De ce să facem înot după antrenamentul de la sală

1. Reduce stresul

“Indiferent că este vorba de muncă, de programul aglomerat împărțit între birou și familie, fiecare avem momente în care simțim că nu mai putem. Ei bine, un ajutor pentru toate acestea este mai aproape decât crezi. Înotul în mod regulat poate reduce considerabil nivelul de stres, echilibrează stările de anxietate și depresie și ajută la îmbunătățirea somnului”, explică specialistul.

2. Arde caloriile

“În doar 30 de minute de înot poți arde peste 200 de calorii, comparativ cu mersul pe jos, unde arzi aproximativ 100 de calorii în același interval”, continuă specialistul.

3.
Crește nivelul de enrgie


“Lipsa de mișcare este de cele mai multe ori responsabilă pentru nivelul mic de energie cu care se cofruntă majoritatea persoanelor. Cu doar 30 de minute de înot, de ori pe săptămână, poți da un boost de energie organismului tău prin accelerarea ratei metabolismului”, declară Alexander Florescu.

4. Scade riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare


“Pe lângă faptul că este o formă excelentă de exerciții cardiovasculare, înotul te poate ajuta și la prevenirea bolilor de inimia, a accidentelor vasculare cerebrale sau a diabetului”, conchide antrenorul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod