"Minunea" Asus EEE PC

Cu un nume ciudat, dar cu multe dotari, Asus EEE PC este unul dintre cele mai mici laptopuri disponibile si pe piata din Romania.

Cu un nume ciudat, dar cu multe dotari, Asus EEE PC este unul dintre cele mai mici laptopuri disponibile si pe piata din Romania.

Primul model al acestui laptop lansat de Asus are un ecran cu diagonala de numai 7 inch, adica 17,78 centimetri. Hard-disk-ul tip SSD (Solid State Drive) cu care este prevazut EEE PC are o capacitate de patru, opt sau, in curand, 16 GB. Micutul laptop vine cu o versiune modificata a sistemului de operare Linux, deci lipsa popularului Windows ar putea reprezenta un punct in minus. Totusi, daca stam bine sa ne gandim, un sistem de operare Windows preinstalat creste cu mult pretul unui laptop, in timp ce Linux este gratuit.

Principalul avantaj al acestui laptop il reprezinta dimensiunile sale - 225 x 164 x 35 milimetri - si greutatea de numai 920 de grame. Oricat ar parea de greu de crezut, EEE PC este dotat cu o camera web, boxe stereo incorporate si microfon. Autonomia bateriei este si ea impresionanta: intre 2,8 si 3,5 ore.

EEE este laptopul ideal pentru tine, daca ceea ce iti doresti este mobilitate si posibilitatea de a naviga pe Internet de oriunde - pentru ca EEE are si o placa de retea wireless integrata. Procesorul este Intel Mobile care ruleaza la 900 MHz, iar memoria RAM de 512 Mb este suficienta pentru aplicatii care nu necesita prea multe resurse. 

De exemplu, daca tot ce-ti doresti de la un laptop este navigarea pe Internet, editarea de texte si fotografii si posibilitatea de a-ti asculta muzica preferata, EEE ar putea fi cea mai convenabila alegere. Pretul de aproximativ 1.100 lei il recomanda celor care vor mobilitate, dar nu au nevoie de toate programele "la purtator".

EEE este dotat si cu un cititor de carduri, util atunci cand ai nevoie sa descarci pozele de pe camera foto. Intrucat dimensiunile nu au permis instalarea unei unitati optice (CD sau DVD-writer), va trebui sa te multumesti cu porturile USB (trei la numar).

Un alt detaliu demn de mentionat este rapiditatea cu care se initializeaza sistemul de operare: EEE PC are nevoie de doar 10 secunde pentru a "porni".

EEE PC este disponibil in mai multe culori: alb, negru, verde deschis, albastru deschis si roz. Poate fi cadoul ideal atat pentru copilul tau, cat si pentru tine. In Romania, EEE PC poate fi cumparat online de pe www.emag.ro (1.250 lei) sau www.esal.ro (1.100 lei).

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Denisa Lala pe 3 Apr 2008, 13:37
    Si eu :)

    Si eu il am de ceva timp si este superb. Nu i-am schimbat sistemul de operare, dar isi face treaba - eu il folosesc pentru navigare pe Internet - foarte bine si cu Xandros.

    0
    0

  • alina pe 15 Mar 2008, 10:44
    cel mai tare laptop

    este perfect...il am de 1 luna si nu ma mai pot dezlipii de el,i-am bagat si win xp.merge perfect...nota 10 cu plus..mda si tot d la emag l-am cumparat :)) si ca o mica adaugare cele colorate nu au camera web integrata de aceea sunt mai ieftine....vi-l recomand cu caldura

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod