Cunoaste-ti "inamicul" - totul despre herpes

In general, se considera ca herpesul nu este o afectiune prea grava si ca se poate trata foarte usor. O caracteristica importanta a virusului...

In general, se considera ca herpesul nu este o afectiune prea grava si ca se poate trata foarte usor. O caracteristica importanta a virusului herpetic este insa faptul ca, odata infectata, persoana ramane asa pentru toata viata.

Dupa infectia primara, virusul se instaleaza in ganglionii din apropierea locului de infectie, de unde este reactivat cu sau fara cauza favorizanta, de obicei insa in perioade de scadere a imunitatii organismului. Localizarea specifica pentru fiecare persoana explica si faptul ca leziunile apar in general in acelasi loc (sau, mai rar, locuri).

Cauza aparitiei este virusul herpes simplex (HSV). Din cele opt tipuri cunoscute, cele mai frecvent intalnite sunt HSV-1 si HSV-2, care se manifesta sub forma de umflaturi de culoare rosie presarate cu vezicule pline cu lichid, mici si dureroase, localizate la nivelul fetei, respectiv al organelor genitale.
Infectia se transmite prin contactul cu o leziune sau chiar prin contact piele pe piele, deoarece virusul are perioade in care este transmisibil fara ca pe piele sa existe semne.

Herpesul labial


Este produs de infectia cu HSV-1. Exista posibilitatea ca in momentul infectarii cu virusul herpes simplex sa nu apara si leziunea. Daca totusi apare, leziunea herpetica poate fi mai severa decat la urmatoarele recurente. Debuteaza ca o zona micuta de culoare rosie pe care se dezvolta veziculele de culoare galbuie, localizate la nivelul buzei, dar putandu-se extinde uneori si catre nari. Sunt insotite de o senzatie caracteristica de arsura si mancarime. Leziunea herpetica poate fi dureroasa. Veziculele se usuca in cateva zile, lasand in urma o crusta aderenta care se desprinde in una sau doua saptamani fara sa lase urme.

Dintre factorii care predispun la episoade de herpes amintim:

  • infectii
  • stari febrile
  • expunerea la soare (multe persoane vin dupa cateva zile de plaja cu leziuni importante)
  • perioada menstruala
  • sarcina
  • stresul
  • oboseala
  • proceduri estetice traumatice la nivelul buzelor (de exemplu tatuajul semipermanent, injectarea de fillere)

Herpesul genital


In general, infectia se dobandeste in cursul unui contact sexual neprotejat cu o persoana infectata cu HSV-2. Simptomele apar la circa 2 saptamani de la transmitere si au o durata de 2-4 saptamani.

Totusi, multe persoane infectate cu HSV-2 pot sa nu prezinte niciodata leziuni herpetice sau pot avea leziuni usoare, pe care le confunda cu muscaturi de insecte sau alta iritatie a pielii. In general, persoanele cu herpes genital au in medie 4-5 episoade eruptive pe an.

In timp, frecventa episoadelor de herpes (atat labial, cat si genital) scade.

Tratamentul consta in aplicarea locala de crema antivirala (Aciclovir, Zovirax) si de antiseptice in leziunile mai extinse pentru a preveni suprainfectia. In caz de episoade mai severe, tratamentul antiviral poate fi si oral, in doza si pe perioada strict recomandate de medic. Este important de retinut ca tratamentul poate scurta durata si ameliora simptomele herpesului, dar nu previne aparitia unei noi eruptii.

Ce facem cand a aparut herpesul?

  • Aplicam crema antivirala de cateva ori pe zi la nivelul leziunii;
  • Compresele reci aplicate la acest nivel reduc inflamatia (scad roseata si tumefactia );
  • Ibuprofenul si paracetamolul amelioreaza durerea;
  • Evitam alimentele acide (de exemplu citricele sau tomatele).

Cum prevenim eruptiile herpetice?

  • Evitand expunerea prelungita a buzelor la soare (folosind o palarie sau aplicand pe buze un stick sau crema cu filtru UV);
  • Evitand contactul intim (de exemplu sarutul) cu persoane care au herpes labial sau genital;
  • Evitind folosirea in comun a prosoapelor, veselei sau a altor obiecte cu o persoana care are herpes.
 

Comentariile 1-50 din 106

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tamara pe 17 Feb 2016, 00:00
    primul herpes la 30 ani

    Salut,am si eu o problema,mi-a aparut primul herpes acum la 30 ani.Nu am avut niciodata pana acum.Aveti idee poate care e cauza?imi fac tot felul de ganduri fiind prima oara...

    0
    0

  • carmen diaconescu pe 2 Nov 2014, 14:29
    herpes

    Am avut si eu unul acum 3 ani si acum de 2 zile mi-a aparut din nou.Stiu foarte bine ca acum 3 ani am folosit solutie de de propolis sau tinctura de propolis luata din piata de la apicultori.Pun pe o discheta de vata ca sa se inbibe bine si tin pe locul unde apare.Ustura ce-i drept,dar suportabil in 2 zile numai aveti nimic.Eu iau si dimineata in cana de ceai cate o lingurita de propolis,este foarte bun ptr tot organismul.Combate orice virus care apare in corpul uman,doar ca trebuie sa insistati.eu in perioada rece de iarna iau in fiecare dimineata cate o lingurita de tinctura de propolis in ceai.Este un remediu naturist foarte bun,indeparteaza boala de orice fel.Albinele sunt renumite,nu bagati antibiotice ca mai rau va faceti.TINCTURA DE PROPOLIS.

    0
    0

  • carmen diaconescu pe 2 Nov 2014, 14:29
    herpes

    Am avut si eu unul acum 3 ani si acum de 2 zile mi-a aparut din nou.Stiu foarte bine ca acum 3 ani am folosit solutie de de propolis sau tinctura de propolis luata din piata de la apicultori.Pun pe o discheta de vata ca sa se inbibe bine si tin pe locul unde apare.Ustura ce-i drept,dar suportabil in 2 zile numai aveti nimic.Eu iau si dimineata in cana de ceai cate o lingurita de propolis,este foarte bun ptr tot organismul.Combate orice virus care apare in corpul uman,doar ca trebuie sa insistati.eu in perioada rece de iarna iau in fiecare dimineata cate o lingurita de tinctura de propolis in ceai.Este un remediu naturist foarte bun,indeparteaza boala de orice fel.Albinele sunt renumite,nu bagati antibiotice ca mai rau va faceti.TINCTURA DE PROPOLIS.

    0
    0

  • lariisa pe 24 Mai 2014, 23:59
    Herpes

    Cea mai buna crema pentru herpes este cea de galbenele, nici nu te mai ustura buzele si se usuca destul de repede. Eu fac herpes destul de des si de fiecare data ma dau cu acea crema este cea mai buna si nu mai lasa nici un fel de semn.

    0
    0

  • niko pe 3 Apr 2014, 18:09
    herpes

    folositi pentru herpes unguent echinacea.se gaseste la plafar.e f bun.il folosesc si eu..

    2
    0

  • Alin pe 5 Dec 2013, 17:46
    Cum am scapat de herpes

    Am avut numeroase episoade dureroase si jenante de hepres pe care le-am tratat cu tot felul de minuni. Apoi un dermatolog mi-a prescris Valtrex 500 mg de 2 ori pe zi timp de 3 zile. O usurare, simptomele s-au remis repede. Problema a reaparut in schimb dupa 4 luni. Atunci domnul doctor mi-a recomandat sa iau Valtrex 500 mg o data pe zi timp de 6 - 12 luni. Vreau sa va spun ca de atunci nu a mai aparut deloc. Mai iau site vitamine si plante pentru imunitate si mi-am recapatat increderea

    1
    0

  • alina rozea pe 21 Nov 2013, 22:21
    cum se transmite herpesul genital?

    Buna ziua. am si eu o mare problema. am herpes genital, manifestat acum pentru prima oara. nu stiu de unde si cum l-am capatat. ideea este ca imi e tare frica sa nu dau si familiei. daca herpesul este localizat genital, se poate transmite si prin saliva, adica folosirea aceleiasi vesele, pahare, etc. sau numai de pe capacul de toaleta? nu as vrea sa -l raspandesc si familiei. va multumesc!

    0
    6

  • scada pe 13 Nov 2013, 18:27
    Herpes

    ..Herpes,o problema minora si in accelasi timp foarte majora!ACUM folosesc drojdie de bere..3 lingurite pe zi...si da semne f bune de disparitie!...succes

    8
    0

  • Tisu pe 24 Oct 2013, 20:45
    am herpes

    Am 14 ani si in fiecare iarna imi apare herpes . nu stiu cum sa scap de el :-?? am fost la doctor si tot mi`a recomandat ACICLOVIR si e bun.. dar eu vreu sa`mi dispara definitiv:(( cine ma poate ajuta va rog . Id vladutzzzbooy@yahoo.com . Multumesc >:D

    2
    3

  • Paty pe 30 Iun 2013, 17:04
    CONCEPT DE SANATATE

    Ati auzit de compania CORAL ?. Daca nu ma puteti contacta . Comapania coral este compania care se ocupa cu produse de cea mai inalta tehnologie, produse de ultima generatie, produse de nanotehnologie. Mai mult nici o alta companie nu are conceptul lor. 1- hidratare cu apa biodisponibila, 2-deparazitare adica a ne scoatem toti virusii, streptococii, fungi, bacterii din noi care dau toate bolile, 3-detoxifierea colonului, 4-nutritie, abia acum putem lua produse pentru bolile care consideram ca le avem, daca n-am scapat de ele pana la acesta faza si 4 - protectie. mie mi-aplacut f. mult acest CONCEPT DE SANATATE , am inceput acest concept sunt f. multumita. Pt. mai multe detalii va rog sa ma contactati pe maill sau la nr.tf. 0721478626 sau 0766422889

    0
    0

  • littlebig pe 29 Iun 2013, 12:55
    herpes genital

    am herpes genital si caut o fata cu aceeasi problema .yahoo messenger littlebig77

    2
    0

  • vera pe 7 Mai 2013, 15:06
    tratament herpes

    un singur medicament exista pt a scapa de virusul herpes pt totdeauna se numeste Monolaurin Ecological Formulas 600mg se gaseste doar online pe amazon ,si nu e scump.

    2
    0

  • aurel pe 2 Feb 2013, 11:10
    herpes

    si eu am herpes dar sa stiti ca am fost peste tot la medici si rezultatul este O cand scapati de imunitate va dispare herpesul imunitatea e o infectie in corp si se scoate cu antibiotice efectuati o analiza care se numeste CNP si vedeti cum stati cu imunitatea La un om normal trebuie sa fie 6 la mine a ajuns 196 cum sa nu apara herpesul chiar ca il am in corp cind am ajuns la 35 mia disparut acum mia aparut iarasi vei lua iarasi antibiotic la spital binenteles si se va ameliora dar vreau sa ajung la imunitatea de 6 (infectie in corp)

    2
    10

  • Nelu pe 19 Ian 2013, 22:20
    Cum se ia herpes-ul !

    Asta este, daca n-am fost atenti am luat virusul ! Aciclovir-ul pare sa fie cel mai nou tratament, alte produse de genul unguentilor ajuta zona infectata. Eu avusesem ceeace se numesc popular niste cosuri (acnee) pe o coapsa. Am avut niste muncitori care au instalat centrala termica de apartament si care probabil au folosit vasul de toaleta. Am folosit ei eu toaleta si normal ca nu mi-am dat seama ca m-am asezat cu zona aceea afectata de acnee exact unde se asezase omul infectat cu herpes. Normal ca a doua zi au aparut simptomele. Apare cam la 4 saptamani in acelasi loc. Aciclovir+creme aplicate local. Alte consecinte? Coagulare intravasculara adica Tromboze. Concluzie : Decat asa viata mai bine lipsa ! Ce trebuia sa fac sa spal tot apartamentul cu Clor?

    1
    3

  • gradinar72 pe 15 Ian 2013, 10:53
    herpesul la buze

    de cate ori simt ca-mi ese herpes la buze iau 2 pastile de paracetamol chiar atunci cand simt ca i-mi ese daca iau mai tarziu incepe sa se extinda chiar daca am luat mai tarziu si s-a extis putin si am luat 2 pastile de paracetamol tot se opreste si nu se mai extinde. Este foarte usor sa simti cand faci herpes la buze,daca masezi un pic buzele cu dintii simti ceva intepaturi s-au durei pe buza (local) nu pe toata suprafata buzei atunci este foarte posibil sa faci herpes in locul acela.daca luati atunci pe moment doar 2pastile de paracetamol si o sa vedeti rezultate . Am mai zis la cati va prieteni si nu lea venit sa creada ca ei se dadeau cu tot felu de unguente si pastile scumpe si tot nu le trecia si cand au folosit metoda mea care am descoperito si au vazut ca le trce foarte repede au fost foarte incantati ca nu trebuia sa-si mai acopere buza cu tot felu de unguiente.ASA CA RAMANE SA INCERCATI SI VOI METODA MEA .CU DOAR 2 PASTILE DE PARACETAMOL INGHITITE INTREGI CU O CANA PLINA CU APA .**********VA DORESC MULTA SANATATE **********gradinar72 @yahoo.com

    6
    3

  • mihai pe 29 Dec 2012, 04:44
    otet contra herpesului

    dativa cu otet cand apare herpesul mie unu mi a trecut mult mai repede sanatate!

    4
    0

  • disperare pe 30 Oct 2012, 20:22
    nu mai suport

    Imi iese herpes din 2 in 2 saptamani si imi vine sa ma urc pe pereti. Ce sa fac sa iasa mai rar. Chiar acum am un herpes si s-a intins de pe buza de jos spre barbie :((( ma ustura si n-am dormit toata noaptea ,oare se mai intinde? este foarte jenant

    5
    0

  • Claudyu pe 8 Aug 2012, 08:46
    Herpes

    Salut am o problema ieri noapte ma ustura rau buza de sus mam trezit si m-am uitat in oglinda si aveam ditamai herpesul ,na ca oricare om m-am dus la spital fiind la mare in concediu m-am gandit ca e de expunerea indelungata la soare. am facut o injectie cu calciu si mi s-a prescris aclovir pastile si crema care miau facut mai mult rau si cand ii auzi ca sau dat cu aclovir le-a trecut herpesu te ia nervi .Deci intru_un final acloviru e o porcarie nu face decat sa ajute herpesul sa se extinda.Herpesu mi-a distrus concediul mai am 5 zile de stat la mare zile pe care o sa le stau in camera.Inceercati cu tuica fiarta distruge virusul rapid.O intrebare este indicat sa faci dush pt ca styu ca herpesul in contact cu apa se extinde

    0
    0

  • nico pe 27 Apr 2012, 21:25
    herpes

    nu sunt bune de loc tratamentele de la farmacie incecati tratamentele naturale(babesti)adica(otet, tamponat la locul afectat si cu aloe vera)

    6
    2

  • Giorgio pe 13 Apr 2012, 13:35
    Herpes

    Tot am citit pe aici despre herpes, dar dupa cum imi dau seama modul cum iasa sau tipul de tratament difera de la o persoana la alta. eu una m-am saturat sa-mi tot iasa herpes: ba in interiorul cavitatii bicale (limba, buza inferioara sau perioara, ba pe cerul curii, cam peste tot) sau in exterior pe buza. akm am observat ca in ultimele 2 luni imi apar tot mai frecvent, cam la doua saptamani,e si sunt in numar mare. eu chiar sunt disperat!!! la ce medic sa ma duc sau ce analize trebuie sa fac?si tratamentul medical vreu sa-l iau dupa un consult medical, nu dupa capul meu.

    6
    1

  • aurel pe 4 Apr 2012, 20:06
    Herpes

    Am rezolvat una din cele mai cumplite herpesuri la un dermatolog mia recomandat AZITROX 500 una pe zi 3 zile si un unguiet de la bioderma produs in franta creme reparatrice apaisante si sint superbe

    7
    1

  • brancusi pe 1 Apr 2012, 17:58
    Donatie

    Donez 10 sticlute de Aciclovir ,suspensie orala.Te costa doar transportul din Cluj.

    5
    3

  • aurel pe 23 Mar 2012, 18:37
    Herpes

    Am un herpes de 2 ani si am incercat cu tot ce se poate dar fara nici un rezultat la buza de jos e de 1 cm rana si tot nu pot sa il inchid specific am si diabet cine poate si afost in situatia mea si sa vindecat poate sa imi dea o solutie VA MULTUMESC

    4
    0

  • ami pe 23 Mar 2012, 18:22
    draga adriana

    Daca ai planta aloe,rupe o bucatica si stoarce acel suc din ea,tamponand cu degetul direct pe "problema"face minuni ai sa vezi.

    10
    0

  • adriana pe 17 Mar 2012, 15:55
    herpes pe fata

    buna tuturor.saptamana trecuta m-a trezit pe fata la nivelul nasului cu 0 pata rosie de marimea unui ban..am fffff socata.niciodata ,am 35 de ani nu am avut probleme cu fata....am fost la derma si mi s-a spus ca este herpes desi foarte ciudat unde a aparut...mi s-a dat zovirax crema si pastile...intrebarea mea este ...raman semne???va rog sa-mi dati un raspuns...

    2
    1

  • ami pe 16 Mar 2012, 00:37
    herpes genital

    eu am luat 3 pastile ISOPRINOSINE /zi timp de 30 zille si nici o schimbare.sunt si scumpe circa 70 lei cutia,iar arginina din cate am citit favorizeaza aparitia herpesului.

    5
    0

  • misu pe 3 Mar 2012, 18:54
    herpes

    daca mi-a aparut herpesul mai pot lua arginina?

    1
    0

  • Ralu pe 20 Feb 2012, 18:53
    un alt tratament

    si eu am herpes, l.am "mostenit", am incercat fel de fel de tratamente aciclovir crema/tablete, zovirax, crema de galbenele, iarba lupului,herpEX si multe alte creme de la plafar si farmacie; vaccinuri peste vaccinuri pe la Cantacuzino si Victor Babes si degeaba...de curand imi.au iesit 3 herpesuri pe fata: nas si buze.am fost la doctor si mi.a dat un tratament cv mai "agresiv" dar si costisitor!!!!mi s.a recomandat o "cura" de 3 luni/an 10zile: isoprinosine 10zile:baraka si 10zile: spirulina (toate acestea sunt pentru cresterea imunitatii) si in momentul aparitiei sa iau brival(se recomanda si pentru zona zoster), acesta din urma costa 300RON si cv plus celelalte care te duc undeva la 200RON.Sper sa dea rezultate!!!!!!!

    0
    0

  • Cristina pe 12 Feb 2012, 17:59
    herpes si tratamen

    herpesul poate sa apara de la frig, menstruatie, calura (Soare) etc....pentru a le trata poti folosi otet si chiar da roade....atunci cand simnti ca te furnica putei tampona cu o bucatica de vata cu otet direct pe herpes..sau cu echinaceea , puneti 10-15 picaturi de echinaceea in apa si o beti si luati putina vata cu echinaceea si o puneti pe herpes...si eu am avut herpes si chiar da roade foarte bune ... SUCCES!!!!:*:*:*

    4
    0

  • tudor cristiana maria pe 4 Feb 2012, 14:13
    herpes

    mi-a aparut un herpes pe partea de sus a gurii (,cerul gurii),ma deranjeaza cand inghit si cand iau aer pe nas,acest lucrcu se repeta de cateva ori pe an,senzatia este de arsura.Daca cineva cunoaste senzatia si s-a vindecat rog sa imi raspunda.

    4
    0

  • cornel pe 19 Ian 2012, 20:09
    herpes la buza de sus

    datimi varog o metoda de a scapa de herpes cit mai repede va ro frumos sunt disperat

    5
    0

  • badea geramina pe 16 Ian 2012, 03:38
    herpes

    folositi echinacea oameni buni.eu de 4 luni nu am mai avut herpes

    5
    1

  • paulleugen pe 16 Ian 2012, 01:23
    herpes

    buna! esti fata si esti in cautarea unei relatii?herpesul genital ti-a schimat viata?scrie-mi la adresa paulleugen@yahoo.com - 25 ani B

    2
    1

  • Adriana pe 28 Dec 2011, 10:06
    Pentru C.r.a

    Ma poti contacta la adresa de e-mail adrianaionescu10@yahoo.com

    0
    2

  • c.r.a pe 7 Dec 2011, 22:16
    anonima...

    buna...pentru YLS si ADRIANA IONESCU....cum as putea sa va contactez?? si cand??

    0
    1

  • Verde pe 30 Nov 2011, 02:25
    Nu stiu ce e ....

    E ciudat ca mie imi iasa o singura basica mai maricica, uneori chiar doua la ceva distanta intre ele ... este tot herpes sau altceva? De obicei imi iasa cand stau numai beat vreo 2-3 zile si nu prea beau apa, au fost perioade cand nu mi-au aparut, in jur de un an de zile. Herpes cu mai multe basicute mici, mi-a iesit decat o singura data pe la vreo 17-18 ani. Spuneti-mi daca este tot herpes si acesta si cum il pot trata.

    5
    1

  • mihai pe 8 Nov 2011, 22:33
    herpes genital recurente lunare

    Am aceasta problema de cateva luni. in care aparea si de 2 ori pe luna ,tratamentul care a dat rezultat in cazul meu (nu a mai aparut de 1 luna si ceva)este gheara matei +l-lysine(1 capsula din fiecare de 3 ori/zi) si HEZOGEL ,va recomand cu incredere aceasta crema care are rezultate optime.stopeaza mancarimile,usturimile si cicatrizeaza foarte rapid leziunile.

    8
    0

  • daria pe 6 Nov 2011, 19:25
    nelamuriri hsv

    Am un partener care de putin timp mi-a recunoscut faptul ca ar avea hsv tip2.genital,prima intrebare ar suna cam asa :exista posibilitatea sa iau acest virus de la el daca doar ne-am sarutat,si nu o data..timp de o saptamana in fiecare zi?la o saptamana dupa ce ne-am sarutat mi-au aparut niste bubite ,cu apa,in 2 grupari una situata sub buza inferioara cealalta putin mai jos de buza. daca prima ideea a fost ca am hsv1,acum parca ma macina rau ideea ca ar putea exista posibilitatea sa fi luat hsv2 2)ce tipuri de anliza pot efectua pt a afla daca am hsv1 si/sau hsv2,unde pot face acest lucru si daca exista posibilitatea sa aflu de cat timp am acest virus in organism? Multumesc anticipat pt orice raspuns,o zi buna!

    2
    3

  • mirela pe 29 Oct 2011, 21:43
    leac bun

    Pentru cei cu eruptii herpetice la nivelul buzelor, am urmatorul sfat: aplicati pe zona afectata, de 4-5 ori pe zi, otet, cu ajutorul unui tampon. Veti simti usturime, evident, dar in cel mult 3 zile se vindeca locul, fara a lasa urme rosiii, atat de inestetice. Sanatate!

    14
    2

  • Adriana pe 25 Oct 2011, 13:17
    Tratarea Herpesului

    Buna. Ma numesc Adriana. Sunt si eu una dintre persoanele care sufera de herpes genital. M-am chinuit mai multi ani de zile. Am urmat fel de fel de tratamente, am fost pe la foarte multe consultatii dar din pacate fara nici un rezultat de durata. Am reusit sa scap de simptomele acestui virus cu ajutorul unui spray naturist pe care m-i l-a recomandat un medic ginecolog. Mai multe detalii va pot da pe mess la adriana_ionescu10@yahoo.com

    8
    0

  • sisi pe 25 Sep 2011, 23:50
    Valtrex

    Am inceput sa iau Valtrex de 2 luni de zile, o tableta dimineata si una seara ,rezultatele sunt f bune .Am folosit si Dynamoclear (am cumparat chitul complet, se gaseste pe pagina lor de internet. Pot sa-i dau dreptate doamnei de mai jos .Aveam eruptii la fiecare 2 saptamani ,incet incet au inceput sa fie mai miici de mai scurta durata.Acum am ajuns sa nu-mi mai apara .Fara bauturi alcolice fara grasimi multe fructe si intarirea sistemului imunitar si rabdare.. Tratamentul e scump o cutie de Valtrex e undeva la 100 de ron si are10 tablete.

    3
    3

  • lia pe 22 Sep 2011, 21:07
    pentru YLS

    Draga YLS stii cumva daca aceste medicamente specificate de tine interactioneaza cu anticonceptionalele?iar a doua intrebare este daca valtrex se gaseste la noi.multumesc

    2
    3

  • YLS pe 18 Sep 2011, 22:19
    TRATAMENT HERPES

    Acesta-i al 3 lea comentariu, inca ceva foarte important: pt persoanele care au eruptii la fiecare 2 saptamani, se recomanda tratamentul pe 1 an, iar atata timp cat veti folosii acest tip de tratament cum am precizat ma jos,nu folositi crema aciclovir sau zovirax, care sunt o porcarie oricum, este total interzis sa folositi si alte medicamente sau alifii in combinatie cu acest tip de tratament, eu folosesc medicamentul asta de o viata, ultima eruptie am avut-o acum 5 ani.. Iar in momentul in care spargeti veziculele si le ardeti cu dynamiclear, NU atingeti zona, trebuie sa ramana complet uscata pana la vindecare, si de cate ori aveti eruptii, luati tratamentul combinat timp de 14 zile, chiar daca va trece complet in 2 zile, deoarece virusul are 0 peroada de incubatie de 7 pana la 10-14 zile, asa ca fiti precauti intru totul, daca doriti sa aveti rezultate bune, fiti extrem de precauti, si o sa vedeti ce bine o sa va fie... Pupici...

    5
    0

  • YLS pe 18 Sep 2011, 21:59
    TRATAMENT HERPES

    Acesta este al 2 lea comentariu, dragilor, am uitat ceva, deoarece doresc ca voi toti sa fiti sanatosi si sa aveti o viata sexuala sanatoasa, deci, recapitulam: Cititi informatii despre herpes pe www.valtrex.com, www.dynamiclear.com, luati tratamentul asa cum am scris mai jos, daca nu stiti bine engleza uite si un dictionar online www.dictionare.com, sa va ajute la traducere, pt mine e ok, deoarece am studiat si trait in New York... Si inca odata, luati tratamentul tot timpul combinat asa cum am precizat, vitaminele naturiste de pe dynamiclear.com intaresc foarte bine sistemul imunitar, vitaminele din farmacii contin o substanta, care nu mai stiu cum se numeste, care poate provoca aparitia herpesului la unele persoane... Si, vitaminele naturiste, luatile timp de 5 luni pe an, si bineinteles atunci can aveti eruptii, ex: 3luni toamna sept, oct, nov si spre primavara martie, aprilie... Pupicei...

    11
    1

  • YLS pe 18 Sep 2011, 21:32
    TRATAMENT HERPES

    Salut, dragii de voi! Am citit numai cateva comentarii, situatia este ingrijoratoare in privinta herpesului! Se estimeaza ca, 80% din populatia globala este infectata iar din aceasta categorie fac parte persoane de toate varstele, inclusiv copii! Eu mi-am inceput viata sexuala la varsta de 18 ani si jumatate, cu tatal copilului meu, care m-a si infectat cu herpes genital HSV 2, (si de care bineinteles ca m-am si despartit la scurt timp din cauza neintelegerilor ), ca urmare ma lupt cu virusul de19 ani de zile, si eu fiind o persoana sa spunem ''umblata'', am intalnit cu ani in urma, un Domn Profesor Doctor mare cercetator si om de stiinta si medic homeopat, etc.. care, mi-a prescris urmatorul tratament : tablete de 500 mg Valtrex, care se iau timp de 1 an de zile 1000mg zilnic, dar numai daca va stiti perfect sanatosi, fara alti virusi in organism cum ar fi HIV, etc... Daca, persoana este sensibila si nu suporta tratamentul pe 1 an zilnic, se intrerupe si incepeti sa luati 1000mg zi atunci cand simtiti ca aveti mancarimi si furnicaturi in zona genitala, sau la buze, timp de 14 zile, s-au pana simtomele dispar. Fetelor, luati acest medicament atunci cand sunteti pe Stop, deoarece, c-am atunci apare... Si in combinatie cu cu Valtrex luati si medicamentele naturiste de pe acest site www.dynamiclear.com. Si incercati sa aveti tot timpul in casa aceste medicamente, tot timpul...Iar de pe dynamiclear.com, cumparati pentru inceput kitul care este acolo pe site.... Cititi foarte bine prospectele si cum sa le luati, alimentati-va sanatos tot timpul: legume, fructe, peste, pui, din cand in cand si porc ( carne slaba ), vita, orez, etc... Eu sunt vegetariana, daca ve-ti urma acest tratament ca la carte, nu ve-ti mai avea eruptii si ve-ti avea o viata sexuala sanatoasa, si fi-ti atenti la partenerii noi cu care intrati in contac pt a incepe o noua relatie... Sunt foarte multe de spus si comentat despre acest virus ''herpes'', eu am icercat sa fiu cat mai explicita, si sa intelegeti ca NU exista un alt tratament revolutionar s-au vaccin miraculos pe piata,.. Acest tratament este nr 1. Va doresc mult succes! Si daca apar vezicule pline cu lichid peste noapte, luati urgent 2000 mg Valtrex ( toate tabletele odata, adica 500 X 4= 2000, iar in urmatorea zi cate 1 tableta zilnic timp de 14 zile, si seara spargeti veziculele si ardetile cu solutia dynamiclear, deoarece aceasta solutie omoara virusul local atunci cand apare, iar la urmatoarea eruptia puterea virusului nu mai este atat de mare, si faceti asta la fiecare eruptie, pana eruptiile nu mai exista, dar atunci cand suspectati ca aveti o noua eruptie, luati urgent medicamentele timp de 14 zile, si Valtrexul si vitaminele si solutia dynamiclear, si sa stiti dragii de voi ca, doctorul meu de familie cu experienta in domeniu de 30 de ani, nici nu auzise in viata ei de acest tip de tratament, si inca o precizare: Valtrex trebuie sa fie fabricat numai de catre GlaxoSmithKline Company, nu cumparati medicamete contrafacute, ca nu au efect... Pupici, dragii de voi!...

    6
    0

  • doina pe 15 Sep 2011, 13:10
    herpes

    Herpesul nu se vindeca total niciodata. Pentru prevenirea si tratamentul eruptiei, in afara medicamentelor prescrise de doctor, mincati capsuni,minim 200 grame pe zi. Aveti grija ca eruptia sa fie bine uscata. Folositi un uscator de par. Herpesul se intinde mult cind zona este umeda. In mod normal trece in doua zile si nu ramin semne. Succes!

    4
    3

  • si eu cu probleme pe 7 Sep 2011, 15:41
    posibilu herpes

    mie medicu mi-a zis ca de ma enervez, si cu probleme de stomac, imi apar niste bubite la gura, si erau doar in colt, nu in alta parte, si ca nu ar putea sa fie herpes..........si acuma am mers la farmacie si am intrebat,ca mi-a aparut la mij de buza, si mi-a propus viusid, si nustiu daca sa iau ca iau, vad ca se zice ca nu e bine, ca ar avea alt rol, chiar curios cum se poate de vindecat

    1
    2

  • olika pe 30 Aug 2011, 14:38
    hmmm

    eu nustiu ce sa mai fac..ma confrunt cu problema asta de vreo 15 ani..imi iese permanent...si regulat..kam o data la 2 saptamini:(e naspa...

    5
    2

  • cosmin pe 25 Aug 2011, 21:48
    metoda sigura

    cea mai rapida metoda sa scapi de herpes (nu definitiv bineinteles ) probata de mine de ft multe ori ptr ca imi iese si mie la buza de sus ,o bucata de ziar se pune pe o farfurie si i se da foc ,o sa lase pe farfurie o subst maronie pe care o luam cu degetul si tamponam suprafata herpesului .se va usca dupa 2-3 aplicari .eu numai asa scap ft repede si daca se aplica de la inceput previne intinderea herpesului

    4
    0

  • Andreea pe 10 Aug 2011, 13:21
    Herpes, bata-l vina

    Pe pers carora le-au ramas un fel de pete rosii dupa vindecare, am patit si eu.... Petele iti cam raman toata viata, adica eu le am de vreo 5 ani... Doar ca se inchid la culoare, devin mai asemanatoare cu culoarea pielii si mult mai putin vizibile. Acum am din nou herpes, il tratez si aciclovir. Asa mi-a recomandat medicul de familie si mi-a confirmat si farmacista. Sfat: Nu nu lasati influentate de parerile fiecareia. Ganditi-va de 2 ori inainte! Poate sa scrie oricine pe acest site, si orice.

    5
    3
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod