Cele mai bune cinci site-uri de subtitrari

Filmele in format DivX au intrat irevocabil in viata noastra. Poate fi gasita o gama tot mai larga de filme, in limbi din ce in ce mai exotice. Dar chiar si asa, nu toata lumea intelege suficient de bine limba engleza. Majoritatea playerelor moderne suporta afisarea de subtitrari. Noi iti spunem de unde le poti gasi atunci cand ai nevoie de ele.

Subtitrari multilingve

Sigur, subtitrari pot fi gasite pe multe site-uri. Cand vine insa vorba de cele in limba romana, problema este mai delicata. Nu toate site-urile dedicate subtitrarilor contin astfel de subtitrari. Asa ca echipa Bumerang a facut o trecere in revista a celor mai bune site-uri care iti pot oferi rezolvarea problemelor tale.

Pana nu demult, pe site-ul dvd.box.sk puteau fi gasite, pe langa ultimele noutati din domeniul programelor dedicate crearii si redarii de filme DivX, si o sectiune destul de bogata de subtitrari, sortate dupa limba in care sunt scrise. Dupa o schimbare de politica a site-ului, sectiunea de subtitrari a fost mutata pe site-ul 216.66.12.98/searchs.php.
Tot ce trebuie sa faci este sa introduci numele filmului in prima casuta si sa selectezi limba romana din a patra, apoi sa apesi butonul search.

Lista care iti va fi afisata contine toate raspunsurile relevante la termenul cautat. Pentru fiecare subtitrare, selectand optiunea More Information, vei putea afle informatiile referitoare la aceasta, precum numarul de CD-uri si frame rate-ul acestuia. Baza de date este destul de bogata, asa ca ai sanse mari sa gasesti ceea ce cauti.

Un concurent serios al site-ului de mai sus poate fi gasit la adresa www.divxsubtitles.net. Spre deosebire de acesta insa, aici trebuie sa te inregistrezi ca membru gratuit. Procesul este insa simplu si tot ceea ce iti trebuie este o adresa de e-mail pe care sa primesti mesajul de confirmare.

Procesul de cautare se dovedeste insa mai complicat. Imediat dupa logare pe site trebuie sa selectezi dintr-un drop-box optiunea "search subtitles", care te va duce la pagina esentiala. Cautarea se poate face dupa mai multi parametrii, cei mai relevanti fiind insa limba, unde putem gasi si limba romana, si numele filmului.
Daca doresti lista alfabetica a filmelor, o poti obtine selectand de la casuta "select a character" litera de inceput.

Baza de date este insa destul de bogata, asa ca ai sanse destul de mari sa gasesti ceea ce cauti. In plus, grafica site-ului este destul de simpla ceea ce permite paginilor sa se incarce destul de repede.

Subtitrari romanesti

Un al treilea concurent este site-ul www.subtitles.cz/en/. Ca si precedentul site, si acesta necesita inregistrarea, si procesul este la fel de usor si de rapid. Si aici se pot gasi subtitrari in limba romana. Punctul forte al acestui site il constituie parametrii de cautare. Aici poti cauta o subtitrare dupa limba filmului, numarul de CD-uri, formatul subtitrarii, numarul de cadre pe secunda si titlul filmului. Fata de celelalte site-uri, acesta ofera si o sectiune de cereri, unde poti cere o subtitrare atunci cand nu o gasesti.

Din pacate am gasit si un lucru de reprosat. Nu am putut gasi nici o modalitate de afisare a subtitrarilor in ordine alfabetica.
Singura modalitate de accesare a fost prin motorul de cautare.

Un site dedicat numai subtitrarilor in limba romana este subtitrari.softpedia.com cunoscut pana nu de mult sub numele subtitrari.softnews.ro. Pe langa campul de cautare obisnuit pe astfel de site-uri, ti se ofera si posibilitatea de a cauta manual prin lista alfabetica. Pentru o recunoastere mai usoara, fiecarui film ii este atasata o fotografie cu posterul acestuia. Cu un simplu clic pe aceasta fotografie ti se va deschide o fereastra in care vei fi trimis catre celebrul www.imdb.com, Internet Movie Database, exact la pagina dedicata filmului selectat.

Odata selectat un film, vei fi dus catre o pagina in care vor fi afisate toate subtitrarile pentru acest film. Un lucru pozitiv fata de eXTra titles.com este faptul ca informatiile esentiale despre subtitrari, precum numarul de CD-uri si numarul de cadre pe secunda sunt afisate pentru fiecare subtitrare, fara a fi nevoie sa accesezi informatiile suplimentare. In plus, pentru fiecare dintre ele ti se specifica daca sunt scrise cu diacritice.

Baza de date este foarte bogata si, de obicei, subtitrarile sunt de buna calitate.
Pentru o mai buna informare, utilizatorii inregistrati pot posta comentarii referitoare la calitatea fiecarei subtitrari. In plus, in coloana din stanga vei putea gasi cele mai bune programe dedicate redarii dar si crearii de filme, precum si programe pentru scrierea si editarea de subtitrari.

La adresa www.subtit.3x.ro poate fi gasit un alt site dedicat subtitrarilor. Desi este construit de un entuziast, acestui site nu ii lipsesc functiile esentiale: cea de cautare si indexul alfabetic. Din pacate, fiecare film are disponibila o singura subtitrare, desi pentru unele filme circula versiuni diferite, cu 1 sau 2 CD-uri. Cu toate acestea, ti se pun la dispozitie mai bine de 700 de subtitrari, asa ca merita sa incerci.
 

Comentariile 51-71 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ade pe 15 Apr 2009, 11:19
    nu gasesc!!!!

    buh nu gasesc subtitrarea la filmului de ghosts of goldfield:(((:((cn ma ajuta si pe mn?

    0
    0

  • florianchin pe 1 Apr 2009, 02:24
    solutia

    fratilor va dau un sfat prietenesc,,,,cautati programelul urmator: Download Movie Subtitles 3.0,,, e foarte bun ,,,gasiti toate subtitrarile aparute pe netul asta,,,asa k ce rost are sa umblati prin toate siteurile,,,pentru k stiu cum este ,,,bafta

    0
    0

  • Ady00pk pe 14 Mar 2009, 17:44
    NU GASESC!!!

    "Ernest saves Christmas" Pentru mine a fost imposibil de gasit:((((((((((((

    0
    0

  • kata pe 12 Mar 2009, 16:56
    sad

    bay oameni buni nu gasesc subtitrarea la filmul blood and sex nightmare...nush daca e p undeva...vreau si eu subtitrarea sau macar un site calumea:(:(:(

    0
    0

  • broasca pe 9 Feb 2009, 01:53
    ceva siteuri utile..

    www.regielive.ro www.subs.ro www.subtitrari.ro http://subtitrari.softpedia.com/ www.subtitrari-filme.ro

    1
    0

  • theodor pe 4 Feb 2009, 13:43
    e misto dar...!

    e misto dar...! daca ar avea o chestie cum sa iti faci site-uri ar fii intradevar misto! eu aia caut.

    0
    0

  • kyky pe 29 Ian 2009, 17:48
    Siteuri de subtitrari

    Uitati aici site-uri de subtitrari bune: www.regielive.ro www.subs.ro

    0
    0

  • yo pe 23 Ian 2009, 23:00
    baaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiii CLOTELOR!!!!

    dah....tare rau de tot...toate site-urie ce le-ai postat merg beton!!!!! Ia cauitati mai bine ca nu cred ca va-ti informat bine. Dupa parerea mea cel mai bun site de subtitrari este subs.ro si nu ce ati spus voi acolo...ati mai spus ca majoritatea romanilor cauta subtitrari in romana iar voi site-urile le-ati dat in engleza....chiar va pricepetii!!!! Mai bine stergeti pagina asta si informativa mai bine ca numai va faceti de ras,macar de ar fi ceva de capu vostru!!!:)))

    0
    0

  • buzz off pe 17 Ian 2009, 14:46
    la fe va asteptati?

    bai da la ce va asteptati de la un site ca Eva??? e un site pentru femei! iar 95% din femei sunt bâtă la IT. la ce te puteai astepta de la un articol pentru femei si probabil scris de o femeie? un astfel de articol se rezuma asa: subtitrari.regielive.ro subtitrari.softpedia.ro subtitrari.ro sub.ro pe site-urile strainie nu are rost sa intrati decat in cazuri disperate, cand cautati subtitrarea in engleza (fie ca sa o corectati pe cea in romana fie ca sa faceti traducerea voi) asa ca hai pa si nu mai citit reviste pentru femei!

    0
    1

  • dog pe 16 Ian 2009, 15:15
    subtitrari

    caut sait cu subtitrari la toate filmele

    0
    1

  • dina pe 17 Nov 2008, 17:20
    subtitrari

    incercati pe SUBTITRARI EXSTO.RO

    0
    0

  • cuc pe 10 Nov 2008, 15:04
    sunt forte curios sa vad cum decurge acest site de subtitrari?

    vreau sa multumesc tuturor creatorilor de site-uri adevarate si nu minciuni cum fac alti.

    0
    0

  • vlad pe 11 Sep 2008, 11:33
    subtitrari

    Aş dori să ştiu şi eu unde pot găsi subtitrarea la filmul Father Of The Bride Part II?

    0
    0

  • iulian pe 10 Sep 2008, 17:20
    parere

    sper sa fie un sait bun

    0
    0

  • geta pe 28 Iul 2008, 16:36
    pagina de net inutila

    Deci www.subtit.3x.ro nici macar nu se deschide.. Eu folosesc de obicei softpedia sau regielive si in proportie de 90 % gases ce-mi trebuie. Se pare ca aceasta pagina de internet nu ne este folositoare, domnilor!

    0
    0

  • Dennisa32 pe 21 Iul 2008, 20:17
    The best

    www.titrari.ro este cel mai bun site de titrari romanesti. Puteti incerca si www.subtitrari.softpedia.com,bunicel si asta.

    0
    0

  • petraru2000 pe 16 Iul 2008, 22:15
    THE BEST SUBTITle

    cele mai bune si cele mai bine sincronizate subtitrari se gasesc la ora actuala pe www.titrari.ro sau www.subtitrari.ro este acelasi site! 10x

    0
    0

  • me:P pe 17 Mai 2008, 18:39
    subtitrari

    nici mie nu mi-a folosit nici unul din aceste site-uri care mi le-ati dat aici.....si chiar nu inteleg pt ce atata scris dak oricum nu citeste nimeni....pe lume intereseaza doar site-ul...si sa fie unul bun....aici numa se face reclama si nu e bun nici unul:(

    0
    0

  • negre pe 7 Mai 2008, 09:47
    sutitrari

    sunt curios daca gasesc ce caut in ceea ce priveste cerintele mele

    1
    0

  • just a girl pe 28 Apr 2008, 20:44
    siteuri

    din tot ce-ai scris nu prea am inteles mare lucru ,eu nu am nevoie sa stiu istoria subtitrarilor sau mai stiu eu ce ,am nevoie de siteuri si eu le-am incercat si pe nici unu nu am gasit subtitrari si care e chestia cu siteu: 216.66.12.98/searchs.php......adica ala e site???? O_o mie nuj mi-a dat nimic,e o porcarie chestia aia,iar imdb nu stiu cum si nu stiu ce e o tampenie si mai mare ca numai subtitrari nu gasesti acolo cel putin eu m-am uitat pe toata pagina dupa ce am cautat filmu si mi-a spus actori,regia si alte inutilitati deci ce naiba de siteuri de "top" ai pus daca nu gasesc nicaieri ceva care sa aiba macar legatura cu subtitrarile :|:|:|......................sper sa vina cineva cu siteuri folositoare ca vad ca nu gasesti nimic nicaieri oriunde ai cauta X(X(XX(X(X(X(X(

    0
    0

  • mike pe 13 Apr 2008, 00:47
    siteuri

    as dori siteuri pt subtitrari

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod