Calcularea trigramei personale

In functie de Ming Gua, fiecare persoana are patru directii personale favorabile si patru directii nefavorabile care corespund celor patru puncte cardinale principale...
Sa ni le reamintim impreuna: Kan (apa), Li (focul), Zhen (tunetul), Dui (mlastina sau lacul), Kun (pamantul), Gen (muntele), Xun (vantul), Qian (cerul).

Fiecarei trigrame ii este asociat un numar din patratul magic Luo Shu pe care l-am studiat intr-un articol anterior. Trigramei Kan ii corespunde numarul 1, lui Kun numarul 2, lui Zhen - 3, lui Xun - 4, lui Qian - 6, lui Dui - 7, lui Gen - 8, iar lui Li - 9. Nu exista nici o trigrama corespunzatoare cifrei 5; la calculul final pentru trigrama personala cifra 5 se va inlocui cu cifra 8 pentru femei si cu 2 pentru barbati.

Inteleptii chinezi au clasificat toate lucrurile din univers ca fiind guvernate de energiile uneia dintre cele opt trigrame. Am vazut in articolul despre trigrame care sunt cateva dintre corespondentele intre acestea si punctele cardinale, culori, numere, etc. Fiecare om are de asemenea o trigrama personala determinata de anul nasterii si de sex.

De indata ce veti afla care este trigrama dvs. personala, veti putea calcula dinspre care dintre cele patru puncte cardinale primiti energii pozitive, precum si dinspre care patru puncte primiti energii nefavorabile. Astfel veti sti, de exemplu, spre ce directie sa orientati capul patului sau spre ce punct cardinal este bine sa fie indreptat biroul ca sa aveti succes la serviciu.

Cum se calculeaza Ming Gua?
Exista formule diferite pentru femei si barbati.


Femeile vor folosi urmatoarele calcule pentru determinarea trigramei personale.
1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii. De exemplu, pentru o femeie nascuta in anul 1961, vom avea:
1 + 9 + 6 + 1 = 17
2. Adunati din nou cifrele rezultate, pana ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra:
1 + 7 = 8
3. Adaugati 4 la cifra obtinuta mai sus:
8 + 4 = 12
4. Numarul rezultat este cel al trigramei personale. Daca numarul care rezulta este format din doua cifre, trebuie sa le adunati din nou si sa obtineti o singura cifra (amintiti-va ca exista doar opt trigrame, deci ne trebuie o cifra, nu un numar format din doua cifre):
1 + 2 = 3

Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu (aratate mai sus), o femeie nascuta in anul 1961 va avea trigrama Zhen (3).

Nota: daca cifra finala este 5, femeile o vor inlocui cu cifra 8.

Pentru barbati, formula este diferita. De exemplu, pentru un barbat nascut in anul 1954, vom efectua urmatoarele calcule:
1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii.
1 + 9 + 5 + 4 = 19
2. Adunati din nou cifrele rezultate, pana ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra:
1 + 9 = 10; 1 + 0 = 1
3. Scadeti cifra rezultata din numarul 11. Daca rezultatul este un numar cu doua cifre, adunati cifrele pana obtineti un numar format dintr-o singura cifra:
11 - 1 = 10; 1 + 0 = 1
4. Numarul rezultat este cel al trigramei personale.
Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu (aratate mai sus), barbatul nascut in anul 1954 va avea trigrama Kan (1).


Nota: daca cifra finala este 5, barbatii o vor inlocui cu cifra 2.

Atentie! Daca v-ati nascut intre 1 ianuarie si 2 februarie, folositi anul anterior nasterii pentru a va calcula trigrama personala. Daca v-ati nascut pe 3, 4 sau 5 februarie (considerate prima zi a anului, in functie de an), trebuie sa consultati un calendar chinezesc pentru a va stabili anul nasterii in functie de acesta.

In functie de Ming Gua, fiecare persoana are patru directii personale favorabile si patru directii nefavorabile care corespund celor patru puncte cardinale principale si celor patru secundare (pe care le vom arata in articolul viitor). De exemplu, pentru o persoana, directia Sheng Qi poate fi nordul care pentru altcineva poate fi corespondentul lui Jue Ming, una din directiile nefavorabile.

Care sunt atributele fiecarei directii personale?
Vom incepe cu directiile pozitive, in ordine descrescatoare a puterii lor asupra destinului uman:

Sheng Qi
o Este cea mai buna dintre directii, cea care genereaza qi - energie;
o Este directia catre care trebuie sa va orientatati atunci cand lucrati, negociati ceva, faceti o prezentare importanta, pentru ca aduce o cantitate enorma de succes;
o Este bine sa va concentrati asupra directiei si zonei Sheng Qi daca sunteti in cautarea norocului la bani sau in cariera;
o Daca nu va puteti orienta cu fata spre directia dvs. Sheng Qi, incercati sa stati, sa lucrati, sau sa mancati in zona Sheng Qi.


Yan Nian
o Se traduce prin "ani multi";
o Aduce foarte mult noroc in relatiile de dragoste si longevitate

Tian Yi
o Se traduce prin "doctorul care vine din cer" si simbolizeaza sanatate buna si longevitate;
o Este extrem de puternica pentru vindecare;
o Buna pentru cei care doresc relatii romantice.

Fu Wei
o Pace si stabilitate;
o Aduce foarte mult noroc in educatie si dezvoltare personala;
o Este considerata uneori si directia intelepciunii.

In privinta aplicatiilor directiilor pozitive, ele sunt bune atunci cand lucrati si cand studiati (in ordinea de mai sus). Pentru a avea un somn bun si odihnitor, directiile se folosesc in ordine inversa, incepand cu Fu Wei si terminand cu Sheng Qi. Acest lucru este usor de inteles, daca ne gandim ca Sheng Qi ne aduce extrem de multa energie a activitatii, de care nu prea avem nevoie atunci cand ne odihnim.

Directiile nefavorabile sunt aranjate in ordine crescatoare a puterii lor negative asupra oamenilor:

Hou Hai
o Este cea mai putin negativa dintre cele patru directii nefavorabile;
o Se refera la nenoroc si intamplari nefericite.

Liu Sha
o Din aceasta directie pot veni oameni care va pot crea probleme;
o Nu este buna pentru relatiile de dragoste.

Wu Gui
o Poate aduce probleme grave familiei si afacerilor;
o Poate cauza pierderi financiare, procese judiciare, accidente si incendii.


Jue Ming
o Este cea mai nefavorabila dintre directiile negative;
o Poate cauza boli, nenoroc mare si cariere neproductive.

De ce avem nevoie de Ming Gua in Fengshui?
Calcularea numerelor Ming Gua ale locuitorilor unei case este importanta atunci cand are loc o consultatie Fengshui pentru o cladire. Fiecare persoana este afectata in mod diferit de locatiile si directiile cardinale, de aceea este important sa stim care ne este trigrama natala si sa alegem acele locuri din casa/de la serviciu care ne sunt favorabile si sa le evitam pe cele nefavorabile.

In articolul viitor vom vedea cum sa descoperim care ne sunt punctele cardinale pozitive in functie de trigrama personala Ming Gua, pentru a putea aplica ce am invatat in acest articol. Vom afla de asemenea si cat suntem de compatibili cu partenerul si membrii familiei, astfel incat sa stim cum sa ne intelegem mai bine cu cei din jur.

Intre timp, calculati-va Ming Gua conform formulelor de mai sus pentru a fi gata sa asociati punctele cardinale cu cele opt directii expuse mai sus si sa incepeti sa le folositi in viata de zi cu zi pentru a obtine rezultate favorabile.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Toader Veronica pe 13 Oct 2009, 13:27
    Nr.Ming Gua si trigramele

    Nu stiu sa calculez nr.Ming Gua si trigramele pentru fetitele mele - 10.04.2001 si 23.09.2004. Va rog ajutati-ma cu aceasta problema pentru a le reamenaja camera pe principii feng shui. Multumesc !

    1
    0

  • Toader Veronica pe 13 Oct 2009, 13:25
    Nr.Ming Gua si trigramele

    Nu stiu sa calculez nr.Ming Gua si trigramele pentru fetitele mele / 10.04.2001 si 23.09.2004.

    0
    0

  • tinca sorina pe 29 Sep 2009, 15:32
    rezultate

    trigrama = 2 doresco evaluare sau sa mi spune ti unde o gasesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod