Otoplastia te scapa de traume

Medicul estetician Ion Zegrea, spune că otoplastia este un tip de operaţie estetică la care bărbaţii apelează mai frecvent decât femeile, pentru că la femei urechile "clăpăuge" sunt mai uşor de ascuns sub păr. "Mulţi pacienţi fac operaţia asta încă din copilărie, dar sunt şi tineri care cer ajutorul chirurgului", spune dr. Ion Zegrea. Medicul completează că datorită grosimii mai mari a cartilajelor pavilionului urechii, riscul de recidivă este mai mare la sexul masculin, la fel şi numărul de intervenţii ulterioare.


Potrivit statisticilor unui mare centru de clinici private din România, comparativ cu anii precedenti, numărul bărbaţilor care au apelat anul acesta la chirurgie estetică a crescut cu aproximativ 20 la sută. În cadrul privat, cele mai căutat operaţii estetice de catre bărbaţi sunt: lifting facial, blefaroplastie (diminuarea cearcanelor, şi ridicarea pleoape cazute), botoxul (folosit pentru corecţia riduri), lipoaspiraţie, excizie de aluniţe sau negi şi implantul de păr, otoplastia.

Urechea decolata(clapauga) cea mai frecventa malformatie a pavilionului,poate fi sursa unui disconfort ce poate cauza adevarate traume copilului tau.
Afectarea psihica poate avea diverse grade,de la simple modificari comportamentale,cum ar fi ascunderea urechilor sub par,pana la o afectare mai severa,respectiv singuratatea,indvidul fiind retras,evitand societatea.Chirurgia urechilor poate reface,de asemenea,urechile pierdute datorita accidentelor ,sau poate corecta probleme ale urechilor,cum ar fi plierea lor ciudata sau dimensiunile neobisnuit de mici sau lipsa pliurilor si a cutelor naturale.  In cele mai multe cazuri, aceasta procedura este efectuata la copiii intre varstele de 5 ani si 14 ani, deoarece urechile sunt aproape complet dezvolatate pana la varsta de 5 ani.

Aceasta interventie dureaza de obicei intre 1 si 2 ore si se poate realiza printr-una din multiplete tehnici chirurgicale cunoascute,in functie de caracteristicile personale ale pacientului,explica dl.Dr Ion Zegrea- Medic Specialist Chirurgie Plastica,Estetica si Microchirugie Reconstructiva, clinica Elysium.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod