doctor

O fetiță de 4 luni bolnavă de rujeolă a murit la Craiova. Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă confirmate

O fetiță de patru luni bolnavă de rujeolă a murit joi la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu, fetița provenea din mediul rural și a contactat boala de la mama sa minoră, care era nevaccinată.

"Fetița de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate închisă, iar pe data de 10 mai a fost internată cu rujeolă, diagnosticată clinic, boală pe care a contactat-o de la mamă, care era nevaccinată. În cursul zilei de azi vom face o anchetă epidemiologică", a declarat Ștefan Popescu pentru Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova, dr.

Cristina Geormăneanu, a declarat că fetița a decedat în urma unor complicații respiratorii. "Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeolă confirmată, cu evoluție nefavorabilă, a făcut complicații respiratorii și în cursul zilei de ieri a decedat. Se pare că sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani", a declarat dr. Geormăneanu.

Acesta este cel de-al șaselea deces înregistrat în Dolj de la începutul epidemiei de rujeolă și al 27-lea la nivel național. Potrivit medicilor, în ultima lună a scăzut numărul cazurilor de rujeolă în județ.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod