Drama din Colectiv. Andreea Ibacka povesteşte cum a murit Alex Chelba

Fotograful Alex Chelba s-a stins din viaţă după o săptămână de la incendiul din clubul Colectiv

 

"Alex era un tânăr care nu irosea nicio secundă, pentru că el avea un scop precis în viaţă. Fotografia era menirea lui, pe care şi-o facea al naibii de bine. Un tânăr cu multe planuri de viitor şi încă multe obiective de bifat... un tânăr de 33 ani care învăţa continuu. Şi n-am să intru acum în detalii medicale, însă îţi spun că in zilele care au urmat – sub privirile noastre disperate şi neputincioase – starea lui a evoluat imprevizibil, în aşa fel încât nici chiar emoţiile resimţite pe holurile spitalului – atât de diferite de la o oră la alta – nu ar putea fi descrise în cuvinte.

D-apoi durerile şi complicaţiile suferite de el", continuă Andreea Ibacka.

"Din păcate în câteva zile au început problemele grave la plămâni. Punând cap la cap detalii şi ascultând şi alte povesti de la locul faptei, am realizat cu groază că Alex al nostru a ieşit afară mult mai târziu decât îşi aducea el aminte. Pesemne îşi pierduse cunoştinţa înăuntru, căzut fiind la podea. Motiv pentru care poate 15 sau 20 minute petrecute înăuntru şi le amintea ca fiind doar câteva secunde.

Era un supravieţuitor şi zâmbea încrezător la gândul zilei de mâine. Repeta obsesiv că el este bine, că a fost printre cei norocoşiAndreea Ibacka
Însă plămânii lui intoxicaţi prevesteau nenorocirea, la fel şi arsurile interioare.
Rudimentar spus, fazelor arsurilor exterioare ale lui Alex li s-au suprapus fazele inflamaţiei de căi aeriene şi fazele sindromului ARDS. Iar după 7 zile, lupta s-a dovedit mult prea crâncenă pentru organismul lui slăbit, care n-a mai putut duce tot chinul...

Alex a luptat până în ultima secundă, însă s-a stins din viaţă la 7 zile de la incendiu, lăsând în urmă numai durere, frustrări şi întrebări (...) Ultima oară când l-am văzut conştient era deja intubat şi ventilat mecanic (duminica trecută), aşa că am vorbit doar eu, în timp ce el răspundea prin semne.

I-am spus atunci – fără să bănuiesc că va fi ultima oară când vorbim – că suntem deja câteva zeci de prieteni şi rude alături de el.
L-am rugat să nu se sperie dacă se trezeşte şi este singur şi i-am garantat că noi suntem în permanenţă pe hol, dar că nu putem să intrăm în salon atât de des pe cât ne-am dori... tocmai pentru că este internat la Terapie Intensivă, iar politicile de vizitare sunt restrictive. Mi-a răspuns cu un Like, strângând cu greu pumnul sângerând şi ridicand degetul mare... în semn că a înţeles.

Cu toate acestea... noi, cei rămaşi, suntem aceia care nu mai putem sa înţelegem mare lucru din ce ni se întâmplă acum. Odihneşte-te în pace, prieten drag!"
, scrie vedeta.

Alexandru Chelba, care era internat la Spitalul de Arşi, s-a aflat printre cele nouă persoane care şi-au pierdut viaţa sâmbătă, la şapte zile după incendiul din clubul Colectiv.
Au murit atunci Andra Elena Toader, Mavi Serian, Tullia Ciotola, Florin Popescu, Daniel Ciobanu, Ionuţ Cosmin Popescu, Ionuţ Maior şi Adrian Popa.

Vineri, bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 55 de decese, după ce o altă pacientă rănită în incendiul din Colectiv, Loredana Dărescu, a murit, vineri, în spitalul din Germania unde fusese transferată. Printre victimele care au pierdut lupta pentru viaţă în ultimele zile se numără artişti, jurnalişti şi studenţi străini.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod