjeaza cu grija exteriorul si interiorul din preajma usii de la intrare. Adu lumina si creeaza cat mai mult spatiu, dupa posibilitati. Fa curatenie (daca este cazul) si muta lucrurile de prisos in debara sau in dulap. Plaseaza o oglinda mare care sa iti dea impresia ca spatiul s-a dublat. Poate ai un tablou care iti place si pe care poti sa-l aduci mai aproape de usa.


Fii creativa! Aminteste-ti ca in trecut ti-am mai spus ca energia pozitiva (sheng qi) este creata de lucrurile placute ochiului. Fa tot ce poti ca intrarea sa fie primitoare si linistitoare.

In final
Bineinteles ca energia principala a casei se amesteca cu energiile care intra prin ferestre si alte usi ale casei/apartamentului, creand un amalgam care influenteaza persoanele care traiesc in cladirea respectiva.

Exista o multitudine de remedii din cadrul scolilor de Fengshui traditional care pot fi folosite pentru a corecta un flux de energii negative, astfel incat sa nu fim influentate in rau. Aceste remedii sunt cunoscute de cei care au studiat Fengshui traditional, care le aplica in functie de particularitatile fiecarei case. Asa cum oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit la anumite medicamente sau tratamente, tot asa si casele noastre necesita remedii care se aplica de la caz la caz.


Inchei intr-o nota pozitiva, cu un proverb chinezesc: "Un drum lung incepe cu un pas". Tradus in "limbaj Fengshui", imbunatatirea vietii noastre incepe cu intelegerea energiei (qi) si a modului in care ne influenteaza viata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod