Cea mai mare fantana arteziana va fi construita in Dubai

Arabii din emiratul Dubai nu se joaca; atunci cand construiesc ceva, o fac in stil mare. Burj Al Arab a fost primul hotel de sapte stele din lume, insulele in forma de palmier au atras...
Arabii din emiratul Dubai nu se joaca; atunci cand construiesc ceva, o fac in stil mare. Burj Al Arab a fost primul hotel de sapte stele din lume, insulele in forma de palmier au atras deja mai multe celebritati care si-au cumparat o proprietate acolo, cel mai mare pod cu arce va fi construit in Dubai, Dubai Tower isi va produce singur energia electrica si lista ar putea continua.

Acum, in Dubai s-a anuntat inceperea constructiei celei mai mari fantani arteziene din lume. Cu o lungime de 250 de metri, fantana, care inca nu a primit un nume, va fi cu 25% mai mare decat celebra fantana de la Hotelul Bellagio, din Las Vegas.
Constructorul, Emaar Properties, spune ca apa va tasni din fantana pana la o inaltime de 150 de metri, coborand pe o suprafata de peste 275 de metri.

Asemeni fantanii de la Bellagio, fantana din emiratul arab va incanta cu spectacole de sunet si lumini, urmand a fi dotata cu 6.600 de becuri si 50 de proiectoare color. Fantana va avea un debit de apa de 83 de metri cubi pe secunda, urmand sa fie amplasata in mijlocul desertului.

Cu astfel de cifre impresionante, se asteapta ca fantana, a carei constructie se va finaliza anul viitor, sa atraga peste 10 milioane de vizitatori pe an.


Suma pe care arabii de la Emaar Properties o vor investi in realizarea fantanii arteziene din Dubai este de 281 de milioane de dolari. O suma enorma, dar si profitul va fi, mai mult ca sigur, enorm, daca avem in vedere succesul de care se bucura Dubaiul in ultimii ani.

Ceea ce era, in urma cu cateva zeci de ani, doar un loc pustiu, prafuit si sarac, a devenit acum unul dintre cele mai fierbinti puncte de pe glob. Si aceasta deoarece arabii au stiut in ce sa investeasca pentru a-si atrage profitul.
Atunci cand banii din petrol se vor termina, Dubai va avea deja cele mai interesante atractii turistice. Iar fantana arteziana cu o lungime de 250 de metri va fi una dintre principalele atractii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod