Succes total la Atena pentru designerii romani. Catalin Botezatu, Clara Rotescu, Andreea Dogaru si Flori de Ie au prezentat alaturi de Zuhair Murad si Diego Dolcini

Dupa succesul avut la Paris, Federatia Romana de Design si Accesorii a fost invitata sa duca mai multi designeri romani la cel mai important eveniment de moda din Atena, "Athens Xclusive Designers Week". Catalin Botezatu, Clara Rotescu, Balissarda, Luna Morgacova, Andreea Dogaru si Flori de Ie si alti cativa designeri de accesorii au cucerit publicul international. Ei au prezentat alaturi de designeri din toata lumea, printre care Diego Dolcini care a lucrat pentru Emilio Pucci, Bulgari, Gucci si Dolce & Gabbana si acum are propriul brand, dar si faimosul designer Zuhair Murad.

Desfasurat intr-una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului grecesc, in Zappeion, o cladire de un lux orbitor la interior, aflata in Gradinile Nationale din Atena, evenimentul a gazduit de-a lungul anilor prezentari ale unor branduri internationale prestigioase, precum Escada, Cacharel, Emanuel Ungaro, Vivienne Westwood, Guy Laroche, Krizia, Vivia Ferragamo, Barbara Bui, Francois & Marithe Girbaud si este sustinut de Vogue Italia.

Pentru a promova creatiile lor, ca si la Paris, Ambasada Romaniei la Atena prin MAMACA a organizat, dupa saptamana modei, o seara romaneasca in care designerii prezenti la acest eveniment international important, au aratat, in cadru restrans, parte din colectiile lor diplomatilor straini si romanilor stabiliti in Atena si presa.



Ianna Novac a sustinut un recital si le-a cantat la final cea mai noua piesa a ei, Romania, care starnit emotii puternice in randul celor prezenti, lacrimi, dar si aplauze furtunoase.

"Am intrat in aceasta echipa frumoasa, de oameni pasionati, care vorbesc tare frumos despre Romania peste hotare, si sunt tare mandra ca am sa cant la Ambasada Romaniei la Atena, dupa ce acum o luna cantam la Paris".

Designerul Clara Rotescu, initiatorul acestui proiect, care a ajuns sa exporte in peste 15 tari, este cea care incurajeaza designerii romani de ani de zile sa se promoveze extern. "E onorant pentru noi sa fim invitati la un eveniment sustinut de Vogue, care se desfasoara intr-o locatie ametitor de frumoasa. Eu am militat tot timpul ca designerii romani sa iasa si sa exporte, avem multe de aratat, suntem profesionisti si competitivi.
Anul asta o sa am o colectie paietata, accesorizata cu bijuterii de poveste semnate Balissarda, lucrate manual din pietre si perle. Eu stiu ca suntem atat de buni ca putem concura cu orice mare brand, trebuie doar determinare si perseverenta"
.



Catalin Botezatu a facut un adevarat tur de forta, a fost invitatul  special de la Ambasada Romaniei, dar a facut si un show de exceptie pe podium Athens Xclusive Designers Week. "Am avut un an bun, am primit invitatii la cele mai prestigioase evenimente externe. Promovam designeri tineri si talentati, le facilitam accesul pe podiumurule internationale. Suntem o gasca de prieteni vechi care am avut ambitia de a face show-uri de moda romanesti in cele mai spectaculoase locatii din lume.

La Atena am urcat pe podium alaturi de Zuhair Murad si Diego Dolcini, asta demonstreaza ca jucam deja in liga grea si nu ne vom opri aici".

Un eveniment organizat de Federatia Romana de Design si Accesorii si MV Branding.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod