Noi proteste în Capitală. Mesajul oamenilor: „Toate partidele, aceeaşi mizerie“

Protestul de miercuri seară din Piaţa Universităţii a luat sfârşit, după aproximativ şase ore, în care s-au adunat până la 30.000 de oameni pentru a manifesta împotriva corupţiei şi clasei politice.

UPDATE: Ultimii protestatri au plecat din piaţă în jurul orei 00.00. Protestul s-a desfăşurat fără incidente. Oamenii au scandat şi au afişat mesaje anti-corupţie şi au ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Colectiv. 

Tineri participanţi la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Universităţii împart în mulţime ”Ziarul Colectiv” - coli A 4, pe care sunt tipărite patru texte ”adunate de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă sau nu vrea să facă”, primul text fiind al lui Adrian Rugină.

În mulţimea adunată în Piaţa Universităţii, mai mulţi tineri împart ”Ziarul Colectiv”, datat 4 noiembrie 2015.

”Adunăm texte de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă.

Sau nu vrea să facă. Noua presă suntem noi”, scrie sub titlul ”Ziarul Colectiv”.

Primul text este scris, în 16 noiembrie 2014, de Adrian Rugină, toboşar al trupei ”Bucium”, care şi-a pierdut viaţa în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv.

Pe verso, sunt alte trei texte, scrise de Alex Tocilescu, Şerban Alexandrescu şi Radu Burnete.

Unii dintre protestatri spun că vor merge la Parlament, alţii, şi la Cotroceni.

Protestatarii, al căror număr depăşeşte acum 9.000 de oameni, scandează "Haideţi cu noi", "Hoţii", "Ruşine să vă fie", "Peste tot corupţie, nicăieri justiţie", "Toate partidele fură prin rotaţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem spitale, nu catedrale", "Vrem 300, nu 600", "Colectiv", "România, trezeşte-te", "Corupţia ucide", "Jos sistemul mafiot" şi "Anticipate".

Protestatarii, care au blocat Piaţa Universităţii, au venit cu fluiere, vuvuzele, PET-uri cu pietricele înăuntru şi portavoci.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Eu cred în România", "The day we give in is the day we die" (Ziua în care cedăm este ziua în care murim, versuri Goodbye to Gravity, n.r.), "Vreau o Românie în care să-mi doresc să trăiesc", "Nu mă cumperi cu două demisii", "România curată, corupţia ucide", "Jos labele de pe justiţie", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".
La acestea se adaugă mesaje împotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă.

Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Nou partid, nou început", "Jos mafia politică", "Pentru crime şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie".

Pe un banner de mari dimensiuni stă scris "De 26 de ani furaţi prin rotaţie!!! Groparii României", iar pe un altul - "Nu ne puteţi manipula".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod