Raluca Zenga vaneaza oua de Paste!

Chiar daca traieste de ani buni in Dubai, Raluca Zenga, autoarea “Manualului Mamicii ZEN” si frumoasa sotie a lui Walter Zenga, respecta traditia din tara, vopseste oua, face pasca si cozonaci si pregateste haine noi, atat pentru ea cat si pentru intreaga familie. Si cum vanatoarea de oua este o mare distractie pentru copiii sai, si anul acesta Raluca se pregateste asa cum se cuvine! In plus, vedeta dezvaluie si cateva tipsuri pentru aranjarea mesei de Paste, dar si cu privire la vestimentatia aleasa in ziua de Inviere.

Copil fiind, imi aduc aminte de bucuria de a întâmpina Paștele, pentru plăcerea de a merge la biserică cu bunica pentru a sfinți ouăle roșii pe care o ajutasem la vopsit și decorat, pentru frământatul (si bineînțeles savuratul!) cozonacilor, și bineînțeles pentru hăinuțele noi pe care știam că le voi primi in zorii zilei de duminică.  Am păstrat tradiția și fața de copiii mei, pregătindu-le straie noi și câte-un coșuleț de Paște, in care le pun un iepuraș sau un ou de ciocolată, creioane sau creta, o jucărie (anul acesta la mare modă sunt puii Hatchimals, care clocesc dintr-un ou colorat cu sunete care de care mai năstrușnice!) și o carte.  Trăim de ani buni in Dubai, și din tradiția anglo-saxonă am împrumutat prezența Iepurașului de Paște și vânătoarea de ouă, Easter Egg Hunt, in care pregătesc zeci de ousoare de plastic umplute cu bomboane și mărunțișuri și le ascund in grădina: copiii mei și prietenii lor, dotați cu coșulețe și simțuri ascuțite de detectivi...pornesc o aprigă cautare pentru a colectiona cât mai multe!”, spune Raluca.

Raluca Zenga ne spune si cum pregateste masa de Paste.
Paștele a însemnat dintotdeauna și veselia primăverii după iarna mohorâtă, un moment de renaștere și reînnoire sufletească: de aceea masa de duminică imi place sa o aștern in culori vesele, cu buchete de flori, cu multe verdețuri și legume proaspete- nu este vorba doar de a ne umple stomacul, ci de bucuria de a fi impreuna cu cei dragi, fără excese alimentare și lancezirea a la Gargantua de după! Decorați masa cu coșulețe cu oua pictate si cosulete cu fructe, boluri cu salate asortate, si veți fi mai tentate sa mâncați sănătos, păstrându-vă energia pentru o zi plină in familie!”. dezvaluie autoarea “Manualului Mamicii ZEN”.

Impatimita a modei, Raluca Zenga prefera sa imbrace traditionala ie in ziua de Paste. “Idei vestimentare pentru duminica in care sărbătorim Învierea Domnului? Pentru mine iia, la blouse roumaine, este una dintre alegerile preferate, actualizata cu o "cingatoare" impletita si purtata cu o fusta in tendintele primaverii, "coada de sirena", din denim sau cu imprimeuri florale: va confera un aer proaspat, ușor bohemian, perfect pentru atmosfera festivă si suficient  de relaxat.
O alternativa sunt pantalonii "ankle crop", tăiați deasupra gleznei, care in acest sezon primesc o ușoară evazare retro, franjuri sau dantela
".  

Dar cum masa de Paste fara desert nu se poate, Raluca spune ca desertul preferat este cozonacul împletit și pasca fără făina, aromatizata cu coajă de lămâie și stafide însiropate in rom.Raluca Zenga a dezvaluit si cititoarelor eva.ro, reteta ei de pasca fara aluat si fara gluten.  Ingrediente:  600g branza fine de vaci; 100g zahar -  zahar de cocos sau stevia; 5-6 oua; 100g stafide, stropite cu rom; 100g smantana sau iaurt grecesc; 180g unt; un varf de praf de copt; coaja de la o lamaie; esenta de vanilie. Mod de preparare: batem albușurile spuma; separat amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, branza si untul topit.
Incorporam treptat albusurile, iaurtul, praful de copt, presaram stafidele si turnam compozitia intr-o tava unsa cu puțin unt. O coacem timp de o ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod