Inside Fashion Gala - „Costumul de samurai reinventat cu fermoare”

Renumitul producator mondial de fermoare, YKK, a decernat marti seara, 17 mai, in cadrul Inside Fashion Gala, in prezenta a peste 150 de invitati din fashion, design, industria usoara si presa, premiile  aferente incheierii ”Inside Fashion Competition”, concurs dedicat studenților din anii I și II, de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România.

Plecând de la filozofia prosperității generale, reflectata în cei peste 75 de ani de experiență, YKK vede în fiecare tânăr talentat un nou brand de succes în lumea modei.
Tema competiției din acest an (aflata la a 2-a editie), Costumul de Samurai, a fost propusă pentru a permite studenților o abordare îndrăzneață a esteticii echilibrate şi perpetue a vestimentaţiei japoneze, reprezentată de ţinuta celor mai nobili luptători ai lumii. Cu ajutorul profesorilor coordonatori de la facultatile din Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Timisoara, cei 16 finaliști au transformat in produse vestimentare absolut superbe schițele cu care au intrat in finala competiției și au convins juriul internațional cu viziunea lor, arta execuției și utilizarea fermoarelor într-o manieră creativa in compozitia costumului de samurai.

Presedintele juriului a fost Kei Kagami, artistul nipon celebru în lumea design-ului conceptual de accesorii, totodata ambasador mondial al YKK.
Din juriu au mai facut parte: Andreea Badala, designer român de succes international, Bernard Cheere, Director General Artifex Focsani, Domnica Margescu, Fashion Director revista ELLE si Raul Porutiu, Director General YKK Romania.

Castigatorii premiilor Inside Fashion Competition 2016 sunt:  premiul I – Ioan Cercea, creatie “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea; premiul II – Gabriel Constantin Gorun, creatie “Kitsune” - Universitatea de Arta si Design Timisoara; premiul III – Ioana Irina Vasiliu, creatie “Femele war” – Universitatea “George Enescu”  Iasi;  premiul Publicului - Ioan Cercea, creatie “UnI.C.” – Facultatea de Arte Oradea.
Premiul cel mare  trimite câstigătorul premiului întâi la ”Première Vision Paris”, unul dintre cele mai mari târguri de modă şi textile din lume, iar ceilalți doi câștigători vor putea utiliza produsele YKK în valoare de 500 euro, 250 euro, respectiv 150 euro, in noile lor proiecte.  In plus, 4 finalisti (premiantii si Alexandru Manuel Pop de la UAD Cluj-Napoca) au fost selectati de Juriu pentru a beneficia de cate un stagiu de practica la Artifex Focsani, intr-un ambient cu standarde profesionale de cel mai inalt nivel din industria confectiilor din Europa, sub atenta coordonare a domnului Bernard Cheere, Director Artifex Focsani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod