Simona Halep, în finala Indian Wells: Serena Williams s-a retras

Jucătoarea de tenis, locul 3 WTA, a acces în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras înaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentări la genunchiul drept, a anunţat WTA, citată de Mediafax.

Simona Halep va juca a doua finală din carieră la o competiţie Premier Mandatory, după ce a ajuns în ultimul act la ediţia de anul trecut a turneului de la Madrid, fiind învinsă atunci de Maria Şarapova. Dacă se va impune la Indian Wells, Halep va câştiga cel mai important turneu din carieră.

Românca o va întâlni în ultimul act al competiţiei pe jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, locul 21 WTA şi cap de serie numărul 18, care a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 24, calificându-se în finala turneului de la Indian Wells.

Halep şi Jankovici s-a mai întâlnit de patru ori până în prezent, iar românca a câştigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputându-se în trei seturi.

Ultima lor întâlnire a avut loc în optimile de finală ale ediţiei 2014 a Australian Open, când Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0. Tot sportiva din Constanţa a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum şi pe cel din turul întâi al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (3).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod