Camere web cu LED-uri - "ca sa te vad mai bine!"

Camerele web au marele dezavantaj de a captura si emite imagini destul de intunecate. Daca stai cu prietenii la o videoconferinta pe messenger, sigur trebuie sa aprinzi lumina din camera...
Camerele web au marele dezavantaj de a captura si emite imagini destul de intunecate. Daca stai cu prietenii la o videoconferinta pe messenger, sigur trebuie sa aprinzi lumina din camera sau chiar sa aprinzi o veioza in apropierea ta, "ca sa te vada mai bine", cum ii spunea si lupul Scufitei Rosii.

Exista insa webcam-uri prevazute cu LED-uri, care iti lumineaza fata si te ajuta sa ai o imagine mai clara. Unul dintre acestea are forma de piciorus (de talpa, mai exact) si este disponibil in doua culori: alb si negru, pe site-ul usbmania.ro, la pretul de 45 de lei.
Webcam-ul "piciorus" are patru LED-uri, cate unul pe fiecare dintre degetele mici ale piciorului. Pe degetul mare este montata camera propriu-zisa.

Camera web in forma de piciorus are rezolutia video de 30 cadre/secunda (fps) la 320 x 240 si 15 cadre/secunda la 640 x 480, rezolutia foto VGA de 640 x 480. Partea superioara a camerei se roteste la 360 de grade, iar lentilele se rotesc pentru ajustarea claritatii imaginii. Webcam-ul piciorus mai este prevazut cu un buton pentru capturarea imaginilor si are si un microfon incorporat.
Dimensiunile sale sunt de 114 x 56 x 61 milimetri.

O alta camera web cu LED-uri gasim pe site-ul companiei Brando, din Hong Kong (usb.brando.com.hk). Este mult mai scumpa (79 de dolari + taxele de livrare), dar are un mare avantaj: arata ca o oglinda. De fapt, este si camera web, si oglinda. Cu aceasta camera web te poti asigura ca arati bine inaintea oricarei videoconferinte. La fel ca si webcam-ul "piciorus", camera web cu oglinda este prevazuta cu LED-uri (nu mai putin de 24!). Are dimensiunile de 150 x 260 x 120 milimetri, greutatea de 537 de grame si o rezolutie de 1,3 Megapixeli.

Ambele camere se conecteaza la calculator printr-un port USB si pot fi folosite pentru orice program de mesagerie instant (Yahoo! Messenger, MSN, Skype, ICQ etc.).
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marian pe 9 Mar 2011, 17:50
    camera web piciorus

    daca are cnv drive pt camera aia piciorus sa mil trimita si mie va rog mult marian1806@yahoo.com

    1
    0

  • dan pe 13 Sep 2010, 12:57
    camera web

    daca a gasit cineva driver pt camera am si eu nevoie

    6
    0

  • JogaBonito pe 7 Mai 2009, 21:25
    camera web

    si eo am o camera si tot la fel nu gasesc driver pt ea cine ne paote ajuta?

    0
    0

  • cristi pe 9 Ian 2009, 15:54
    camera web

    am si eu o camera web in forma de talpa si nu gasesc drive pentru ea :(

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod