Transformarea radicală a unui bărbat care trăia pe stradă: A devenit celebru după ce angajații unei frizerii l-au tuns gratis

Familia îi pierduse urma. Nimeni nu mai știa nimic de el de mai bine de zece ani. După ce angajații unei frizerii l-au tuns și i-au schimbat radical aspectul, un bărbat care trăia pe stradă a devenit celebru, iar familia l-a recunoscut.
Nu toți avem șansa de a ne bucura de o viață liniștită, să fim fericiți, să-i avem alături pe cei dragi. Mulți oameni rămân singuri și, încet-încet, apăsați de greutăți, ajung să trăiască de pe o zi pe alta, fără un acoperiș deasupra capului. Caută prin gunoaie, doar-doar or mai găsi "ceva bun" de mâncare, poate mai capătă ceva de la oameni milostivi - fiecare zi e o luptă pentru supraviețuire.

Asta i s-a întâmplat și lui João Coelho Guimarães. Bărbatul din Brazilia are 45 de ani, iar pe ultimii trei i-a petrecut pe străzi. Norocul i-a surâs când angajații unei frizerii s-au oferit să-l tundă gratis. "A venit la noi și l-am întrebat dacă vrea ceva de mâncare, dar a refuzat și ne-a întrebat dacă nu avem o lamă ca să se bărbierească.
Atunci ne-a venit ideea, iar fiecare din frizerie l-a ajutat cu câte ceva"
, a povestit Alessandro pentru platforma digitală UOL.

Nu doar că l-au tuns, i-au tuns barba și l-au lăsat să se spele, dar angajații frizeriei i-au dat și haine: trei cămăși, o pereche de pantaloni, o jachetă și pantofi noi. "Avem câteva proiecte de sprijin social, iar pentru noi este o mare mulțumire să putem ajuta oamenii, indiferent cine sunt. În această perioadă de pandemie, mulți oameni au pierdut pe cineva, iar alții au avut dificultăți financiare", a spus Alessandro, patronul frizeriei, pentru Bored Panda.

În trei ore a devenit alt om


Schimbarea lui Guimarães a fost uimitoare.
Când cei de la frizerie au postat pe Instagram imaginile cu transformarea acestuia, povestea s-a răspândit rapid pe internet și astfel au ajuns la familia lui, care îi credea mort de zece ani.

"Am decis să-l ajutăm fiindcă am văzut că avea mare nevoie. În ultimele două luni ne-am împrietenit cu el. Iar când ne-a cerut o lamă de ras, l-am primit și i-am oferit un pachet complet"
, a povestit Alessandro. "Transformarea completă ne-a luat trei ore. Toți cei din echipă au fost voluntari și fiecare a făcut câte ceva, ajungând la un rezultat surprinzător", a adăugat el.

După ce au terminat treaba, João a avut o reacție copleșitoare. A fost foarte surprins și recunoscător.
Nu a spus prea multe, dar lacrimile din ochii lui nu mai aveau nevoie de cuvinte. "Am fost surprinși să vedem că era atât de frumos și pe dinafară, nu doar pe dinăuntru", a spus Alessandro.

Nicăieri nu-i libertatea de pe stradă


Întrebat dacă știe de a plecat João de acasă, Alessandro a răspuns că a preferat să nu-l întrebe: "N-am vrut să intrăm în detalii pe tema asta. O fi avut motivele lui, dar intenția noastră a fost doar de a-i oferi un pic de demnitate pe moment."

Citește și: Profesoara care le-a schimbat viața unor frați. S-a ales cu datorii mari după ce i-a adoptat, dar în 5 ani a plătit tot


Cea care l-a recunoscut și a venit să-l întâlnească pe João a fost sora lui: "Sora lui, Maria Coelho a venit în grabă când a văzut pozele.

Trăiește în Brasilia și timp de zece ani a așteptat să audă ceva despre el. A crezut că era mort", a povestit Alessandro.

După acest episod, João trăiește tot pe străzi. "Sora lui a vrut să-l ia acasă, dar el nu a vrut să se ducă. A zis că pe stradă se simte liber. De asta nu a vrut să se ducă acasă", a spus patronul frizeriei.


Foto: Bored Panda

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod