Colorata, azi e gata! Poza digitala din vacanta

Acum ca a venit vara, toti visam la concediu, la mare, la munte sau in strainatate, iar cand reusim sa plecam, ne inarmam cu camera digitala si incepem sa fotografiem tot ce ne sta in cale, fiecare fir de iarba, fiecare animalut care ne iese in cale si mai toate peisajele posibile si imposibile.

Primul pas, editarea

Rezultatul imediat dupa intoarcerea din vacanta? Sute de poze care trebuie musai sa fie retusate, organizate si salvate intr-o forma logica. Dar de obicei, descarcam pozele in calculator si de aici incep problemele. Ce program este mai bun pentru vizualizarea lor, ce program este mai bun pentru organizare pe categorii, si nu in ultimul rand, daca pozele tot se afla pe calculator de ce sa nu le editam putin, aici poate trebuie mai multa lumina, aici ar fi bine sa taiem partea asta sa nu o vada mama si tata, in alta poza trebuie sa scapam de ochii rosii, cauzati de blitul aparatului (nu va ganditi la alceva), deci ce program e mai bun pentru editare?

Daca nu sunteti profesionisti, si nu doriti sa cheltuiti o gramada de bani pentru programe de edtiare profesionale, ci doar sa va jucati repede si usor cu pozele dumneavoastra, pe piata software se gasesc multe programe pentru vizualizare de imagini, care in plus dispun de o gama destul de mare de instrumente pentru editarea imaginii, multe chair apropiate ca efectul optinut de instrumentele din pachetele profesionale.


Cam ce programe va recomandam noi pentru vizualizare de imagini, care contin si instrumente destul de bune si uitle pentru ediatarea lor:

Clasatele pe primul loc in topul nostru, programe cu acelasi caractersitici ceea ce ne-a facut sa le plasam impreuna pe aceeasi treapta, diferenta tinand doar de preferintele fiecarui utilizator:

ACDSee este un program de vizualizat imagini, convertor grafic foarte bun , compatibil cu o gama foarte mare de formate si care poate salva imaginile dintr-un format in altul. Ultima versiune a acestui program poate achiziona imagini, poate vizualiza imagini pe care apoi le organizeaza in functie de criterii desemnate de utilizator. Solutia poate trimite o imagine catre imprimanta si poate publica direct pe web o imagine. La toate acestea se adauga un bonus, ACDSee poate reda si fisiere video.

Cel de-al doilea program este IrfanView, care la fel ca si anteriorul suporta majoritatea formatelor importante, poate vizualiza imagini si detine o serie de instrumente pentru editarea imaginii.


Functia Drag-and-drop faciliteaza deschiderea rapida a imagninilor, IrfanView ofera suport TWAIN si slide-show-uri. Optiunile de editare sunt: conversie, modificarea adancimii culorii, blur si sharpen.

Desi este mai putin avansat decat ACDSee, cu mai putine instrumente, are avantajul ca este gratuit pentru utilizarea in scop personal iar costul pentru utilizarea comerciala este cu mult mai scazut fatza de Acdsee adica $10, pe cand o licenta de Acdsee costa in jur de 40$ versiunea normala si 80$ AcdseePowerpack.

Sa facem si putina ordine

Dupa ce am vazut pozele, si le-am modificat dupa placul nostru, urmeaza organizarea lor intr-un album. Pe piata software se afla numeroase albume digitale interesante, unele dintre cele mai recente exemple fiind puse la dispozitie chiar de catre Google, un producator care si-a largit orizonturile de nenumarate ori in comparatie cu simplul motor de cautare cu care a inceput.

Photo-Album 2.0 - Permite organizarea fotografiilor pe categorii, si scrierea unui comentariu pentru fiecare imagine, permite vizulizarea imaginilor in modul Thumbnail , si permite printarea direct din progam a imaginilor

Album Express 3.5 - are o interfata wizard care te va ajuta sa treci cu bine peste majoritatea problemelor care ar putea aparea si templates integrat, pentru o organizare a imaginilor intr-un mod grafic placut.
Se pot creea albume pentru acasa, pentru web sau pentru prieteni.

Album Creator Pro 3.4 - poate crea albume foto pe baza template-urilor proprii in Flash sau HTML, care sunt actualizate regulat. Programul este usor de utilizat atat de utilizatorii experimentati cat si de catre incepatori. Exista trei versiuni diferite ale soft-ului: Lite, Basic si Pro, fiecare oferind seturi separate de template-uri si filtre.

Picasa Photo Organizer 2.0 iti permite sa gasesti, sa editezi si sa partajezi practic instantaneu fotografiile stocare pe sistemul de calcul. La fiecare initializare a programului, Picasa va localiza automat toate fotografiile (de multe ori chestia asta te pune fata in fata cu imagini despre care uitasei complet ca exista pe PC-ul tau), iar dupa localizare incepe organizarea acestor imagini in albume separate in functie de data, cu directoare dedicate.

Articol furnizat de www.bumerang.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod