"Pe gaura cheii" de Joe Orton

Intr-o clinica de psihiatrie, sase personaje sunt in cautarea... identitatii mentale si sexuale, antrenate intr-o avalansa de hazoase aventuri care le dezbraca la figurat, dar si la propriu!

Intr-o clinica de psihiatrie, sase personaje sunt in cautarea... identitatii mentale si sexuale, antrenate intr-o avalansa de hazoase aventuri care le dezbraca la figurat, dar si la propriu!

Joe Orton (1933-1967) este un dramaturg din generatia "tinerilor furiosi" care a vexat violent moralitatea engleza traditionalista impunandu-se publicului in ciuda ostilitatii confratilor. Daca John Osborne "Priveste inapoi cu manie", Joe Orton priveste inainte cu umor, Teatrul Mic recuperand actualitatea unui dramaturg necunoscut in Romania.

Amanunte picante despre autor pot fi descoperite in monografia lui John Lahr (care i-a tiparit si Jurnalul) ecranizata de actorul si dramaturgul Alan Bennett si devenita film in regia lui Stephen Frears: "Ciuliti-va urechile", 1986.

"Exista in dramaturgia britanica minunata traditie de a prezenta anomalia drept... nomalie si imoralitatea ca perfect normala. Opera lui Joe Orton poate fi privita ca facand parte din aceasta traditie. Lui ii placea dezordinea imorala care poate fi gasita in tragedia lui Euripide ca si in comedia lui Aristofan.

In jurnalul sau, el i-a mentionat pe Richard Sheridan si William Wycherly ca exemple de senina viziune a umorului fatios". Beate Hein Bennett (www.teatrulmic.ro)

Distributia:

Mihai Dinvale - Doctor Prentice 
Dan Condurache - Doctor Rance
Monica Mihaescu - Doamna Prentice
Sorin Medeleni - Sg. Match
Simona Mihaescu / Liliana Pana - Geraldine Barclay 
Radu Zetu - Nicholas Beckett

Regia: Moshe Yassur
Scenografia: Irina Solomon
Traducerea: Antoaneta Ralian 
Ilustratia muzicala: bazata pe culegeri din albumele formatiei Beatles

Spectacol de teatru "Pe gaura cheii" de Joe Orton
Vineri, 14 martie, ora 19.00
Teatrul Mic (Str.

Constantin Mille nr. 16)
Durata spectacolului: 1h 50min (fara pauza)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod