Fografia la minut nu a murit

Polaroid a anuntat, recent, ca va inchide, anul viitor, liniile de productie pentru hartia foto folosita la cunoscutele aparate foto "instantanee". O data cu inchiderea celor trei fabrici...
Polaroid a anuntat, recent, ca va inchide, anul viitor, liniile de productie pentru hartia foto folosita la cunoscutele aparate foto "instantanee". O data cu inchiderea celor trei fabrici din Massachusetts (SUA), Mexic si Olanda, Polaroid renunta si la un numar de 450 de angajati.

Insa Polaroid nu moare o data cu aparatele sale. Oficiali ai companiei au anuntat ca urmeaza sa se concentreze pe productia de camere foto digitale, televizoare si DVD playere. Primul pas a fost facut saptamana trecuta, cand Polaroid a lansat Digital Instant Mobile Photo Printer, imprimanta digitala care poate printa poze trimise prin bluetooth de pe un telefon mobil.
Astfel, pentru nostalgicii care mai folosesc aparatele Polaroid, tranzitia la camerele digitale se poate face mai usor, cu ajutorul noii imprimante.

Frumusetea imprimantei foto consta nu atat in dimensiunile sale reduse (120 x 72 x 23,5 milimetri), cat in tehnologia folosita pentru imprimarea fotografiilor: ZINK - "zero ink" inseamna zero tus. Secretul sta in hartia speciala pe care o foloseste imprimanta - ZINK paper - si care contine cristale de culoare activate la caldura. Hartia devine, astfel, singurul element consumabil.


Imprimanta poate fi conectata direct la camera foto, daca aceasta este dotata cu tehnologia PictBridge, printr-un cablu USB, dar se pot trimite fotografii si de pe un telefon mobil cu camera foto, prin Bluetooth.

Dimensiunile fotografiilor tiparite de imprimanta de la Polaroid sunt de 5,08 x 7,62 cm. Acestea nu mai au "clasicele" margini albe, hartia este autocolanta, pozele sunt uscate in momentul in care ies din imprimanta, rezista la apa, culoarea nu se intinde si toate astea in doar 60 de secunde.

Digital Instant Mobile Photo Printer este dotata cu un acumulator reincarcabil din Litiu-Ion si un incarcator si are o greutate totala de 228 de grame (incluzand bateria).
Pretul unei imprimante foto nu a fost inca anuntat, dar avand in vedere dimensiunile "de buzunar" si vestea buna pe care o reprezinta tehnologia ZINK, probabil ca Digital Instant Mobile Photo Printer va fi un succes indiferent de pretul cerut de Polaroid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod