Vreau sa imi fac un credit imobiliar...

Doresti sa contractezi un credit imobiliar si vrei sa afli mai multe? Iti ofer cateva detalii care ar putea sa te ajute sa faci alegerea potrivita. Ca si creditul ipotecar...
Doresti sa contractezi un credit imobiliar si vrei sa afli mai multe? Iti ofer cateva detalii care ar putea sa te ajute sa faci alegerea potrivita.

Ca si creditul ipotecar, creditul imobiliar te ajuta sa iti achizitionezi o locuinta, dar cel din urma accepta mai multe tipuri de garantii (alte imobile, giranti) si poate finanta achizitionarea de terenuri si imobile, dar si constructia sau reamenajarea unei locuinte.

Daca doresti sa obtii un credit imobiliar, trebuie sa stii ca avansul pe care-l solicita multe banci este semnificativ mai mic decat in cazul creditului ipotecar, iar rata lunara pe care trebuie sa o achiti poate reprezenta doar 50% din veniturile tale.

Exista institutii bancare care nici macar nu iti cer un avans sau girant si iti iau in calcul si alte venituri decat salariul net, cum ar fi cele obtinute din chirii, dividente, pensii (definitive), profesii liberale, drepturi de autor, indemnizatii de maternitate, bonuri de masa etc.

Iata cateva exemple de credite imobiliare oferite de institutiile bancare din Romania:

De la UniCredit Tiriac Bank poti contracta "Creditul pentru Locuinta" daca doresti sa cumperi o locuinta, sa o imbunatatesti pe cea pe care o detii deja sau sa achizitionezi un teren.
Trebuie sa ai intre 20 de ani si 65 de ani si un venit net pe familie de minimum 850 RON.

Banca ia in calcul venituri din mai multe surse: salarii, bonusuri, pensii, comisioane din vanzari, diurne, drepturi de autor, chirii, dividende, rente viagere, indemnizatii obtinute de administratorii societatilor comerciale etc.

Acest credit acopera maximum 85% din pretul proprietatii imobiliare; pentru cumpararea locuintei, suma minima finantata este de 10.000 euro, pentru proiectele de reamenajare este de 3.000 euro, iar pentru achizitia unui teren - 5.600 euro.

Rambursarea creditului se face in rate lunare care includ dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. Perioada de creditare poate fi intre 3 si 30 de ani, in cazul in care achizitionati o locuinta sau un teren. Pentru reamenajare, perioada de creditare poate fi intre 3 si 10 ani.

Aceasta forma de finantare poate fi garantata cu ipoteca asupra imobilul achizitionat sau care face obiectul reamenajarii, asigurare de viata, asigurarea locuintei si venitul lunar, toate cesionate in favoarea bancii.

Vestea buna este ca pana la 31 iulie 2008, UniCredit Tiriac Bank ofera o dobanda promotionala in primele 6 luni de la data contractarii creditului pentru achizitia unei locuinte.


Daca te-ai hotarat sa iti faci un astfel de credit, ai nevoie de urmatoarele acte: copie dupa actul de identitate, cerere de credit completata, documente care sa ateste veniturile realizate, copie dupa Cartea de Munca, acordul privind interogarea la Centrala Riscurilor Bancare, acordul privind interogarea la Biroul de Credit, copii ale documentelor care atesta proprietatea asupra imobilului sau documente referitoare la proiectul si devizul pentru lucrarile de reamenajare.

Un alt exemplu este si creditul imobiliar "Casa Ta" de la Raiffeisen Bank, destinat achizitiei, renovarii sau construirii unei locuinte, dar si pentru cumpararea de terenuri. Valoarea creditului se poate incadra intre 5.000 si 500.000 de euro (sau echivalentul in RON/USD/CHF), pe o perioada de 3 pana la 40 de ani.

Se cere drept garantie imobilul achizitionat sau bunurile imobile aflate in proprietatea solicitantului sau a unor terti, dar si asigurarea imobilului, cesionata in favoarea bancii. Pentru credite mai mari de 100.000 de euro, banca poate solicita incheierea unei asigurari de viata.

Printre avantajele creditului imobiliar "Casa Ta" se numara si finantare de pana la 100% din valoarea imobilului, acceptarea unei game largi de venituri, doar trei luni vechime minima la actualul tau loc de munca, nu se solicita carte de munca, 0% comision de rambursare anticipata si ai trei optiuni de dobanda la fiecare aniversare a creditului la implinirea a cate un an de la acordarea creditului, pe toata perioada de creditare.


BRD iti ofera "Habitat Plus", un credit in valuta pe 30 de ani, cu perioada de gratie de pana la 12 luni si dobanda corelata cu nivelul dobanzii de pe piata, gradul de indatorare fiind de pana la 70%.

Daca optezi pentru in credit in euro sau in USD, dobanda este fixa in primul an si indexabila incepand cu al doilea an, in functie de un indice monetar de referinta.

Banca iti ofera mai multe posibilitati de rambursare, respectiv, in rate lunare egale sau descrescatoare si, in plus, pe langa creditul propriu-zis, beneficiezi si de serviciile complementare de evaluare si intermediere in asigurarea de viata.

Si CEC iti ofera mai multe credite pentru investitii imobiliare, in lei sau in valuta, pentru cumpararea, construirea sau  modernizarea unei locuinte. Daca preferi sa iti construiesti propria locuinta sau, poate, o casa de vacanta, CEC iti ofera cateva avantaje daca esti interesata sa contracteze in astfel de credit in RON: suma acordata este nelimitata, o perioada de gratie si finantare a comisioanelor de credit.

Varsta maxima la data stabilita pentru rambursarea integrala a creditului este intre 70 de ani si 80 ani, in functie de garantii, durata de creditare este de 30 de ani, aportul propriu se poate incadra intre 0 si 15% din valoarea devizului estimativ.
Printre garantii se opteaza pentru ipoteca conventionala asupra bunurilor imobile care fac obiectul creditului sau cautiunea – daca se solicita si giranti.

Dobanda anuala variabila pe 30 de ani este de 9,50%, iar cea fixa - 7,50% pe primele 12 luni si variabila pe urmatoarele luni. 
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra pe 7 Ian 2015, 19:42
    Vreu sa cumpar un teren

    Buna,vreu sa me faga o societate SRL-D, vreu sa cumpar un teren de 10.000 Euro, am singur 7000,vreu un credit de 3000 de euro, ieste posibil cu Ipoteca la teren???Nu am venit,sint studenta la Universitate,am documentele din Romania Multumesc , Alexandra

    0
    0

  • moris morgan pe 30 Iul 2013, 14:27
    Bună ziua,

    Bună ziua, Va oferim toate tipurile de credite, în orice parte a world.Being un împrumut de companie casă autorizata si inregistrata ne ofera legitim rata dobânzii rapid și la prețuri accesibile doar 3%. Pachetele noastre includ: ** Creditul Auto, Home Credit ipotecar Întreprinderile de împrumut internațional de împrumut personal de împrumut și mult mai mult. Dacă vă interesteded oferta de împrumut, nu ezitati sa ne contactati pentru serviciile noastre, prin furnizarea următoarelor informații pentru a începe procesul de prelucrare a Suma împrumut în consecință. (morisload@gmail.com) Nume: _________ Gen: _________ Adresa: _________ Stare civilă: _________ A lua legatura cu: _________ Oraș / Cod poștal: _________ Țara: _________ Data nașterii: _________ Suma creditului după cum este necesar: _________ Termen împrumut: _________ Durata creditului _________ Venitul lunar / Venitul anual: _________ Ocupația: _________ Scopul creditului: _________ Telefon: _________ Fax: _________ Vă mulțumim pentru alegerea noi! Moris Morgan.........

    0
    0

  • Bobby pe 10 Mar 2009, 17:01
    Broker de credite

    Buna ziua, Numele meu este Petcu Barbu, sunt consultant financiar Kiwi Finance (cea mai mare si cea mai veche companie de brokeraj bancar din Romania ). 1)Avem contracte cu 26 de banci din Romania, astfel aveti oportunitatea sa alegeti cea mai buna varianta dupa piata fara sa va plimbati la toate bancile; 2) Oferim transparenta totala in privinta comisioanelor bancilor; 3) Va ajutam sa intocmiti dosarul deplasandu-ne la locul dumneavoastra de munca, astfel incat dumneavoastra sa nu mai trebuiasca decat sa veniti sa semnati contractul si sa va ridicati banii; ATENTIE !!! Totul e GRATIS ! pentru mai multe informatii trimiteti un mail la adresa barbu.petcu@kiwifinance.ro sau contactati-ma la numarul de telefon 0761560969. La revedere !

    0
    0

  • Anne pe 30 Ian 2009, 18:38
    -

    salutare. Eu mi-am facut credit imobiliar apeland la un broker de credite..il recomand cu caldura, fiind multumita de serviciile lor..suuper de treaba au fost (chiar mi-au recomandat ce este cel mai ieftin de pe piata). Daca aveti nevoie de ajutor, va dau datele tipului care m-a ajutor (infinit_ty@yahoo.com)

    0
    0

  • D.B pe 9 Ian 2009, 14:25
    Credite

    Buna ziua! Daca aveti nevoie de un credit contactati-ma pe adresa de mail beatrice.dinis@unicredit.ro sau la numarul de telefon 0732740700. O zi buna!!

    2
    0

  • mihaela pe 5 Ian 2009, 21:30
    VISE.....

    Adevarul e ca nu ai nici o sansa sa-ti faci o casa sau sa-ti cumperi un apartament in zilele noastre.Decat daca esti bastan din nastere si parintii iti lasa tie mostenire toate vilele din Pipera.Sau o alta solutie,ar fi sa castigam la loto potul cel mare,insa nici acolo nu sunt sanse,pentru ca sunt aranjate sa castige tot de-ai lor.Iar servici banos incat sa castigi bani sa-i intorci cu lopata e f f f greu de gasit,ori tr sa fi super destept sa meriti banii aia,ori sa fi corupt si sa furi la greu-vezi parlamentarii romaniei.Si eu visam de mica sa am o casa a mea,cu gradina mare si flori,dar la 21 ani ai mei,mi-am dat seama ca nu o sa se intample asta.Iar sclava unei banci nu prea as vrea sa fiu,ele profita de noi,numai sa-si scoata triplu banii de pe urma noastra. Insa succes in tot ceea ce veti dori sa faceti!

    0
    0

  • ely pe 14 Nov 2008, 15:04
    vreau un credit

    buna ziua eu si sotul meu castigam 800 lei impreuna,din care mai platim si 2 rate de260 lei, in momentul de fata stam cu chirie deoarece nici o banca nu ne acorda credit,din cauza acestui sistem infect in care traim,tineretul din ziua de azi nu mai are nici o sansa de trai mai bun cine ma crede pe mine ca de fapt m-as putea descurca sa platesc o rata ?Nimeni nu,de ce pentru ca in acte nu am aceasta dovada.

    0
    0

  • emilia moscu pe 8 Oct 2008, 16:36
    solutii la credite

    Pe fondul acestor schimbari si crize pe piata bancara cel mai bine ar fi sa apelati la un ajutor specializat, adica la un broker de credite. Va va indruma exact catre banca ce se pliaza pe nevoile dumneavoastra si veti putea alege produsul cel mai bun,fara drumuri nesfarsite. In plus, dosarul va fi facut si depus de catre consultantii firmei, totul absolut gratuit. Pe site-ul www.dbsol.ro puteti face o aplicatie pentru un credit sau cere mai multe informatii. Succes!!! emilia.moscu@dbsol.ro

    0
    1

  • Liviu pe 30 Sep 2008, 17:59
    credit

    Puteti intra pe www.aplicacredit.ro si cere consultanta unui consilier. Este absolut gratuita si au contract cu majoritatea bancilor din Romania. Mai mult, ei se deplaseaza pt acte, depun dosarul si au grija sa fie aprobat cat mai rpd.

    0
    1

  • adrian gavrila pe 27 Sep 2008, 10:04
    vreau o casa

    ce credit pot optine pentru un apartament cu 3 camere la un venit lunar de 1700 ron lunar/ familie

    2
    0

  • antoche ionut pe 23 Sep 2008, 20:14
    as dori un credit

    as putea obtine un credit in banca fara a avea carte de munca de 20 de mii de euro pentru a cumpara o garsoniera lasand actele garsonierei drept garantie la banca? eu muncesc in italia loc sigur de munca si am posibilitatea de a plati 400 de euro la luna.astept urgent va rog un raspuns

    0
    0

  • dany pe 17 Sep 2008, 08:28
    cam ce credit

    cam ce credit obtin la salariu de 16.000.000 plus 40 de bonuri de masa,asta impreuna cu nevasta,as dori un credit pentru casa sau un apartament cu 2-3 camere,pe, o perioada de 30 d ani

    0
    0

  • val24m pe 29 Iul 2008, 22:13
    Timpit articol. Si mincinos!

    Adica, nu se cere IPOTECA, si se cer "doar" alte imobile ca garantie. PEy, asta ce dreak' e? Nu cumva tot IPOTECA? Ia nu mai innebuniti oamenii de cap cu reclamele voastre mascate! Ar trebui sa spuneti clar: "Cine face credit la banca, devine SCLAVUL acesteia, urmind sa plateasca toata viata, oricit vrea banca sa-l puna sa plateasca." Nu se respecta contracte, nu se respecta rate, comisioane, dobinzi. Vorba lui Dante: "Lasati orice speranta, voi care luati un credit de la Banca..."

    0
    0

  • sipos cristina pe 22 Iul 2008, 11:03
    credit cu altfel de garantii

    Poti obtine un credit pentru constructia unei locuinte avand drept garantii veniturile salariale si proiectul casei ce se construieste?Daca da ,la ce banci si in ce conditii.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod