Editeaza-ti fotografiile cu Picasa. Acum, in versiunea 3

Cu toata nebunia lansarii browserului Chrome, versiunea beta 3 a programului Picasa a trecut aproape neobservata. Toata lumea vorbeste despre Google Chrome, unii il lauda, altii il critica...
Cu toata nebunia lansarii browserului Chrome, versiunea beta 3 a programului Picasa a trecut aproape neobservata. Toata lumea vorbeste despre Google Chrome, unii il lauda, altii il critica, astfel incat despre lansarea noii versiuni Picasa nu s-a vorbit aproape deloc.

Picasa este softul de vizualizare si editare foto propus de Google si apreciat de multe persoane care lucreaza cu un numar mare de fotografii.

Printre noutatile versiunii Picasa 3 se numara:

  • posibilitatea realizarii de colaje foto;

  • sharing.
    Echivalentul online al softului este site-ul picasaweb.google.com, unde, dupa crearea unui cont (daca nu ai deja un cont de Gmail, de exemplu), iti poti uploada pana la 1 GB de poze, gratuit. Cu optiunea de "sharing" oferita de Picasa 3, este mai usor ca oricand sa-ti publici fotografiile in album si sa le arati prietenilor, trimitandu-le o invitatie prin e-mail.

  • eliminarea automata a efectului de ochi rosii din fotografii;

  • crop: reincadrarea imaginilor, functie care iti ofera sugestii de reincadrare in functie de compozitia fotografiei;

  • screensaver cu fotografiile tale;

  • importarea pozelor in Picasa se face in functie de data la care au fost facute.
    Astfel, folosind Picasa, de-acum este mult mai usor sa-ti organizezi fotografiile pe zile sau in functie de evenimente.

Pentru ca sunt ambele create de Google, Picasa 3 si Picasa Web Albums pot fi sincronizate. Sa zicem ca tocmai ai "urcat" in albumul online niste poze, dar ulterior ai adus unele modificari fotografiilor ramase in calculatorul tau. Cu ajutorul functiei "Sync to Web", orice modificari ale pozelor vor fi actualizate si in albumul online.

Bineinteles, toate aceste imbunatatiri vin sa completeze multitudinea de functii pe care versiunile anterioare ale programului Picasa le aveau deja.
Asa ca, daca vrei sa ai la indemana un program simpatic, ideal pentru editarea rapida a fotografiilor, il poti descarca de la adresa http://picasa.google.com.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Enescu Marian pe 30 Nov 2009, 11:04
    Trimiterea fotografiilor la distanta cu ajutorul calculatorului

    Vreau sa stiu daca ma pot fotografia cu ajutorul calculatorului de acasa(ca la permise auto sau pasapoarte) si daca apoi le pot trimite unor prieteni din tara tot prin intermediul calculatorului.Pot evita astfel deplasarea la fotograf pentru realizarea acestora si la posta pentru trimiterea lor.Va multumesc.

    0
    0

  • Denisa Bargau pe 11 Ian 2009, 20:19
    Pentru Rodica

    Rodica, iti multumesc pentru comentariu si sper sa ai si tu un an nou perfect!

    1
    0

  • RODICA pe 11 Ian 2009, 10:10
    multumim

    Sunt o utilizatoare a programului Picasa si consider un cadou de sarbatori aparitia lui Picasa 3, l-am incercat este uimitor iar prin intermediul vostru i-am putut intelege si celelalte functii. As dorii sa va multumesc ca existati voi ,, Eva.ro,, in viata mea, am avut ocazia sa invat multe si imi bucurati viata zi de zi. Un an 2009 frumos si pentru voi si succese nemasurate! cu prietenie Rodica

    0
    0

  • costin anton pe 27 Dec 2008, 09:53
    sincere elogii

    mai incet cu noutatile ,sa putem tine pasul .e bine . mereu tot asa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod