Viata in... roz

Iubim pietrele semipretioase si le iubim si mai mult atunci cand sunt incrustate in bijuteriile si accesoriile pe care le purtam!
Iubim pietrele semipretioase si le iubim si mai mult atunci cand sunt incrustate in bijuteriile si accesoriile pe care le purtam! 
Daca de Pasti doriti sa faceti un cadou frumos unei persoane dragi din viata dumneavoastra, nu veti da gres alegand o minunata bijuterie cu piatra de cuart.
In Europa si Orientul Mijlociu, cuartul a fost cea mai utilizata piatra semipretioasa pentru realizarea bijuteriilor, a unor obiecte decorative sculptate sau inscriptionate – de la diverse figurine si vaze pana la vesela. Practic, cuartul a fost, in Europa, echivalentul jadului folosit din cele mai vechi timpuri in Extremul Orient si in America precolumbiana. 
 
Una dintre cele mai interesante varietati de cuart este cuartul roz, translucid, a carui culoare merge de la roz deschis pana la un roz-rosu saturat.
Vechii romani credeau ca aceasta piatra semipretioasa ajuta in tratarea problemelor de respiratie, a durerilor de cap, a dismenoreei si la eliminarea impuritatilor din organism. In astrologie, cuartul roz este asociat cu planeta Venus si cu elementul Apa. In cristaloterapie si in esoterism, se considera ca are insusiri cu totul speciale. Aproape toate varietatile de cuart transmit si amplifica energia, dar cuartul roz ar fi singurul care s-ar comporta ca un bun canal pentru energia divina. Se spune ca acest cristal linisteste si calmeaza, amplifica iubirea si vindeca, aduce seninatate sufleteasca si emotionala, claritate, echilibru si pace. Ne poate ajuta sa eliminam emotiile si energiile negative, frica, teama si invidia, gelozia. 
 
Cuartul roz se pare ca are efecte vindecatoare si asupra traumelor psihice cauzate de evenimente din prezent sau din trecut, precum si asupra durerilor cardiace.
Punand un cuart roz sub perna, noaptea, veti avea un somn linistit si veti primi inspiratie creativa. Cuartul roz se incarca energetic prin spalare cu apa purificata sau prin expunere la lumina lunii. 
In general, din cuart roz se sculpteaza mici figurine, mai ales inimi. Acestea sunt cel mai des intalnite, caci se preteaza cel mai bine culorii cuartului roz. Se pare ca superba culoare roz a acestui cuart este fotosensibila, iar in timp pigmentul paleste. De aceea, nu este indicat sa fie pastrat in lumina directa a soarelui.
 
Cuartul roz se curata cu apa obisnuita. In timpul spalarii, aveti insa grija sa nu loviti intre ele doua cuarturi, deoarece se pot zgaria sau deteriora. Este posibil ca in magazine sa vi se ofere uneori cuart roz de slaba calitate, a carui culoare a fost obtinuta prin procese artificiale.
Il veti recunoaste imediat dupa pretul mult prea mic, dupa stralucirea nenaturala sau dupa rozul tipator. Este mai bine sa alegeti unul autentic, pentru a va bucura pe deplin de aceasta piatra unica. In mod natural, nuanta roz a acestui cuart se datoreaza urmelor de fier, titan si mangan prezente in structura sa. Unele cuarturi roz contin ace microscopice din bioxid de titan, care, in lumina reflectata prin ele in diferite directii, apar ca niste cerculete luminoase – fenomenul se numeste asterism. 
In magazinele cu traditie, precum You&Me, nu aveti doar garantia unor pietre de calitate, dar puteti alege si monturi cu totul deosebite, bijuterii realizate de maestri cu renume, in care calitatea pietrelor alese se imbina cu iscusinta bijutierilor ce-si respecta breasla si clientii.

Adresele magazinelor You&Me:
UNIREA SHOPPING CENTER
P-ta Unirii, nr.
1, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.288
BUCURESTI MALL
Calea Vitan, nr 55-59, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.287
PLAZA ROMANIA
Bd. Timisoara, nr. 26, Sector 6, Bucuresti; Tel: 0727.223.289
ELIANA MALL
Str. Bazaltului, nr. 2, Brasov; Tel: 0727.223.285
UNIREA SHOPPING CENTER
Bd. Garii, Brasov; Tel: 0727.223.291

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod