Ziua fericirii: Dragoste egal fericire

Doar 35% din bărbații singuri se declară fericiți, spre deosebire de 47% din femeile care nu au un partener. Ambele sexe spun că dragostea este principalul motiv de fericire în viața lor,arată un sondaj Sentimente.ro făcut cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Starea de fericire îi face pe bărbați (76%) să simtă că totul le merge bine și își fac mai multe planuri de viitor decât atunci când se simt triști (28%).  Acelasi lucru se întâmplă și în cazul a mai bine de o treime dintre femeile singure.

Bărbații care se simt nefericiți se asociază cu culoarea albastră, o culoare care este asociată cu sentimentul de tristețe, dar și cu sinceritatea, răceala.

Femeile singure se asociază însă cu culoarea roșie, considerată din cele mai vechi timpuri o culoare a iubirii, a pasiunii, a vitalității. Ambele sexe consideră că dragostea este o sursă esențială pentru a se simți fericiți (78% - bărbați, 66% - femei), mai arată sondajul Sentimente.ro.

“Deși, teoretic, femeile sunt considerate mai ușor de influențat emoțional, se pare că, deși își doresc să se îndrăgostească, simt că fericirea lor nu depinde în totalitate de acest lucru. Bărbații, în schimb, se pare că se simt mai bine atunci când au parte de dragoste, starea lor generală de bine și activitatea lor fiind influențate de acest lucru”, a declarat Flori Dragomir, co-fondator Sentimente.ro.



Bărbații cred că femeile sunt mai fericite atunci când sunt într-o relație, iar partenerul le răsfață (52%). La rândul lor, ei s-ar simți fericiți dacă partenera lor ar fi înțelegătoare (48%), i-ar ajuta să fie oameni mai buni (43%) sau le-ar spune în fiecare zi că îi iubește (38%). Doar 6% din bărbați și-ar dori ca partenera lor să-i lase să se distreze în afara cuplului, cu prieteni de același sex. Pentru a-și face iubita fericită, bărbații sunt dispuși să facă totul împreună cu aceasta (75%), să o ceară de soție (29%) sau să o plimbe prin cele mai frumoase locuri din lume.
21% din bărbații singuri cred că fericirea iubitei lor stă în a-i pregăti cafeaua în fiecare dimineață.  

Femeile, pe de altă parte, s-ar declara fericite dacă partenerul le-ar răsfăța (39%) și le-ar spune zilnic că sunt iubite (33%). Doar 11% consideră căsătoria un motiv suprem de fericire, fiind mulțumite de o relație bazată pe încredere și comunicare, în care partenerii de cuplu să petreacă foarte mult timp împreună. De altfel, 75% din femeile singure consideră că a face totul împreună egalează cu a-i aduce partenerului fericire. Totuși, 21% din femei consideră că și un job bun, bine remunerat, i-ar face pe bărbați fericiți.


Sondajul Sentimente.ro a fost efectuat în perioada 16-18 martie 2018. La sondaj au răspuns 1.481 de membri ai site-ului de dating, cu media de vârstă 36 de ani (femei) și 39 de ani (bărbați), care lucrează în domenii precum administrație, sănătate, învățământ, domeniul tehnic sau finanțe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod