Catalin Botezatu i-a socat pe rusi!

Marti, 21 iunie, renumitul designer, Catalin Botezatu,  invitatul special al Centrului  Rus de Stiinta si Cultura  la "Intalnirile Sankt Petersburgului cu Bucurestiul", a prezentat pentru publicul amator de moda, colectia couture cu care a avut un succes fulminant la New York: Tarina!
 
Catalin Botezatu, un iubitor al Rusiei si in special al capitalei vechi, Sankt Petersburg, s-a inspirat dupa istoria si cultura ruseasca, cu o reinterpretare a frumusetii rusesti, prezentand colectia in trei tablouri,  Pasiune, Puritate si Progres.
 
Astfel, in cocheta gradina din fata impozantei cladiri care troneaza pe bulevardul Lascar Catargiu, designerul s-a prezentat la superlativ, socand asistenta prin extravaganta, stralucire si atentia la detalii, de la croielile somptuoase la materialele pretioase din tafta, dantela, matase si brocard, de la compilatia muzicii rusesti clasice pana la coafurile sub forma de coroana si machiajul cu strasuri si pene colorate de strut.
Acest proiect a fost pus in scena de catre designer impreuna cu echipa sa de artisti, make-up artist Mirela Vescan, si hair stylist Laurent Tourette, sub bagheta magica a companiei Top Line, care a sustinut colectia cu cele mai performante produse de make-up marca Kryolan, dar si produse de hairstyling de inalta calitate.
 
Ca o noutate, fiicele manechinelor din Generatia de Aur, fostele colege de podium ale lui Catalin Botezatu, au prezentat in premiera absoluta pentru celebrul designer. Astfel, Laura Manole, fiica fostei Miss Romania 1992, Camelia Ilie si Maria Tudor, fiica topmodelului Daniela Androne, au imbracat haina de model pentru prima oara in cadrul acestui eveniment prestigios.
 
Nici rusii nu s-au lasat mai prejos.
Delegatia din Sankt Petersburg a venit cu unii dintre cei mai mari artisti,  soprana Tatiana Pavlovskaia si pianistul Anatoliy Kuznetsov, care au interpretat arii rusesti, indelung aplaudati de publicul bucurestean.
 
Deschiderea evenimentului a fost facuta in prezenta Ambasadorului Rusiei la Bucuresti, E.S Oleg Malginov si delegatiei oficiale din Sankt Petersburg, sosita la Bucuresti cu aceasta ocazie.
Surpriza serii a fost declaratia Presedintelui Asociatiei Designerilor Rusi din Sankt Petersburg : "Sunt socat de frumusetea romancelor, credeam ca numai rusii se pot mandri cu cele mai frumoase femei iar in ceea ce priveste colectia pe care am urmarit-o in aceasta seara, nu am cuvinte decat sa ii fac o invitatie deschisa designerului roman, Catalin Botezatu, sa vina cu aceasta colectie la Sankt Peterburg si sa o prezinte rusilor pe podurile care strabat raul Neva".
 
Intreaga seara a fost imbogatita cu flavour-ul meniului pregatit cu mare atentie de catre hotelul de cinci stele, Marshal Garden si stropita cu vinurile de Samburesti, oferite de compania Valvis.Un alt invitat special a fost Presedintele Asociatiei Sommelierilor din Romania, domnul Florin Voica, care a facut o degustare de vinuri premium, Amfiteatru Vitis.Amfitrioanele serii au fost Dana Savuica si Irina Budrina.
Intreaga seara a avut parfum de flori  iar cei care au dorit sa savureze o tigara, au putut descoperi cum pot face acest lucru fara fum si scrum...dezvaluindu-se noul device: IQOS.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod