Cum ne îngrijim mâinile iarna?

Avem atât de multă nevoie de ele, dragile de ele... De cine? De mâinile noastre. Minunate, valoroase, magice. Dar oare le acordăm atenția cuvenită, mai ales acum în prag de iarnă?

Știi oare că mâinile și fața sunt cele mai expuse la frig? Uneori, prea puțin acoperite, alteori prea descoperite... Iarna, mâinile sunt puse la grea încercare din cauza temperaturilor scăzute. Pielea devine aspră, roșie și uscată, tinde să se deshidrateze, ba chiar să crape. În timp ce unghiile se subțiază și ajung chiar să se rupă. De aceea, îți poți proteja mâinile grație unor mici gesturi zilnice care le vor îmbunătăți aspectul.


Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a-ți proteja mâinile de frig:


1. Hidratare


Primul sfat și, probabil, cel mai important, este menținerea unei hidratări constante.

Este esențial să alegi crema potrivită nevoilor tale și să masezi pielea până când crema este complet absorbită. Nu lăsa niciodată mâinile să ajungă în punctul critic: să fie uscate complet.
Utilizarea hidratantelor naturale, non-agresive este cu siguranță un început bun. Ingrediente și substanțe precum lanolina, uleiul de jojoba, glicerina, au efect de lubrifiere și de înmuiere. Acest lucru ajută pielea să rămână mai moale. Folosește crema aleasă înainte de culcare. Vei observa rezultate excelente în doar câteva zile.


2. Protecție pentru unghii


Lacul este o protecție pentru unghii, dar e important ca acestea să fie puternice în primul rând.

Și să le ferești de frig. De aceea, o măsură importantă este să iei o mică pauză de la aplicarea unui lac. Lasă unghiile să respire câteva zile pe săptămână.


3. Atenție la tipul de solvent folosit!


Un alt sfat util este tipul de solvent utilizat pentru îndepărtarea lacului de unghii, care ar trebui să fie cât mai puțin agresiv posibil (verifică întotdeauna compoziția solventului). Înainte de a-ți face manichiura la domiciliu, curăță și înmoaie bine pielea din jurul unghiilor. E suficient să-ți introduci mâinile într-un vas cu apă caldă.

Rezultatul este garantat.


4. Vitamine pentru unghii


Pentru a avea mâini sănătoase este nevoie să iei vitamine pentru unghii. Acestea conțin multe substanțe nutritive care ajută la refacerea unghiilor slabe și fragile. Desigur, este la fel de important să-ți îngrijești mâinile prin nutriție, consumând alimente care conțin potasiu, vitamina B12 și calciu.


5. Comprese cu ulei de măsline


În cazul în care mâinile tale suferă de o deshidratare puternică, poți încerca compresele cu ulei de măsline.


6. Poartă mănuși


Poate cel mai eficient sfat este acela că ar trebui să porți întotdeauna mănuși.

Acest lucru te va ajuta foarte mult să ai grijă de mâini și unghii în anotimpul friguros.

Ai grijă de mâinile tale cu:
Hand & Body Hydrating Emulsion. Preț: 72 lei.
Phenomen Oil – Ulei de hidratare intensivă. Preț: 76 lei. Ambele produse de la Jessica Cosmetics. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod