Găteşte vegan: Ciocolată cu migdale, umplută cu unt cremos de arahide

Dacă ciocolata se numără printre deserturile tale preferate, de ce să nu profiţi de aroma ei şi să o transformi în ceva mai spectaculos? Află cât de uşor poţi să faci bomboane de

Dacă ciocolata se numără printre deserturile tale preferate, de ce să nu profiţi de aroma ei şi să o transformi în ceva mai spectaculos? Află cât de uşor poţi să faci bomboane de ciocolată umplute cu unt de arahide!



Nu mi-a luat mai mult de 15 minute ca să prepar aceste bomboane de ciocolată cu umplutură de unt de arahide. Ciocolata neagră pe care am amestecat-o cu uleiul de cocos bate absolut orice ciocolată din comerţ, după cum s-a exprimat cel mai mare cunoscător şi devorator de ciocolată pe care îl am în casă :))

Iar acea linguriţă cu unt de arahide învăluită complet de ciocolată completează perfect aromele.

Iată cât de simplu poţi să faci această ciocolată:

- 200 grame de ciocolată neagră
- 1-2 linguri cu ulei de cocos, topit (sau ulei de palmier)
- 1 pumn de migdale crude, mărunţite
- 2 linguri cu quinoa expandată (opţional)
- 1 lingură cu fulgi de cocos (opţional)
- unt de arahide pentru umplutură
- puţină sare de mare
- câteva picături de rom (opţional).
- forme pentru brioşe.

Ciocolata se rupe în bucăţi şi se pune la topit împreună cu untul de cocos.
După ce ai obţinut o compoziţie lichidă, adaugă quinoa, fulgii de cocos, migdalele, sarea şi romul.
Lasă să se răcească la temperatura camerei, amestecând din când în când până observi că începe să devină mai cremoasă.
Se toarnă un strat de ciocolată în formele pentru brioşe, se pune o linguriţă de unt de arahide, după care se adaugă deasupra un alt strat de ciocolată.
Se lasă la frigider 15 minute până se întăreşte.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod