Bere

10 întrebuinţări neaşteptate ale berii

Atunci când auzim cuvântul bere, ne gândim imediat la cât de frumos ar fi să avem în faţa noastră o halbă chiar atunci.
Pe lângă utilizarea ei obişnuită, cei de la Bright Side au descoperit alte 10 întrebuinţări care mai de care mai neaşteptate:

Hrăneşte şi stimulează creşterea părului

Berea este bogată în vitamina B şi siliciu, ingrediente cheie pentru un păr sănătos, care stimulează şi creşterea lui.

Se toarnă un pahar de bere peste părul tău, se masează scalpul şi se lasă să acţioneze timp de 5 minute, apoi se clăteşte cu apă rece.

Îţi face pielea fermă şi netedă

Berea conţine antioxidanţo care previn îmbătrânirea pielii. În mod surprinzăror, această băutură alcoolică are un al beneficiu uimitor: stimuleazp abilităţile de auto-reparare ale pielii, îi redă fermitatea şi diminuează ridurile mici.


Se obţine o mască facială dintr-o lingură de bere, un albuş de ou şi 3 picături de ulei de migdale. Se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 10 minute.

Te ajută să dormi mai bine

Hameiul, ingredientul cheie al berii, este un sedativ natural cunoscut ca un remediu pe bază de plante eficiente pentru insomnie.

Spală-ţi lenjeria de pat sau doar feţele de pernă cu un amestec obţinut dintr-o parte apă şi o parte bere. Ţesătura va absorbi aroma de hamei şi te va face să adormi mai repede.

Îţi tratează picioarele obosite

Se umple un lighian cu bere rece şi se înmoaie picioarele pentru câteva minute. Efectul efervescent revigorant al berii va ajuta picioarele inflamate şi le va relaxa după o zi lungă şi grea.

Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii

Pe lângă faptul că tonifiază pielea, berea ajută la eliminarea celuleor moarte.


Ia o mână de căpşuni şi câteva linguri de bere. Se amestecă ingredientele împreună până când obţii o pastă. Aplică pe faţă pentru a elimina celulele moarte şi impurităţile, dar şi pentru a stimula regenerarea celulară.

Frăgezeşte carnea

O marinadă din bere este o opţiune excelentă atunci când vrei un preparat fraged din carne de vită, însă fără să îi schimbi gustul.

Se pune carnea într-un recipient din plastic şi se adaugă bere, se lasă la marinat peste noapte în frigider. A doua zi, carnea va fi perfectă!

Redă strălucirea mobilei de lemn

Se toarnă bere caldă pe o bucată moale de pânză şi se freacă orice suprafaţă de lemn căreia vrei să îi redai strălucirea.


Alungă dăunătorii

Berea ţine departe muştele de mâncare. Pur şi simplu toarnă bere într-un pahar şi se acoperă cu staniol în care se fac nişte găuri. Muştele vor fi atrase de mirosul băuturii şi vor intra în pahar, însă nu vor mai putea să iasă. Este un bun truc şi pentru melci sau gândaci.

Redă strălucirea obiectelor din metal


Berea are un nivel de aciditate scăzut şi este perfectp pentru lustruirea oricărui obiect metalic, cum ar fi vase de oţel sau bijuterii.

Se toarnă bere pe o cârpă şi se freacă obiectele respective. Poţi încerca de asemenea să le înmoi în bere pentru câteva minute. După uscare, se şterg cu o bubucată de pânză curată.

Ajută la eliminarea şuruburilor ruginite


Acizii din bere pot descompune rugina, ceea ce te va ajuta să scoţi şuruburile mai uşor.

Se toarnă nişte bere peste ele, aştepţi câteva minute şi încerci din nou să desfaci.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod