Pedofilii vor fi castrați chimic în Ucraina, potrivit unei noi legi

Pedofilii vor fi castrați chimic în Ucraina, potrivit unei noi legi

Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani care sunt găsiți vinovați de abuz sexual împotriva minorilor vor fi castrați chimic în Ucraina, potrivit unei legi adoptate recent.
Procedura presupune "injectarea forțată a unor medicamente cu rol anti-androgen, ce au ca efect reducerea libidoului si activității sexuale", potrivit agenției naționale de știri din Ucraina, citată de dailymail.co.uk.

Rapoartele oficiale arată că 320 de copii au fost abuzați sexual în Ucraina în anul 2017, dar numărul cazurilor de agresiune sexuală asupra copiilor este mult mai mare, spun autoritățile.

"Cinci copii au fost agresați în decursul a doar 24 de ore în patru regiuni din Ucraina.
Iar acestea sunt numai cazurile pe care părinții le-au raportat la poliție", a declarat șeful poliției ucrainene Vyacheslav Abroskin.

Înăsprirea pedepselor în cazul agresorilor care comit acte de violență sexuală asupra copiilor a fost votată într-o ședință specială a Verkhovna Rada, Parlamentul din Ucraina.

Oleg Lyashko, liderul partidului radical care a propus legea de castrare a pedofililor, a declarat că în Ucraina nu exista o lege care să prevadă inchisoare pe viață sau pedeapsa capitală în cazul pedofililor.

"Și este puțin probabil ca un violator să nu se întoarcă la vechile obiceiuri după ce iese din închisoare", spune politicianul.

Noua lege prevede și crearea unui registru public al infractorilor aflați în închisoare care au comis acte de violență sexuală asupra minorilor.
Astfel de infractori vor fi monitorizați întreaga viață de poliție, după ce sunt eliberați din detenție.

O altă schimbare a legii prevede creșterea perioadei de detenție de la 12 la 15 ani pentru agresorii sexuali.

Kazahstan, un alt stat care a aparțiut de blocul sovietic, permite castrarea chimică a pedofililor. Adoptarea legii a survenit după ce numărul copiilor abuzați sexual s-a dublat în perioada 2010 - 2014.

Ucraina nu a specificat ce cocktail chimic va folosi, dar Kazahstan a achiziționat un stoc de Cyproteron, un anti-androgen steroidian creat pentru a combate cancerul.
Medicamentul injectabil va fi administrat de medici.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
17 Iulie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod