Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Indian Wells

În pauza de la 1-1, Simona a acuzat dureri la glezna stângă şi a cerut intervenţia fizioterapeutului turneului, reuşind să continue jocul

 

Americanca născută la Taşkent a început bine şi al treilea set, cu un break, însă resursele ei au început să scadă. Ea a oferit două "cadouri" în momente foarte importante, greşeli cu care a Halep a făcut rebreak-ul şi apoi a urcat scorul la 2-1. Din acel moment, Halep a trecut la conducerea meciului, deşi Lepchenko a cedat greu fiecare ghem.

În total, românca a câştigat şase ghemuri la rând, muncind pentru fiecare punct. În ghemul cu care a încheiat meciul, Halep a fost condusă pe propriul serviciu cu 40-0, dar a revenit şi l-a câştigat, punând capăt întâlnirii după două ore şi 14 minute.

2ore şi 15 minute a durat partida dintre Simona Halep şi Varvara Lepchenko
Pentru Simona Halep, serviciul rămâne o problemă importantă. Ea a comis şapte duble greşeli, patru  numai în primul set, şi a avut o proporţie de reuşită a primului serviciu de 50 la sută.
Românca a avut 24 de mingi câştigătoare, faţă de 20 Lepchenko, însă diferenţa a fost făcută clar de greşelile neforţare, 56 în dreptul americancei, faţă de 37 Halep. De asemenea, lipsa de concentrare a adversarei a fost un atu pentru Simona Halep. Lepchenko a fructificat două mingi de break din 14, faţă de cinci din tot atâtea, reuşite de Halep, relatează Mediafax.

Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva jucătoarei cehe Karolina Pliskova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, care a eliminat-o, cu scorul de 7-5, 6-4, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 19.

Halep şi Pliskova s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când românca s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (4).

Calificarea în optimi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod