Cum poti savura ciocolata fara sa te ingrasi? Inhaland-o!

Toate femeile iubesc ciocolata. Este un adevar general valabil, asa cum este acela ca apa fierbe la 100 de grade Celsius sau ingheata la 0 grade. Dar, in ciuda faptului ca unii cercetatori realizeaza...
Toate femeile iubesc ciocolata. Este un adevar general valabil, asa cum este acela ca apa fierbe la 100 de grade Celsius sau ingheata la 0 grade.

Dar, in ciuda faptului ca unii cercetatori realizeaza tot felul de studii care ne asigura ca alimentul este bun pentru creier, pentru circulatie, pentru starea de bine, un alt fapt de netagaduit este acela ca ciocolata ingrasa. Ce-i de facut daca iti place gustul ciocolatei, insa nu vrei sa te ingrasi?

David Edwards, profesor la prestigioasa universitate Harvard, a creat un dispozitiv care "aduce" cu un inhalator, dar nu este departe nici de aspectul unui trabuc, dispozitiv cu ajutorul caruia poti savura gustul ciocolatei, fara s-o ingerezi.
Mancarea "inhalabila" poate fi salvarea celor care vor sa isi bucure papilele gustative fara a-si chinui stomacul.

Dispozitivul Le Whif este un inhalator de dimensiunile unui ruj de buze (sau ale unui cartus de pusca, dupa cum doresti), caruia i se adauga un mic rezervor cu aroma.

David Edwards spune ca, "de-a lungul secolelor, am consumat cantitati din ce in ce mai mici de mancare, la intervale de timp tot mai scurte. Ni s-a parut ca actiunea de a manca tindea spre inhalare, astfel incat, imbinand arta culinara cu stiinta aerosolilor, am ajutat la transformarea obiceiurilor culinare.
Noi i-am spus 'whiffing'".


Micutele rezervoare cu aerosoli sunt disponibile in patru arome: ciocolata, ciocolata cu menta, ciocolata cu zmeura si ciocolata cu mango.

Pretul unui "rezervor cu aroma" este de aproximativ 7 lei.

Mai exact, 24 de "doze" se pot cumpara de pe site-ul www.lewhif.com contra sumei de 39 de euro.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simi pe 16 Apr 2009, 12:15
    nu e bine

    o sa ajungem sa mimam si s_x -ul. :-) .... ca in Demolatorul. cine stie sa manance sanatos dar sa isi si satisfaca poftele, nu are nevoie de substituenti. acestia provoaca frustrari. pe cine pacalim? si cand ne va fi foame ... mirosim friptura???? cu sucurile gastrice ce facem???? chiar si mirosul potenteaza secretia de HCl si pepsina. Si uite asa o dam in ulcer.

    0
    0

  • Liliana130 pe 13 Apr 2009, 14:01
    ???

    Iubesc ciocolata si vreau sa o mananc, cu toate riscurile . De fapt toate placerile au si riscuri .NU?

    0
    0

  • Raluca_S pe 13 Apr 2009, 12:23
    interesant dar..

    Si eu raman la ciocolata reala pt ca mie imi place cea alba si vad ca printre inhalatoarele acestea nu exista si cu aroma de cioco alba

    0
    0

  • Smn pe 12 Apr 2009, 21:50
    tare

    Interesanta ideea dar cred ca acele arome sunt pline de E-uri :-s. Raman la ciocolata reala :D fie ea si dietetica

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod