Eliza visează – în premieră, la Teatrul Ion Creangă din București

Eliza visează – în premieră, la Teatrul Ion Creangă din București

Spectacolul are loc pe 9 decembrie, de la ora 11:00, la Sala Rapsodia
Cei mai tineri spectatori din Capitală sunt invitați să descopere o poveste originală despre emoții, imaginație și curaj. Spectacolul „Eliza visează”, dedicat copiilor peste 5 ani, poate fi vizionat duminică, 9 decembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia a Teatrului Ion Creangă din București. O invitație dublă la spectacol poate fi câștigată accesând rubrica de Concursuri.

Pus în scenă de Florin Fieroiu (regie și coregrafie), alături de Corina Grămoșteanu (scenografie) și Vlaicu Golcea (muzică și sound design), după un scenariu original de Mihaela Michailov, spectacolul brodează cu delicatețe granița dintre vis și realitate, punând pe înțelesul copiilor o serie de întrebări care nu și-au găsit răspunsuri clare nici în lumea adulților.

Ce sunt visele? Aventuri în amintirile de peste zi? Spațiul unde sunt retrăite momente dragi? Timpul în care creăm povești noi? Oare imaginile care ni se perindă pe sub pleoape au legătură unele cu altele? Și chiar tot ce-i pe Pământ visează? Toate aceste întrebări și nenumărate îndoieli pândesc la fiecare pas al micuței Eliza, care pornește în explorarea marii enigme a somnului plin de vise.

Însă când lumina se stinge, iar joaca se amână pe mâine, Eliza nu este singură.
În vis, alături de ea, există tot soiul de năstrușnicii: cercei cu fistic și pajiști cu alune, spiriduși-Visorogi care modelează însăși textura viselor și un maestru vrăjitor care deține cheile imaginației.
Dar în vis sunt prezenți și Mama și Tata, care aduc ordine în lumea răsturnată cu susul în jos, alungând umbrele care foșnesc și troznesc, mârâie și hârâie în colțurile întunecate ale somnului cel mai adânc.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii-spiriduși: Eliza Teofănescu, Marius Nănău, Gabi Costin / Voicu Hetel, Ilinca Atanasiu, Andra Mirescu, Denis Hanganu, Idris Clate, Mădălina Dorobanțu și Nicolae Dumitru.

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei nr 13 – tel.
0767.934.374, sau de la casa mobilă de vânzare a Teatrului, care va fi deschisă la Sala Rapsodia (Str.
Lipscani nr.53) cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

 Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură finanțată de Primăria Municipiului București.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod