W300 de la Sony, mic, dar foarte destept

Sony a prezentat publicului, la evenimentul Sony Open House, care are loc zilele acestea in Las Vegas, o serie de produse noi, printre care si camera foto compacta CyberShot DSC-W300
 Sony a prezentat publicului, la evenimentul Sony Open House, care are loc zilele acestea in Las Vegas, o serie de produse noi, printre care si camera foto compacta CyberShot DSC-W300.


Noua camera digitala de la Sony are o rezolutie de nu mai putin de 13,6 megapixeli si obiectiv Carl Zeiss Vario-Tessar cu zoom optic 3x. Dimensiunile camerei foto sunt de 94,3 x 59 x 26,8 milimetri, iar greutatea de 156 de grame fara accesorii si 187 de grame cu accesorii. Ecranul LCD are diagonala de 6,86 centimetri (2,7 inch). Functioneaza cu o baterie speciala, care este livrata o data cu aparatul, alaturi de un incarcator, un cablu de conectare multipla si o curea de mana.
Carcasa camerei este din titaniu rezistent.


 W300 se adreseaza celor care vor sa faca fotografii de calitate, dar care prefera sa aiba aceasta calitate intr-un "ambalaj" mic. Exista numeroase modele de camere compacte care par sa nu ofere aceeasi calitate a imaginii ca o camera semi-profesionala, dar tehnica evolueaza si iata ca nu mai este atat de neobisnuit sa avem 13,6 megapixeli intr-o camera foto compacta.

Zoom-ul optic de doar 3x este unul din punctele slabe ale acestei camere, dar Sony compenseaza acest inconvenient prin zoom-ul digital de precizie de 6x si zoom inteligent pana la 19x.
La urma urmei, daca vrei sa fotografiezi obiecte aflate la mare distanta, te orientezi catre o camera cu zoom mai mare.


Stabilizatorul de imagine nu lipseste nici el de la acest model Sony, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Tehnologia Super SteadyShot te ajuta sa obtii o imagine clara chiar daca te afli in miscare sau iti tremura mainile. Alte dotari care merita mentionate sunt blitul incorporat, modul macro, pentru fotografii in prim-plan cu subiecte mici si
detalii, tehnologia PictBridge, care permite, printre altele, conectarea la o imprimanta foto fara a mai fi nevoie de un computer, Detectarea fetei, Smile Shutter si Intelligent Scene Recognition (recunoasterea inteligenta a scenelor).


Rezolutia maxima a fotografiilor realizate cu W300 este de 4.224x2.376 pixeli in format 16:9 si 4.224x2.816 pixeli in format 3:2 (aceste fotografii sunt late si se vad mai bine pe un monitor lat, avand acelasi format).
Sony CyberShot DSC-W300 poate fi folosita si pentru a filma, rezolutia la care sunt realizate filmele fiind de 640x480 pixeli, cu 16,6 sau 30 de cadre pe secunda.

Memoria interna de 15 MB nu are cum sa fie suficienta pentru toate fotografiile pe care le poti face, asa ca pentru extinderea memoriei, se poate folosi unul dintre urmatoarele stick-uri de memorie: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO Duo High Speed, Memory Stick PRO-HG.

Sony CyberShot DSC-W300 va fi disponibil in luna mai a acestui an, iar pretul anuntat pentru SUA este de aproximativ 350 de dolari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod